Gaat u in Canada studeren? Ook voor het volgen van een training of studie in Canada heeft u altijd een eTA nodig. Als u een studieprogramma wilt volgen dat langer dan zes maanden duurt, heeft u daarnaast ook een study permit nodig.

Een eTA voldoet voor een korte studie in Canada

Reist u naar Canada voor een training, studie of uitwisseling die in totaal niet langer dan zes maanden duurt? Dan heeft u alleen een eTA nodig. U hoeft dan dus geen visum of study permit aan te vragen.

Om in aanmerking te komen voor een eTA Canada moet u de nationaliteit hebben van Nederland, België of een ander land dat in deze lijst staat. Daarin staan onder meer alle landen in de Europese Unie, maar ook Australië, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
Het eTA Canada aanvragen

Studeren in CanadaEen eTA is geschikt voor toeristen en zakenreizigers, maar kan ook worden gebruikt om te studeren in Canada

Wanneer toch een study permit aanvragen?

U kunt ook een study permit aanvragen. Een study permit is een aanvulling op het eTA Canada. Om te kunnen inchecken op een vlucht naar Canada heeft u altijd een eTA nodig. Als u een study permit ontvangt, krijgt u daar automatisch een eTA bij. Een study permit aanvragen biedt twee voordelen:

Met een study permit mag u langer in Canada studeren

Reist u naar Canada met een eTA en heeft u geen study permit? Dan mag u geen studie volgen die langer dan zes maanden duurt. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om een studie van acht maanden te verdelen over twee reizen van elk vier maanden. Ook is het niet toegestaan om een deel van een studie te volgen die in totaal langer dan zes maanden duurt. De enige uitzondering hierop geldt voor reizigers die op uitwisseling gaan. Als het uitwisselingsprogramma niet langer dan zes maanden duurt, dan mag die wel worden gevolgd zonder study permit. Ook als het uitwisselingsprogramma eigenlijk een onderdeel van een langere studie is.

Met een study permit mag u een bijbaan nemen

Heeft u alleen een eTA Canada en geen study permit? Dan mag u in Canada geen bijbaan nemen. Universiteiten bieden soms mogelijkheden om wat bij te verdienen middels een bijbaan, op of buiten de campus. Onder bepaalde voorwaarden mag u met een study permit een onbeperkt aantal uur werken op de campus, maar ook 20 uur per week buiten de campus. Wilt u meer dan 20 uur buiten de campus werken? Dan heeft u een work permit nodig.

Als uw eTA Canada eerder verloopt dan uw study permit

Let op als uw eTA eerder verloopt dan uw study permit
Verlaat u Canada tijdens uw studie? Bijvoorbeeld voor een uitstapje naar de Verenigde Staten, of om even terug te keren naar uw familie en vrienden buiten Canada? Houd er dan rekening mee dat u een geldig eTA moet bezitten op het moment dat u weer naar Canada terugvliegt om uw studie te hervatten. Het kan voorkomen dat uw study permit nog wel geldig is, maar uw eTA niet meer. Bijvoorbeeld omdat u een nieuw paspoort in gebruik heeft genomen. In dat geval kunt u los een eTA aanvragen.


VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,19 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.