Nieuwsbericht | | 18-12-2020 | ±4 minuten leestijd

Veel mensen denken bij Canada aan de uitgestrekte en prachtige natuurlandschappen waar het land bekend om staat en het is dan ook niet voor niets dat de nationale parken van Canada bij de mooiste bezienswaardigheden van het land horen. Canada heeft echter nog veel meer te bieden. Wie een reis wil maken naar Canada, of het nu is om zich onder te dompelen in de adembenemend mooie landschappen of om de steden te bezichtigen, moet voor vertrek een eTA Canada of een visum aanvragen.

Adembenemend mooie natuurlandschappen

Met zijn uitgestrektheid, talloze nationale parken en ongerepte natuur is Canada de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Verschillende van de nationale parken in Canada staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waaronder Yoho, Wood Buffalo, Kootenay, Gros Morne, Kluane, Nahanni, Waterton Lakes, Banff en Jasper. Het nationaal park Banff, gelegen in de Rocky Mountains, is het oudste nationale park van Canada. Eén van de bezienswaardigheden van het park is Lake Louise, het beroemdste meer van de Rocky Mountains. Het kenmerkende blauwe water omlijst door een prachtig berglandschap zorgt ervoor dat Lake Louise voor veel toeristen een onmisbare stop is gedurende hun reis door Canada.

Het nationaal park Jasper ligt ook in de Rocky Mountains, op zo’n 230 kilometer van Banff. Veel toeristen bezoeken beide nationale parken, die zijn verbonden door de beroemde Icefields Parkway. Deze weg loopt door het ruige berglandschap van de Rocky Mountains, langs blauwe meren (waaronder Peyto Lake, Bow Lake en Moraine Lake), watervallen en gletsjers, waardoor de weg op zich al een onmisbare toeristische attractie is.

Ook de nationale parken Kootenay en Yoho liggen in de Canadian Rockies. Deze parken maken samen met Jasper, Banff en drie provinciale parken deel uit van de Werelderfgoedlocatie Canadese parken van de Rocky Mountains. Kootenay is een park van contrasten; hier vindt men zowel ijzige bergrivieren als stomende warmwaterbronnen. Belangrijke attracties van het park zijn onder andere Olive Lake, de Helmet Falls, de warmwaterbronnen, de zogeheten Paint Pots - roestkleurige mineraalbronnen - en Marble Canyon. Het park is - net zoals eigenlijk alle nationale parken in Canada - een ideale locatie om te wandelen en hiken. Een van de belangrijkste attracties van nationaal park Yoho is Emerald Lake, gekenmerkt door de prachtig turquoise kleur van het water. Het meer is door de grote hoogte van november tot juni bevroren.

Steden en musea

Een reis naar Canada is niet alleen de moeite waard vanwege de mooie en ongerepte natuurlandschappen, er zijn ook verschillende steden en andere bezienswaardigheden te bezoeken. Het land is in handen geweest van zowel de Fransen als de Britten, wat in sommige steden, waaronder Montreal, Quebec en Victoria, nog goed te zien is. In het historische centrum van Montreal, Vieux-Montreal, opgericht in 1642 door Franse kolonisten, waant men zich in een Franse stad. Hetzelfde geldt voor het historische centrum van de stad Quebec. Het meest karakteristieke gebouw van Quebec en tegelijkertijd een van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad is het indrukwekkende Château Frontenac. In Victoria, de hoofdstad van de provincie Brits-Columbia, vindt men monumentale gebouwen uit de Engelse koloniale tijd. Een populaire bezienswaardigheid van deze stad is het parlementsgebouw in neobarokke stijl.

Ook de hoofdstad van Canada, Ottawa, is een bezoek waard. Hier vindt men onder andere de National Gallery of Canada, het Canadian War Museum en het meest bezochte museum van Canada, het Canadian Museum of History. Ondanks dat het de hoofdstad is, is Ottawa niet de grootste stad van Canada; de grootste steden van het land zijn Toronto en Montreal.

Churchill is eveneens een populaire bestemming onder toeristen. De stad draagt niet voor niets de bijnaam Polar Bear Capital of the World: in de herfst is het mogelijk om hier ijsberen te spotten, een onvergetelijke ervaring. Een interessant feit over deze stad is dat veel bewoners hun auto’s niet op slot doen, voor het geval iemand snel moet ontsnappen aan de ijsberen.

Een eTA Canada aanvragen

Wie een reis naar Canada wil maken, of het nu is om wandelingen te maken en te genieten van de ongerepte natuurlandschappen, ijsberen te spotten of cultuur te snuiven in een van de steden, moet voor vertrek een eTA Canada of een visum aanvragen. Het eTA Canada is een digitale reistoestemming om naar Canada te vliegen zonder visum. De reistoestemming is gemakkelijker, goedkoper en sneller aan te vragen dan een visum. Om in aanmerking te komen voor een eTA Canada is het belangrijk dat de reiziger voldoet aan alle voorwaarden die aan de reistoestemming worden gesteld. Een reiziger mag bijvoorbeeld geen gevaar vormen voor Canada of haar inwoners.

Het eTA Canada heeft een geldigheidsduur van 5 jaar en gedurende deze periode mag men een onbepaald aantal reizen maken naar Canada. Elk verblijf in Canada mag maximaal zes aaneengesloten maanden duren. Met het eTA kan men dus alle bezienswaardigheden bezoeken die in dit artikel genoemd worden. Een voorwaarde is wel dat het paspoort waarmee het eTA Canada is aangevraagd nog geldig moet zijn. Wanneer het paspoort waarmee het eTA is aangevraagd niet meer geldig is, vervalt ook de geldigheid van het eTA Canada.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.