Vliegt u via Canada door naar een eindbestemming buiten Canada? Dan heeft u daar meestal ook een eTA (betekenis eTA) voor nodig. Deze verplichting geldt niet alleen voor het overstappen in Canada, maar in de bepaalde gevallen ook voor tussenlandingen om bij te tanken. Het eTA kunt u in vijf minuten online aanvragen.

OverstappenOverstap in Canada

Overstap in Canada

De verplichting om een eTA aan te vragen voor een overstap in Canada, geldt voor alle eindbestemmingen. Het maakt dus niet uit of u bijvoorbeeld vanaf Nederland via een overstap in Canada naar de Verenigde Staten vliegt, of dat u juist terug naar Europa vliegt. Ook voor een overstap dient u aan alle voorwaarden te voldoen.

Vraag eTA Canada aan voor overstap in Canada

Vliegveld niet verlaten

De verplichting om voor overstappen een eTA aan te vragen is ook van toepassing als u het vliegveld in Canada niet verlaat. Omdat u altijd verplicht bent om voor uw overstap in Canada een eTA te bezitten, mag u tijdens een overstap in Canada altijd tussendoor het vliegveld verlaten. Hiervoor zijn dan ook geen aanvullende documenten vereist. U mag zelfs tot zes maanden aaneengesloten in Canada blijven met uw eTA.

Uitzondering tussenlanding

Er is één uitzondering, waarbij u geen eTA Canada nodig heeft voor een vlucht via Canada. Dat is wanneer u een doorvlucht heeft naar de Verenigde Staten en het vliegtuig tussendoor alleen in Canada landt om bij te tanken. In dat geval mag u het vliegtuig op het Canadese vliegveld niet verlaten. Tevens moet u voorafgaand aan de vlucht een visum of ESTA voor Amerika in bezit hebben. In alle andere gevallen (dus ook voor eindbestemming Mexico of overige landen) is het niet toegestaan zonder eTA een tussenlanding of overstap te maken in Canada, ook niet als het vliegtuig tijdens een tankbeurt niet wordt verlaten.

Speciaal overstap-eTA

Wanneer spoedaanraag indienen

Overstap-eTA
Er bestaat géén speciaal overstap-eTA; u kunt voor uw reis gewoon een normale eTA-aanvraag indienen. Indien u haast heeft, kunt u een spoedaanvraag indienen welke gemiddeld na 18 minuten wordt toegekend. Het eTA kost ook voor een overstap € 19,95.

Alternatief voor het eTA

Er is in principe geen alternatief voor het eTA, al geldt de verplichting een eTA aan te vragen (ook voor een overstap) niet voor inwoners van Canada die beschikken over een Canadees paspoort of Permanent Resident Card. Ook is het vaak niet nodig om een eTA aan te vragen indien een Study Permit of Work Permit is afgegeven. Dat komt doordat bij deze permits automatisch ook een eTA wordt afgegeven. Alleen indien na het aanvragen van het Study Permit of Work Permit uw paspoort is verlopen, bent u alsnog verplicht zelf een nieuw eTA te regelen.

Gaat u werken in Canada met een eTA?
Dan moet u ook voldoen aan de voorwaarden om te mogen werken in Canada.

Gaat u studeren in Canada met een eTA?
Dan moet u ook voldoen aan de eTA voorwaarden voor het volgen van een studie in Canada.