De kosten van het eTA (digitale reistoestemming voor Canada) zijn afhankelijk van een aantal aspecten. Als u de aanvraag indient via deze website en daarbij kiest voor betaling van de kosten per iDeal of Bancontact bespaart u op de transactiekosten en koersopslag. De consulaire kosten zijn altijd hetzelfde.

Veilige en eenvoudige betaalmethoden

Het aanvragen van het eTA Canada met het online eTA formulier is erg eenvoudig, mede doordat de kosten veilig en gemakkelijk kunnen worden voldaan middels iDeal, PayPal, Bancontact of creditcard. In het geval van iDeal en Bancontact is dat geheel zonder transactiekosten; indien mogelijk wordt daarom aangeraden daarvan gebruik te maken. Doordat de betaling direct wordt verwerkt ontstaat er geen vertraging in de aanvraag. In het geval van een spoedaanvraag kan een eTA daardoor gemiddeld al 18 minuten worden toegekend.

Geen transactiekostenVeilig online betalen, zonder transactiekosten!

eTA aanvragen

Waaruit bestaan de kosten van een eTA aanvraag?

De totale kosten voor het verkrijgen van een eTA zijn opgebouwd uit een aantal losse posten, waaronder consulaire kosten, aanvraagkosten, transactiekosten, wisselkoersfluctuaties en koersopslag, kosten voor handmatige foutcontrole en digitale verwerking/afgifte.

Als u op deze website een aanvraag indient, krijgt u niet te maken met al deze losse kostenposten, maar betaalt u een vast totaalbedrag van €19,95. U vult hiervoor het aanvraagformulier in, u betaalt per iDEAL of Bancontact en u ontvangt vervolgens vanzelf een e-mail met daarin uw eTA Canada. Er komen dus geen extra kosten meer bij als u de €19,95 heeft voldaan. Een ander voordeel van uw eTA Canada aanvragen via deze website is dat u hierbij gratis gebruik kunt maken van een Nederlandssprekende klantenservice. Het is tevens mogelijk te betalen met creditcard of PayPal.

eTA Canada: geen koersopslag bij betaling

Kosten van koersopslag
Het eTA wordt uitgegeven door de Canadese immigratiedienst. Omdat dit een Canadese organisatie is, worden prijzen uitgedrukt in de Canadese Dollar. Als u vanuit Nederland of België een eTA Canada wilt kopen, betaalt u daarom vaak een koersopslag. De hoogte van deze koersopslag is afhankelijk van de door u gebruikte betaalmethode. Het voordeel van het aanvragen van uw eTA Canada via VisumBuitenland.nl is dat u kunt betalen in euro’s, waardoor u geen koersopslag betaalt.

Geen koersopslag bij betaling voor eTA

Transactiekosten bij creditcard, PayPal, iDEAL of Bancontact
Als u via uw creditcard of PayPal betaalt voor uw eTA Canada, worden transactiekosten gerekend die u betaalt bovenop de aanvraag- en consulaire kosten van het eTA. Indien u het eTA via deze website betaalt met iDEAL of Bancontact betaalt u geen transactiekosten. Ook is het gebruik van iDEAL en Bancontact eenvoudiger en veiliger dan betalen met een creditcard.


Kosten eTA Canada met spoed

Het is tevens mogelijk een eTA met spoed te laten behandelen. Hiervoor worden aanvullende kosten gerekend, à €17,50 per reiziger. Een eTA dat met spoed is aangevraagd wordt gemiddeld na 18 minuten toegekend. Het is aan te raden de kosten van spoedaanvragen te voldoen per iDeal of Bancontact. Niet alleen omdat de kosten dan lager zijn (er worden dan geen transactiekosten in rekening gebracht), maar ook omdat deze betaalmethoden altijd snel zijn. Bij betalingen per PayPal of creditcard kan het voorkomen dat er enige vertraging ontstaat tussen het moment van betalen en het moment waarop het geld door ons is ontvangen (doorgaans niet meer dan enkele uren).