Nieuwsbericht | | 08-04-2021 | ±2 minuten leestijd

Gaat u binnenkort op reis naar Canada? Dan reist u waarschijnlijk per vliegtuig. Voordat u uw vlucht boekt en uw eTA Canada aanvraagt, is het goed een moment stil te staan bij de gevolgen die uw vlucht en reis onvermijdelijk met zich meebrengen. Reizigers kunnen ervoor kiezen de CO₂-uitstoot van hun vlucht te compenseren door deze optie aan te vinken bij de aanvraag van een eTA Canada.

CO₂-compensatie bij de aanvraag van uw eTA Canada

Volledig groen naar Canada reizen is nagenoeg onmogelijk. Alleen al de brandstof die uw auto tijdens de rit van uw woonplaats naar het vliegveld of de haven verbruikt, draagt bij aan de CO₂-uitstoot. Toch zijn er manieren te bedenken waarop u de impact van uw reis op het milieu kunt minimaliseren. In de eerste plaats is het aan te raden gebruik te maken van een directe vlucht, ondanks dat het in veel gevallen goedkoper is een vlucht met tussenlanding te boeken. Bij een vlucht met tussenstop wordt er namelijk vaak een omweg gemaakt en bovendien komt er een grotere hoeveelheid CO₂ vrij als gevolg van het meermaals opstijgen.

Een mogelijkheid om de CO₂-uitstoot van uw vlucht te compenseren is door middel van steun aan klimaatprojecten van een organisatie zoals GreenSeat, die als doel hebben de CO₂-uitstoot te verminderen. Als u hiervoor kiest, wordt er een bedrag in rekening gebracht op basis van de vliegafstand. U kunt ervoor kiezen de CO₂-uitstoot van uw reis te compenseren door deze optie aan te vinken op het eTA-formulier.

Projecten van GreenSeat

De CO₂-compensatieprojecten van GreenSeat zijn in het leven geroepen om de schadelijke CO₂-uitstoot die onder andere door vliegreizen veroorzaakt wordt, ergens anders in de wereld met dezelfde hoeveelheid te verminderen. De duurzame energieprojecten van GreenSeat voldoen volgens externe audits aan de internationale eisen van VCS en Gold Standard, wat wil zeggen dat u er zeker van kunt zijn dat de hoeveelheid aan CO₂-uitstoot van uw reis ook daadwerkelijk gecompenseerd wordt.

Op dit moment heeft GreenSeat drie projecten lopen, waarvan twee in Afrika en één in India. In Afrika worden biovergisters en houtskoolovens geplaatst en in India wordt een windmolenpark gerealiseerd. Zo wordt (duurzame) energie ook voor de huishoudens daar toegankelijker, waardoor ook hun leefsituatie verbetert.

Verantwoord gedrag op de bestemming

Het duurzaam reizen hoeft niet op te houden bij het aanvinken van een CO₂-compensatie bij uw eTA-aanvraag. Ook in het land zelf kunt u een bijdrage leveren door bedachtzaam om te gaan met de natuur en de lokale bevolking. Kies bijvoorbeeld voor het vervoermiddel met de minste uitstoot. Aangezien Canada een enorm land is, is het vaak onmogelijk te voet of met de fiets een plek te bereiken. U kunt dan het beste gebruikmaken van het openbaar vervoer. Het speelt namelijk een rol of u een auto huurt of ervoor kiest een bus of trein te nemen, waar ook andere mensen in worden vervoerd. Daarnaast kunt u de plaatselijke economie ondersteunen door te winkelen in lokale winkels en accommodaties en restaurants te bezoeken die worden gerund door locals. U kunt bovendien bijdragen door te kiezen voor een duurzame reisorganisatie, waarvan de opbrengsten naar de bevolking gaan.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.