Uw eTA Canada is maximaal vijf jaar geldig. De geldigheid vervalt ook zodra u een nieuw paspoort in gebruik neemt. Met één eTA kunt u een onbeperkt aantal keer naar Canada reizen. U mag telkens maximaal zes aaneengesloten maanden in het land verblijven.

Uw eTA is gekoppeld aan uw paspoort

Direct nadat u de kosten van uw eTA Canada heeft voldaan, wordt de verwerking van uw aanvraag in gang gezet. Gemiddeld duurt het dan nog 3 dagen voordat uw eTA wordt toegekend. Vanaf het moment van toekenning is het eTA direct geldig. Het is dan gekoppeld aan uw paspoort, of specifieker: uw paspoortnummer.

Uw luchtvaartmaatschappij vraagt bij het inchecken naar uw paspoortnummer. Door uw paspoortnummer te verifiëren in het systeem van de immigratiedienst, kan worden gecontroleerd of u een geldig eTA heeft. Het is daardoor niet nodig om het bewijs van toekenning te printen en mee op reis te nemen.

Hoe lang is het eTA geldig?Het eTA Canada is lang genoeg geldig voor een onvergetelijke rondreis

Uw eTA is maximaal vijf jaar geldig

Vanaf het moment van toekenning is uw eTA Canada vijf jaar geldig, of totdat het paspoort verloopt waarmee uw eTA is aangevraagd. Neemt u na toekenning van uw eTA een nieuw paspoort in gebruik? Dan staat daarop ook een nieuw paspoortnummer. Met dat nieuwe paspoortnummer kan uw luchtvaartmaatschappij niet meer controleren of u een geldig eTA heeft. Wilt u met een nieuw of ander paspoort naar Canada reizen? Dan moet u eerst geheel opnieuw een eTA aanvragen.

Elk verblijf mag maximaal zes maanden duren

Dat het eTA Canada vijf jaar geldig is, betekent niet dat u vijf jaar lang in Canada mag verblijven. Bij aankomst ontvangt u een stempel in het paspoort. Daarin staat de datum waarop u het land weer uiterlijk moet verlaten. Doorgaans is dat precies zes maanden na de dag van aankomst. Maar in deze situaties kan de termijn korter zijn:

  • Als u Canada alleen kort heeft verlaten om zo de maximale verblijfsduur te omzeilen
  • Als u onvoldoende financiële middelen heeft om langer in Canada te blijven
  • Als u niet kunt onderbouwen wat u tijdens de door u gewenste verblijfsduur in Canada gaat doen

De geldigheid van het eTA Canada verlengen

Wilt u langer dan zes aaneengesloten maanden in Canada blijven? Als u al in het land bent, kunt u een verlenging aanvragen. Maar het is vooraf niet te garanderen dat die aanvraag wordt goedgekeurd. Verwacht u al voor uw vertrek dat u meer dan zes maanden in Canada wilt blijven? Vraag dan een visum aan in plaats van een eTA. Een visum aanvragen is wat ingewikkelder en tijdrovender, maar zo weet u al voor vertrek zeker dat u langer dan 6 maanden in het land mag blijven.

=Als de geldigheid van het eTA (bijna) verloopt

Als de geldigheid van uw eTA Canada bijna verloopt
Verloopt de geldigheidstermijn van uw eTA bijna en bent u momenteel niet in Canada? Dan kunt u een volledig nieuwe aanvraag indienen. Uw oude eTA wordt dan vervangen door een nieuwe, waardoor er weer een nieuwe geldigheidstermijn van maximaal vijf jaar ingaat.
Hernieuw uw eTA door een nieuwe aanvraag in te dienen


Andere oorzaken waardoor de geldigheid van uw eTA kan vervallen

Wie met een eTA naar Canada wil reizen, moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Een belangrijke voorwaarde is dat u geen risico vormt voor de veiligheid. Gebeurt er iets waardoor de immigratiedienst oordeelt dat u mogelijk een risico vormt voor de veiligheid? Dan kan de geldigheid van het eTA direct worden ingetrokken. Ook als u al een bewijs van toekenning heeft ontvangen. Hetzelfde geldt als blijkt dat u zich niet heeft gehouden aan een immigratie- of visumgerelateerde wet, in welk land dan ook.

Ontdekt u zelf een fout die u maakte in het eTA formulier? Dan moet u een nieuw eTA Canada aanvragen. Als die aanvraag wordt goedgekeurd, dan overschrijft die direct uw oude eTA en is het probleem opgelost. Wordt de nieuwe aanvraag afgekeurd? Of geheel niet in behandeling genomen, bijvoorbeeld omdat u niet aan de voorwaarden voldoet? Dan kunt u proberen een visum voor Canada aan te vragen.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,23 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.