Dit reisadvies voor Canada is bedoeld om u voor te bereiden op een veilige reis naar Canada. Veel veiligheidsrisico’s zijn te vermijden door rekening te houden met de tips op deze pagina. Desondanks blijft u zelf verantwoordelijk voor de beslissing om (delen van) Canada te bezoeken, alsmede voor uw eigen veiligheid. Lees het hele reisadvies voordat u op reis gaat.


Let op: in dit reisadvies voor Canada is geen informatie over de coronamaatregelen in Canada opgenomen.
Lees daarom voor het plannen van uw reis ook alles over de coronamaatregelen in Canada.


Reisadvies CanadaReisadvies Canada per 20 oktober 2021

Voor vertrek

Van de volgende zaken wordt aanbevolen ze te regelen vóórdat u naar Canada reist.

Reisverzekering

Als u op reis gaat wordt aangeraden een reisverzekering af te sluiten. Let erop dat deze voldoende dekking heeft. Gaat u bijvoorbeeld sporten of studeren? Controleer dan of eventuele ongevallen ook gedekt worden door de reisverzekering. Meestal vergoedt uw zorgverzekering de kosten voor medische behandelingen tot aan het bedrag dat daarvoor in Nederland gebruikelijk is. Als de behandeling in Canada duurder is, gebruikt u de reisverzekering om de extra kosten vergoed te krijgen. Controleer ook of de reisverzekering de volledige tijdsduur van uw reis dekt; veel (doorlopenede) reisverzekeringen gelden slechts voor een bepaalde maximum reisduur.

Vaccinaties/inentingen

In Canada kan rabiës (hondsdolheid) voorkomen bij zoogdieren, vermijd daarom contact met deze dieren. Voor meer informatie over eventuele vaccinaties kunt u terecht op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering .

Reisdocumenten

Om naar Canada te mogen reizen heeft u in elk geval nodig:

  • Een geldig paspoort (geldig gedurende het gehele verblijf plus 1 dag)
  • Een geldig eTA of visum

Meestal voldoet het aanvragen van een eTA, en is een visum niet nodig. Controleer hiervoor wel of u voldoet aan de voorwaarden van het eTA Canada.

Na aankomst in Canada

Voor een veilig verblijf in Canada is het verstandig om rekening te houden met de volgende zaken.

Natuurgeweld

In Canada komen relatief veel bosbranden voor. De afgelopen jaren is het aantal bosbranden gestegen; in juli 2017 waren er gelijktijdig op honderden verschillende plekken in Canada bosbranden. Dit was aanleiding tot het uitroepen van de noodtoestand, wat minder dan eens in de tien jaar voorkomt. Deze stijging is het gevolg van de opwarming van de aarde; verwacht wordt dat de problematiek rond bosbranden in Canada de komende jaren daardoor nog verder zal stijgen.

Koud en uitgestrekt

In Canada kunnen de temperaturen dalen tot tientallen graden onder nul. Doordat het land zeer groot is, verschilt het klimaat per regio sterk en is het belangrijk rekening te houden met de lokale weersverwachting. Door de uitgestrektheid van het land, zijn op veel plaatsen voorzieningen als tankstations dun bezaaid. Houd hier rekening mee indien u door Canada reist. Als u zich per auto verplaatst, zorg dan voor voldoende benzine om een vooraf uitgezocht volgend benzinestation te bereiken. Zorg ook voor extra maatregelen tegen de kou, dorst en honger voor het geval onvoorziene problemen onderweg voorkomen.

Noodsituaties

Indien zich in Canada acute problemen voordoen waarbij u politie, brandweer of ambulance nodig heeft, bel dan met het Canadese alarmnummer 911. Heeft u hulp nodig van de Nederlandse ambassade in Ottawa, bel dan +16132375031 (24/7 bereikbaar).

Terug naar Nederland

Veel reizigers nemen in Canada aangeschafte spullen mee terug naar Nederland. Houd er rekening mee dat de Nederlandse douaneregels heeft opgesteld voor het importeren van dergelijke spullen. Wilt u weten wat u mee terug mag nemen na uw reis? Bekijk dan de website van de douane.

Disclaimer: dit reisadvies is gebaseerd op informatie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, en is zorgvuldig samengesteld. Desondanks kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard in het geval van schade of letsel na gebruik van deze informatie.