De kosten van het eTA Canada bedragen € 24,95 per persoon. Dit is een totaalbedrag, inclusief alle consulaire kosten, servicekosten en belastingen. Een eTA aanvragen kan eenvoudig online met een Nederlandstalig formulier.

De kosten voldoen met vertrouwde Nederlandse betaalmethoden

De kosten van het eTA Canada kunnen gemakkelijk en veilig worden voldaan met de bekende Nederlandse betaalmethoden. Uw aanvraag wordt het snelste verwerkt als u kiest voor betaling middels iDeal of Bancontact. Maar u kunt de kosten ook voldoen middels PayPal of een creditcard van Visa, Mastercard of American Express. Welke methode u ook prefereert, er worden géén transactiekosten in rekening gebracht. Ook zijn alle bedragen op deze pagina inclusief alle noodzakelijke servicekosten en consulaire kosten. Alleen als u kiest voor een spoedlevering van uw eTA Canada, wordt een toeslag in rekening gebracht.

De kosten van het eTA Canada, à € 24,95 per persoon, voldoet u eenvoudig en veilig online met:
iDEALBancontactMastercardVisaAmerican ExpressPayPal

Nu een eTA Canada aanvragen

Waaruit bestaan de kosten van een eTA aanvraag?

De totale kosten voor het verkrijgen van een eTA zijn opgebouwd uit een aantal posten, waaronder consulaire kosten, servicekosten, kosten voor foutcontrole, digitale verwerking/afgifte en Nederlandstalige ondersteuning. Al deze kosten zijn verwerkt in het totaalbedrag van € 24,95 per persoon. De prijs voor zakenreizigers en toeristen is gelijk. Ook maakt het niet uit of u daadwerkelijk in Canada wilt verblijven, of dat u het eTA enkel nodig heeft voor een overstap in Canada.

eTA Canada: geen koersopslag bij betaling

Directe betaling in euro’s
Hoewel de Canadese immigratiedienst prijzen hanteert in Canadese dollars, betaalt u bij gebruik van dit Nederlandstalige eTA formulier altijd in euro’s. De genoemde prijzen op deze pagina zijn dan ook in euro’s en niet in Canadese dollars. Doordat u in euro’s betaalt, bent u niet afhankelijk van wisselkoersfluctuaties en betaalt u géén koersopslag.


Kosten eTA Canada met spoed

Heeft u uw eTA Canada met spoed nodig? Geef dit dan aan in het aanvraagformulier. Door in het formulier de optie ‘spoedlevering’ aan te vinken, wordt de gemiddelde levertijd verkort van 5 dagen naar 18 minuten. Dit wordt gerealiseerd door de foutcontrole sneller uit te voeren en de aanvraag vrijwel direct in behandeling te nemen. Ook een spoedlevering biedt echter géén garantie dat het eTA Canada tijdig, of binnen een bepaalde tijd, wordt verkregen.

In uitzonderlijke gevallen kan ook een met spoed ingediende aanvraag onderworpen worden aan een steekproef. Ook kan het altijd zijn dat aanvullende vragen worden gesteld, bijvoorbeeld als de immigratiedienst (terecht of onterecht) vermoedt dat u het formulier niet naar waarheid heeft ingevuld. Voor spoedleveringen wordt een toeslag van € 17,50 per persoon in rekening gebracht.
Direct een eTA met spoedlevering aanvragen

Restitutie van de aanvraagkosten bij afkeuring

In het uitzonderlijke geval dat een aanvraag voor een eTA wordt afgekeurd, is dat meestal het gevolg van het reisverleden. Reizigers die eerder problemen hebben gehad bij het inreizen van Canada, of bij het aanvragen van een visum of eTA, hebben een verhoogde kans op afwijzing. Hetzelfde geldt voor personen die in Canada hebben gewoond en er nog steeds officieel staan ingeschreven, terwijl ze dat vaak zelf niet weten. Als uw aanvraag wordt afgekeurd, ontvangt u de volledige kosten van het eTA terug. Dit geldt echter niet voor personen waarvoor ook al eerdere aanvragen zijn afgekeurd.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 20,08 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.