De kosten van het eTA Canada bedragen € 29,95 per persoon. Dit is een totaalbedrag, inclusief alle consulaire kosten, servicekosten en belastingen. U vraagt het eTA eenvoudig aan met het Nederlandstalige online aanvraagformulier op VisumBuitenland.nl.

Nu een eTA Canada aanvragen

U kunt de kosten van uw eTA veilig online voldoen

U betaalt de kosten van uw eTA aanvraag eenvoudig met een van de beschikbare veilige betaalmethoden. U heeft hierbij de keuze uit vrijwel alle gangbare Nederlandse online betaalmethoden. Zo kunt u de kosten voldoen met iDEAL, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express, PayPal, Trustly, Google Pay of Apple Pay. Er worden geen transactiekosten in rekening gebracht, ongeacht de gekozen betaalmethode.

U kunt de kosten van het eTA Canada à € 29,95 per persoon eenvoudig en veilig online voldoen met:

iDEALBancontactMastercardVisa
American ExpressPayPalGoogle PayApple Pay

Wat kost een eTA Canada?

U vraagt hetzelfde eTA aan, of u nu op reis gaat voor zaken, toerisme of een overstap. Het maakt voor de kosten van het eTA Canada dus niet uit wat uw reisdoel is.

De totaalprijs van het eTA Canada is opgebouwd uit een aantal kosten. De Canadese immigratiedienst brengt kosten in rekening voor de keuring van uw eTA aanvraag. Dit worden de consulaire kosten genoemd. Daarnaast zijn er de servicekosten. Dit zijn de kosten die VisumBuitenland.nl in rekening brengt voor het controleren en verwerken van uw aanvraag, alsmede het beschikbaar stellen van Nederlandstalige ondersteuning per telefoon en e-mail.

U betaalt voor uw eTA aanvraag een totaalbedrag van € 29,95 per reiziger, ongeacht de wisselkoers van de Canadese dollar. Dat bedrag bestaat voor 7 CAD uit consulaire kosten. Het resterende deel bestaat uit servicekosten, die bij de huidige wisselkoers € 25,22 bedragen. Er worden geen aanvullende kosten in rekening gebracht, behalve als u ervoor kiest gebruik te maken van een van de optionele, aanvullende diensten. Het gaat hierbij om een spoedaanvraag, ambassaderegistratie of CO₂-compensatie.

eTA Canada: gemiddelde levertijd

Hoe snel ontvang ik mijn eTA Canada?
Als u een eTA aanvraagt zonder te kiezen voor een spoedlevering, kunt u uitgaan van de standaard gemiddelde levertijd van 3 dagen. Als dat te lang duurt, kunt u kiezen voor een spoedlevering. Dat doet u door deze optie aan te vinken in het aanvraagformulier. Voor het indienen van een spoedaanvraag betaalt u een toeslag ter hoogte van € 17,50 per eTA. In het geval van een spoedaanvraag wordt het eTA gemiddeld al na 45 minuten toegekend.
Nu met spoed een eTA aanvragen


Hoe de levertijd wordt berekend

De levertijd van het eTA Canada zoals genoemd op deze website gaat in vanaf het moment dat u de kosten heeft voldaan. U voldoet de betaling nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld. Na ontvangst van uw betaling wordt uw aanvraag allereerst gecontroleerd op veelgemaakte invulfouten. Als er een mogelijke fout wordt gevonden, neemt een visumspecialist van VisumBuitenland.nl direct contact met u op, zodat de fout snel kan worden hersteld. Als alles in orde is, wordt uw aanvraag aangeboden bij de Canadese immigratiedienst, die uw aanvraag keurt.

U ontvangt een e-mail en sms-bericht zodra uw eTA is toegekend. Vanaf uw persoonlijke statuspagina op VisumBuitenland.nl kunt u dan een bevestiging downloaden van de toekenning van uw eTA. Vanaf dit moment kunt u ook al direct inchecken op uw vlucht naar Canada. U hoeft de bevestiging van toekenning daarvoor niet te bekijken, downloaden of printen. Tussen het moment van betaling van de aanvraag en het ontvangen van het eTA zitten gemiddeld 3 dagen. Bij een spoedaanvraag is dit 45 minuten. Dit geldt ook 's avonds, in het weekend en op feestdagen.

Geen maximale levertijd

Merk op dat de levertijden van het eTA Canada gemiddelden zijn. Het is niet mogelijk een maximale levertijd te garanderen, omdat er verschillende factoren zijn die voor eventuele vertraging kunnen zorgen. Zo komt het wel eens voor dat de Canadese immigratiedienst een aanvraag steekproefsgewijs selecteert voor een grondige controle. In dat geval blijft de aanvraag bijna altijd enkele dagen in behandeling. Dat kan ook voorkomen bij een spoedaanvraag. Ook komt het soms voor dat de immigratiedienst vraagt om extra documenten. Bijvoorbeeld als u ooit in Canada heeft gewoond en geen Canadese verblijfsvergunning of Canadees identiteitsbewijs meer heeft. VisumBuitenland.nl kan de verwerking van een eTA aanvraag door de immigratiedienst op geen enkele manier versnellen, ook niet bij een spoedaanvraag.

Ook eventuele storingen of (preventief) onderhoud aan de technische systemen van de immigratiedienst of VisumBuitenland.nl zijn een reden dat er nooit een maximale levertijd gegarandeerd kan worden.

Vraag uw eTA op tijd aan

Omdat levertijden nooit gegarandeerd kunnen worden, wordt u geadviseerd om uw eTA al aan te vragen zodra u op het idee bent gekomen om naar Canada te reizen. U hoeft nog geen reis geboekt te hebben op het moment dat u uw eTA aanvraagt. Omdat het eTA vijf jaar geldig is, kunt u na het indienen van uw aanvraag nog besluiten wanneer u op reis gaat. Zo bespaart u de extra kosten van een spoedlevering en hoeft u zich geen zorgen te maken over de levertijden.

Vertrekt u al binnen 5 dagen? Dan accepteert VisumBuitenland.nl alleen nog een spoedaanvraag. De kosten van een spoedlevering à € 17,50 per reiziger worden in dat geval opgeteld bij de kosten van het eTA Canada à € 29,95.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,22 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.