Het eTA formulier is bedoeld voor reizigers die per vliegtuig naar Canada reizen. Met één formulier kan een eTA Canada worden aangevraagd voor meerdere personen tegelijk. U kunt een formulier invullen voor uzelf, voor iemand anders, of voor een groep reizigers tegelijk.

Waarom een eTA formulier invullen?

Een eTA formulier invullen is een belangrijk deel van uw reisvoorbereiding. Het formulier moet worden ingevuld voor reizigers die Canada per vliegtuig inreizen voor een vakantie of overstap, of om er te gaan werken of studeren. Alleen wie een visum voor Canada heeft, of een Canadese of Amerikaanse nationaliteit, hoeft geen eTA formulier in te vullen.

Heeft u het eTA formulier ingevuld? Dan wordt uw aanvraag in behandeling genomen door Immigration, Refugees & Citizenship Canada (IRCC). Het IRCC beoordeelt of de reizigers die in het formulier zijn ingevuld mogelijk een veiligheidsrisico kunnen vormen. Is alles in orde? Dan ontvangt elke reiziger een eTA Canada. Daarmee kan een onbeperkt aantal keer naar Canada worden gevlogen, binnen de geldigheidstermijn van maximaal vijf jaar.

Bergen in CanadaLions Bay, Canada

Waar kan ik het formulier vinden?

U kunt het eTA Canada aanvragen door het formulier online in te vullen en in te dienen via deze website.
Open het eTA formulier

Uitleg bij het invullen van het eTA formulier

Het invullen van een eTA formulier voor uw reis naar Canada hoeft niet lang te duren. Gemiddeld neemt dit ongeveer 5 minuten per reiziger in beslag. Het eTA formulier is Nederlandstalig. Het bestaat uit de volgende onderdelen:


U kunt eenvoudig een eTA Canada aanvragen voor meerdere reizigers tegelijk. Daarvoor heeft u slechts één formulier nodig. Vul eerst alle gegevens in van één van de reizigers. Klik vervolgens onderaan in het eTA formulier op de knop ‘Voeg een reiziger toe’. Er verschijnen dan extra invulvelden. Daarmee kunt u een eTA aanvragen voor de volgende reiziger. Merk op dat u de contactgegevens en reisgegevens niet nogmaals hoeft in te vullen. Ook hoeft u voor een groepsaanvraag slechts één betaling uit te voeren. Hierdoor bespaart u met een groepsaanvraag tijd en moeite. De kosten per persoon zijn bij een groepsaanvraag gelijk aan die van individuele aanvragen.


=Uitleg over het eTA formulier voor Canada

Uitleg in het eTA formulier
Ook terwijl u bezig bent met het aanvragen van uw eTA, kunt u een duidelijke toelichting lezen bij elke vraag in het formulier. Klik hiervoor op het invulveld. Rechts in beeld verschijnt dan uitleg over dat deel van het eTA formulier. Gebruikt u een smartphone of tablet om het eTA formulier in te vullen? Druk dan op het vraagteken-icoontje om de uitleg te bekijken.


Uw contactgegevens invullen

Wilt u een eTA aanvragen voor uzelf? Vul dan bovenaan in het formulier uw eigen contactgegevens in. Wilt u een aanvraag indienen voor een of meer andere reizigers, maar niet voor uzelf? Vul dan de contactgegevens in van een van deze reizigers. De contactgegevens moeten van toepassing zijn op minimaal een van de reizigers die in het eTA formulier worden ingevuld. Niet alle reizigers hoeven dus op hetzelfde adres te wonen. Wel moeten alle reizigers in hetzelfde land wonen. Vul losse eTA formulieren in als dat niet het geval is. Het eTA Canada blijft ook geldig als een reiziger na het invullen van het formulier verhuist, maar niet bij een verhuizing naar een ander land.

Uw reisgegevens invullen

Het eTA Canada kan worden gebruikt voor zakenreizen, vakanties, bezoek aan vrienden of familie en voor het maken van een overstap in Canada. U hoeft het reisdoel echter niet in te vullen in het aanvraagformulier. Wel moet u een verwachte aankomstdatum invullen. De Canadese immigratiedienst raadt aan om uw eTA al aan te vragen voordat u uw reis heeft geboekt. Daardoor is het goed mogelijk dat u nog niet weet wanneer de aankomst in Canada zal plaatsvinden. Dat is geen probleem. U mag hier een grove schatting maken. Het eTA blijft onverminderd geldig als de daadwerkelijke aankomstdatum afwijkt van de ingevulde datum.

De paspoortgegevens per reiziger

Neem de paspoortgegevens zeer zorgvuldig over in het eTA formulier. Maakt u hier een typefout? Dan kan het zijn dat het eTA Canada niet geldig is. Daar komt u mogelijk pas achter bij het inchecken, wat erg vervelende situaties kan opleveren. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om alle paspoortgegevens zorgvuldig te controleren nadat u ze heeft overgenomen in het formulier.

De algemene gegevens per reiziger

In dit deel van het eTA formulier wordt gevraagd naar de huwelijkse staat en een eventuele tweede nationaliteit van de reiziger. Ook moet u aangeven of de reiziger ooit de status heeft gehad van ingezetene of staatsburger van Canada. Twijfelt u hierover? Lees dan de pagina over het aanvragen van eTA voor personen die ooit in Canada hebben gewoond.

Ten slotte wordt gevraagd naar het eTA-nummer of UCI-nummer van een eerdere reis naar Canada. Vermoedt u dat de betreffende reiziger wel een dergelijk nummer heeft of had, maar is het niet meer te vinden? Dan mag u deze vraag met 'Nee’ beantwoorden. Het enige risico dat u hiermee loopt is dat de aanvraag mogelijk wat langer in behandeling blijft.

Werkgeversinformatie per reiziger

Dit deel van het eTA formulier wordt alleen weergegeven voor reizigers vanaf 18 jaar. Niet elke meerderjarige reiziger heeft een werkgever. Het is daarom ook mogelijk om ‘werkloos’, ‘huisvrouw of huisman’, 'student’ of 'gepensioneerd’ in te vullen. Voor studenten hoeven geen werkgeversgegevens ingevuld te worden, ook niet als ze een (bij)baan hebben. In plaats daarvan moet de naam en plaats van de onderwijsinstelling worden ingevuld.

Bent u zelfstandige? Vul dan de naam in waarmee uw bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Heeft u meerdere ondernemingen of werkgevers? Vul dan de gegevens in van uw belangrijkste inkomstenbron.

Achtergrondvragen en de akkoordverklaring

Het eTA Canada heeft als doel om te voorkomen dat reizigers naar Canada kunnen vliegen die mogelijk een risico vormen. Welke reizigers worden uitgesloten, wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina met voorwaarden van het eTA Canada. Wie aan alle voorwaarden voldoet, kan alle achtergrondvragen met 'Nee’ beantwoorden.

Moet u een of meerdere vragen met ‘Ja’ beantwoorden? Dan komt u niet in aanmerking voor een eTA. Wel kunt u dan een visum Canada aanvragen. Een visum aanvragen is ingewikkelder, kostbaarder en tijdrovender dan het invullen van een eTA formulier.

Ten slotte moeten alle reizigers verklaren in te stemmen met een akkoordverklaring. Daarin wordt onder meer verklaard dat het formulier volledig en waarheidsgetrouw is ingevuld. Als de Canadese immigratiedienst ontdekt dat het eTA formulier onjuist of onvolledig is ingevuld, kan dat leiden tot een inreisverbod of uitzetting.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,22 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.