Nieuwsbericht | | 24-01-2019 | ±4 minuten leestijd

Steeds meer mensen reizen naar Cambodja. Het land is vooral geliefd onder backpackers, wat vooral komt doordat Cambodja buurland is van andere populaire backpackbestemmingen zoals Thailand en Vietnam. Cambodja is bovendien een land dat rijk is aan bezienswaardigheden. Bij het land wordt meestal meteen aan de tempels van Angkor gedacht. We hebben wat praktische informatie over reizen naar Cambodja op een rijtje gezet. Het is belangrijk voor vertrek een visum Cambodja te regelen, aangezien voor Nederlandse en Belgische reizigers de visumplicht geldt.

Over Cambodja

Bij Cambodja wordt er al gauw aan de tempels van Angkor gedacht. De tempels trekken jaarlijks behoorlijk wat toeristen. De bevolking staat bekend als vriendelijk, ondanks dat het een arm land is. Reizigers hoeven zich niet druk te maken over de veiligheid; het grootste deel van de bevolking is behulpzaam en gastvrij. Het land is ook een veilige plek om met kinderen op vakantie te gaan. De inwoners spreken goed Engels en het land heeft op sommige plekken natuurrijke omgevingen.

Het huren van een scooter gaat in Cambodja heel eenvoudig, waardoor men gemakkelijk alle verschillende bekende bestemmingen kan bezoeken. Over het algemeen zijn de wegen in Cambodja in goede staat, en toeristische trekpleisters liggen erg dicht bij elkaar.

Bestemmingen Cambodja

Naast de tempels van Angkor is Phnom Penh een bekende toeristische trekpleister. De meeste reizigers komen op de luchthaven van deze stad aan. Men vindt er veel bezienswaardigheden en bovendien wordt ook de aangrijpende geschiedenis van het land met reizigers gedeeld. De tempels van Angkor zijn het allerbelangrijkst en zijn te vinden net buiten de stad Siem Reap. Daarnaast bezoeken reizigers vaak de Ta Prohm tempel. Wie liever ontspanning en feest wil, kan dit vinden op het eiland Koh Rong. Het kleinere eiland Koh Rong Samloem heeft zeer schone stranden. De eilanden zijn goed te bereiken via de badplaats Sihanoukville.

Praktische info Cambodja

Bij het voorbereiden van de reis naar Cambodja is het noodzakelijk een aantal praktische zaken voor te bereiden. Zo moet men voor vertrek een visum Cambodja aanvragen, want in Cambodja geldt voor Nederlandse en Belgische reizigers de visumplicht. Sommige reisorganisaties raden het gebruik van een visa on arrival aan. Het is dan echter mogelijk dat men op het vliegveld urenlang in de rij moet staan. Daarom is het verstandig het visum Cambodja van tevoren aan te vragen.

Het is verstandig te kiezen voor de periode van november tot en met mei als men het regenseizoen in Cambodja liever vermijdt. Reizigers die van plan zijn naar Cambodja te gaan tussen maart en mei, moeten er echter rekening mee houden dat de temperatuur in die periode kan oplopen tot wel 35 graden. In een stad als Phnom Penh wordt het dan erg heet. In Cambodja kan men betalen met de Amerikaanse dollar en Cambodjaanse riel. Dollarbiljetten met scheurtjes worden niet aangenomen. De afgelopen jaren is de economie in het land gegroeid, waardoor de prijzen behoorlijk zijn toegenomen.

Voor vertrek regelen: visum Cambodja

Het is belangrijk voor vertrek naar Cambodja het visum te regelen. Alle inwoners van Europa die naar Cambodja reizen moeten een paspoort en visum Cambodja hebben, ook minderjarige kinderen. Reizigers die minder dan 30 dagen in het land willen verblijven kunnen met dit digitale visum reizen. Men hoeft dan niet naar het Cambodjaanse consulaat in Brussel. Er is geen ambassade van Cambodja in Nederland.

Het visum Cambodja is 90 dagen geldig en men mag er maximaal 30 dagen mee in Cambodja verblijven. De geldigheidsduur gaat in zodra de aanvraag is goedgekeurd. Als de aanvraag meer dan 30 dagen voor aankomst wordt ingediend, wordt deze alsnog pas 30 dagen voor de aankomstdatum in behandeling genomen. Het is belangrijk rekening te houden met het feit dat er maar een beperkt aantal locaties zijn waar men Cambodja in mag reizen. Bovendien moet men het visum Cambodja tweemaal printen, aangezien men één kopie van het visum moet inleveren wanneer men Cambodja inreist, en één wanneer men het land weer verlaat. Op het moment dat men in Cambodja aankomt moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Spoedprocedure visum Cambodja

Wie met spoed een visum Cambodja nodig heeft, kan kiezen voor een spoedprocedure. Dit kan men doen door op het aanvraagformulier de optie 'spoed' aan te vinken. Deze spoedprocedure kent een toeslag van € 17,50 per persoon. De aanvraag is in geval van spoed meestal binnen 24 uur verwerkt. De Immigratiedienst van Cambodja geeft echter geen garanties op levertijden, ook niet bij de spoedprocedure. Vraag het visum Cambodja daarom op tijd aan!

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Cambodja is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Cambodja.