Nieuwsbericht | | 27-10-2020 | ±3 minuten leestijd

Veel mensen denken bij Cambodja aan ongerepte natuur, rijstvelden en kleine dorpjes, maar ook aan de prachtige tempels waar het land om bekend staat. In het land bevindt zich het tempelcomplex van Angkor Wat, het grootste religieuze monument ter wereld. Naast Angkor Wat zijn er in Cambodja nog veel meer mooie tempels te vinden, maar ook andere bezienswaardigheden en interessante steden. Reizigers die de tempels van dichtbij willen bekijken of de rest van Cambodja willen ontdekken, hebben daarvoor een visum Cambodja nodig.

Het grootste religieuze monument ter wereld: Angkor Wat

Het beroemdste tempelcomplex van Cambodja, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ligt zo'n 5,5 kilometer ten noorden van Siem Reap. Angkor Wat is het grootste religieuze monument ter wereld en het is dan ook niet gek dat veel reizigers een bezoek aan het tempelcomplex niet willen missen. Angkor beslaat wel 400 vierkante kilometer, en er is veel meer te zien dan alleen de wereldberoemde hoofdtempel Angkor Wat. Er zijn in Angkor meerdere tempels te vinden, waar bezoekers de overblijfselen van een ooit machtig rijk zien: het Khmer-rijk. Wanneer men de indrukwekkende tempels bezoekt, wordt deze rijke geschiedenis tastbaar. Angkor Wat werd oorspronkelijk gebouwd als een hindoetempel gewijd aan Vishnu, maar sinds het einde van de 12e eeuw is het een boeddhistische tempel. Ook vandaag de dag is het nog steeds een boeddhistische tempel en dus zijn er hier, naast de vele toeristen en reizigers, ook monniken te vinden. De tempels in Angkor, die het verleden met het heden verbinden, zijn voor vele toeristen een absoluut hoogtepunt gedurende hun reis door Cambodja.

Naast Angkor Wat zijn er in Angkor nog talloze andere indrukwekkende tempels te vinden, zoals Bayon, Banteay Srei, Angkor Thom, Preah Kan, Pre Rup, Phnom Krom, Ben Mealea, Koh Ker en Ta Prohm, om er maar een aantal te noemen. Houd er bij het bezoeken van de tempels in Cambodja rekening mee dat het erg warm kan worden, zorg dus voor genoeg water en een hoed of pet tegen de zon.

Wie de tempels in Cambodja wil bezoeken, doet er goed aan voor vertrek een visum Cambodja aan te vragen. Het Cambodja visum heeft een geldigheidsduur van 90 dagen. Gedurende deze 90 dagen mag men 30 aaneengesloten dagen in het land verblijven, wat voor de meeste toeristen meer dan genoeg is om naast Angkor Wat ook nog een aantal andere tempels te bekijken.

Beleef heden en verleden in Cambodja

De prachtige tempels en bouwwerken zijn niet het enige wat Cambodja te bieden heeft. Daarnaast zijn ook de steden zeker de moeite waard. Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, kan soms wat chaotisch zijn - een groter verschil met de rustige tempels is er bijna niet - maar het is ook een sfeervolle stad. Hier kunnen reizigers genieten van een heerlijke Aziatische maaltijd in een van de vele restaurants en een andere, modernere kant van Cambodja ontdekken.

Niet ver van Angkor Wat ligt de stad Siem Reap. Het feit dat deze stad zich niet ver van Angkor Wat bevindt is een van de belangrijkste redenen dat de stad door veel toeristen wordt bezocht. Wie naar Siem Reap gaat, doet er echter goed aan ook tijd in te plannen om meer te kunnen doen dan alleen de tempels bezoeken. De stad heeft namelijk nog veel meer te bieden: hier kan men genieten van street food, zich onderdompelen in het nachtleven of een fietstocht maken langs de lotusboerderijen.

Siem Reap biedt een goede tegenhanger voor Angkor Wat: door het bezoeken van deze stad ontdekt men zowel het oude als het modernere Cambodja. Bovendien ligt niet ver van deze stad ook het Tonlé Sapmeer, dat zo'n 7,5% van Cambodja beslaat. Het is een echte aanrader om met de boot van Siem Reap naar Battambang te gaan. De route van deze boottocht loopt voor een groot deel over het Tonlé Sapmeer en de boottocht is bovendien een goede manier om in contact te komen met de locals.

Vraag voor vertrek een Cambodja visum aan

Wie Cambodja wil bezoeken, of het nou is vanwege de prachtige tempels of de interessante steden, doet er goed aan voor vertrek een visum Cambodja aan te vragen. De 30 dagen dat men met het e-visum in het land mag verblijven zijn meer dan genoeg om meerdere tempels, steden of monumenten te bezoeken.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Cambodja is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Cambodja.