Lees op deze pagina alles over de geldigheid en geldigheidsduur van het eTA. Zorg dat uw eTA reistoestemming geldig is om problemen tijdens uw reis of verblijf in Canada voorkomen. Voordat u naar Canada mag vliegen, moet u niet alleen een geldig visum of eTA bezitten; u moet ook voldoen aan alle voorwaarden die gesteld zijn aan het gebruik ervan.

Totale geldigheidsduur van het eTA

Normaal gesproken bedraagt de geldigheidstermijn van het eTA Canada vijf jaar. Die termijn gaat in vanaf het moment dat toekenning heeft plaatsgevonden. De termijn kan echter om twee mogelijke redenen eerder eindigen:

  1. Zodra het paspoort dat gebruikt is bij het invullen van het aanvraagformulier verloopt, vervalt ook de geldigheid van het eTA. Als u een nieuw paspoort in gebruik neemt, moet u ook opnieuw een eTA-aanvraag indienen.
  2. De Canadese immigratiedienst is gerechtigd de geldigheid in te trekken, indien wordt vermoed dat u niet langer aan de eTA-voorwaarden voldoet. De immigratiedienst is niet verplicht een specifieke reden op te geven.
=Tip over de geldigheid van het eTA

Aantal reizen met één eTA
Het eTA Canada is geldig voor een onbeperkt aantal reizen die wordt gemaakt binnen de hierboven genoemde geldigheidsduur. Bij het invullen van het aanvraagformulier vult u specifieke gegevens in over de eerste reis die u gaat maken, zoals de aankomstdatum. Dit betekent echter niet dat u deze specifieke gegevens voor elke reis opnieuw hoeft door te geven. Ook als uw tweede reis een ander doel heeft, is het niet nodig hier een nieuwe aanvraag voor in te dienen.

Geldigheid van het eTA

Wat betekent het eTA voor uGeldigheidsduur van het eTA

Met een geldig eTA mag u per bezoek maximaal zes maanden aaneengesloten in Canada verblijven.

Geldige reisdoelen

Het eTA mag worden gebruikt voor de volgende reisdoelen:
  • Vakantie (toeristisch)
  • Familie- of vriendenbezoek
  • Zakenreis/werk *
  • Studie **

* Er zijn bepaalde specifieke voorwaarden verbonden aan het werken in Canada met een eTA. Lees daarover meer op de pagina over werken in Canada.
** Alleen indien het verblijf (inclusief studie) in Canada korter dan zes maanden duurt, is het mogelijk gebruik te maken van het eTA zonder dat een specifieke study-permit benodigd is. Lees daarover meer op de pagina over studeren in Canada.

Verlenging van het eTA Canada

Een goedgekeurd eTA verlengen is niet mogelijk, maar het is wel mogelijk een nieuwe aanvraag in te dienen; u ontvangt dan een nieuwe toekenning die opnieuw vijf jaar geldig is.

Combinatie met een ESTA

Het eTA voor Canada is vergelijkbaar met het ESTA voor Amerika. Vliegt u via Canada naar Amerika of andersom? Dan moet u zowel een ESTA Amerika aanvragen als een eTA aanvragen. Als u echter per boot of over land aankomt in Canada, is het niet nodig een eTA aan te vragen. U moet dan na aankomst een ander formulier invullen bij de controlepost van de Canadese immigratiedienst.