eTA Canada

eTA Canada

Direct aanvragen

Het eTA Canada aanvragen: vandaag nog geleverd

Een eTA Canada is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Canada te vliegen, dit geldt ook voor doorreizen. Een eTA aanvragen duurt 5 minuten en kost €19,95 per persoon. U kunt betalen met iDEAL of Bancontact.

eTA Canada aanvragen

1. eTA formulier

eta canada aanvragen

Een eTA Canada aanvragen doet u door het online formulier in te vullen, dit duurt max. 5 minuten.

2. Online afrekenen

Eta canada online afrekenen

Een eTA kunt u veilig en vertrouwd online betalen met iDEAL of Bancontact / Mister Cash.

3. eTA wordt toegekend

eta via e-mail

De eTA-reistoestemming wordt vaak binnen 5 minuten goedgekeurd en bevestigd.

eTA

Heb ik een eTA nodig voor Canada? Om naar Canada te vliegen zonder visum dient u een goedgekeurde eTA te hebben, dit stelt de Canadese overheid verplicht. Indien u geen eTA heeft wordt u door uw luchtvaartmaatschappij geweigerd in te stappen op een vlucht naar Canada. Een eTA is dus verplicht voor elke Nederlander en Belg die in 2017 of 2018 zonder visum naar Canada wil vliegen. Dit geldt ook als u op doorreis bent door Canada; ook dan moet u een eTA Canada aanvragen. Dit betekent dat als uw vlucht een tussenstop in Canada maakt (en u wellicht de luchthaven niet verlaat), u een eTA nodig heeft.

Wat is een "eTA Canada"? eTA is een afkorting en staat letterlijk voor: "electronic Travel Authorization", wat neer komt op een verplichte reistoestemming om naar Canada te mogen vliegen zonder visum. Om deze eTA te verkrijgen dient u voorafgaand aan uw reis een eTA Canada online aan te vragen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt deze automatisch gekoppeld aan uw paspoort en gedeeld met uw luchtvaartmaatschappij en de Canadese douane. Een eTA Canada is dus geen visum maar een reistoestemming die u vooraf moet aanvragen om naar Canada te vliegen zonder visum. Op deze manier weet Canada wie er naar het land toe wil komen.


Geldigheid

Een eTA Canada is geldig voor zakenreizen, vakanties en doorreizen. Een eTA is standaard 5 jaar geldig of tot uw paspoort verloopt. In deze periode mag u een onbeperkt aantal reizen naar Canada maken, echter: elk bezoek mag maximaal zes maanden duren. Daarnaast dient uw paspoort nog minimaal één dag geldig te zijn nadat u weer uit Canada vertrekt.

Visums online afrekenen

Een voorbeeld: uw eTA is geldig van 1 april 2017 t/m 31 maart 2023 (5 jaar) en uw paspoort is geldig t/m 1 augustus 2018. U gaat in de zomervakantie van 2018 op bezoek bij familie in Canada, van 1 juli t/m 1 september. Uw paspoort verloopt eerder dan uw eTA, dus is ook uw eTA slechts geldig t/m 1 augustus 2018. Om toch tot 1 september in Canada te mogen blijven dient u voor vertrek naar Canada een nieuw paspoort aan te vragen en daarmee dient u (ook voor vertrek uiteraard) een nieuw eTA aan te vragen, omdat het eTA gekoppeld is aan uw paspoort.

Andere belangrijke voorwaarden:

  • Standaard mag u met een eTA maximaal 6 maanden in Canada verblijven. Bij aankomst in Canada kan de douane beslissen dat uw verblijf korter dient te duren
  • U hoeft alleen een eTA Canada aan te vragen als u per vliegtuig Canada binnen reist (u heeft dus geen eTA nodig als u reist over zee of land). Daarnaast moet u beschikken over een retourticket of ander ticket waarmee u vertrekt uit Canada
  • In uitzonderlijke gevallen komt het voor dat een eTA-aanvraag tot 72 uur in behandeling blijft. Wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Zorg dan dat u uw eTA tijdig aanvraagt, bij voorkeur zodra u besloten heeft naar Canada te vliegen. Ook zonder geboekt vliegticket kunt u al een eTA aanvragen.

eTA aanvragen

De verplichte eTA-reistoestemming voor Canada kunt snel en eenvoudig, 24 uur per dag, aanvragen via deze website, zowel voor uzelf als voor uw medereizigers. Ook in het weekend of op feestdagen. Om een eTA aan te vragen, dient u het eTA formulier in te vullen op deze website, wat ongeveer 5 minuten duurt. Belangrijk is dat u geen fouten maakt bij het aanvragen van de eTA, want dan kan uw eTA-reistoestemming ongeldig worden verklaard. Een eTA kost €19,95 per persoon en kunt u met iDEAL of Bancontact betalen. Dit is dus de makkelijkste en snelste manier om een eTA Canada aan te vragen.

Met spoed een eTA aanvragen? Wij raden u altijd aan om 1 maand voorafgaand aan uw reis naar Canada een eTA aan te vragen. Als het u niet is gelukt om (meer dan) 72 uur voorafgaand aan uw vlucht een eTA aan te vragen kunt u via deze website een spoedaanvraag indienen. Wanneer u gebruik maakt van de eTA-spoedprocedure ontvangt u het eTA meestal binnen enkele minuten na het indienen van uw aanvraag. Houdt er echter rekening mee dat ook ook de eTA-spoedprocedure geen 100%-garantie biedt dat uw eTA tijdig wordt geleverd, voor wat betreft de verwerking alle aanvragen is en blijft de Canadese douane verantwoordelijk voor de doorlooptijd.

U kunt nu direct uw eTA Canada aanvragen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u het beste eerst de pagina met de veel gestelde vragen bekijken, zo vindt u vaak snel antwoord op uw vraag. Mocht u hier geen antwoord op vraag vinden, stel dan gerust uw vraag aan onze klantenservice. Wij wensen u alvast een voorspoedige reis en een prettig verblijf in Canada.


Samenvatting eTA Canada

Verplicht Ja, voor Nederland en België
Doel Toerisme, zakenreizen en doorreizen
Geldigheid 5 jaar geldig
Verblijf Doorgaans 6 maanden per bezoek
Levertijd Meestal binnen enkele minuten
Kosten €19,95 per eTA
Betalen iDEAL, Bancontact / Mister Cash
Aanvraag Alleen online, nu aanvragen.

Gebruikers over het eTA Canada

43 mensen beoordelen het eTA Canada met een 9/10
eta beoordelingen

Disclaimer
Visumbuitenland.nl biedt hulp bij de aanvraag van een eTA voor toelating tot Canadees grondgebied. Deze site maakt echter op geen enkele manier deel uit van de Canadese overheid. Via de Canadese overheid (cic.gc.ca/francais/visiter/ave.asp) kunt u ook een eTA aanvragen. Er dient hierbij $7,00 te worden betaald aan consulaire kosten voor het in behandeling nemen van uw eTA. Ook dient u hierbij rekening te houden met valutafluctuaties en een koersopslag van uw creditcardmaatschappij. De Canadese overheid biedt geen mogelijkheid te betalen met iDEAL of Bancontact / Mister Cash en beschikt niet over een Nederlands sprekende klantenservice. Ongeacht de wisselkoers van de Canadese Dollar en de consulaire kosten hanteren wij een vast bedrag van €19,95 per eTA-aanvraag, zonder bijkomende transactiekosten voor gebruik van iDEAL of Bancontact / Mister Cash. Daarnaast controleren wij uw aanvraag handmatig en zorgen we dat deze zorgvuldig en spoedig digitaal wordt verwerkt. Mocht uw eTA-aanvraag om wat voor reden dan ook worden afgewezen, dan ontvangt u het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.