Nieuwsbericht | | 15-10-2017 | ±2 minuten leestijd

Canada wil het toerisme verder laten groeien, dit vereist ook aanpassingen in het huidige eTA aanvraagsysteem. Lees op deze pagina wat dat voor u betekent als u naar Canada reist.

Canada onthult nieuw plan voor toerismeNieuw plan om het toerisme in Canada verder aan te moedigen

Een op de elf Canadezen werkt in het toerisme, daarnaast is het toerisme de nummer één werkgever voor jongeren in Canada. Naast dat het toerisme voor veel werkgelegenheid zorgt is het ook één van de snelst groeiende sectoren ter wereld, waar Canada van mee wil profiteren. Daarom heeft het land specifieke doelstellingen vastgesteld in een plan. In 2025 wil het in de top 10 staan van meest bezochte landen ter wereld, wil Canada voor 2021 het aantal internationale vluchten laten groeien met 30% en wil Canada het aantal Chinese toeristen verdubbelen voor 2021. Een uitdaging die ook wijzigingen in het eTA met zich meebrengt.

eTA-aanvraagsysteem

Om dit plan mogelijk te maken dient ook het bestaande eTA-aanvraagsysteem te worden aangepast. Het overgrote deel van de toeristen die Canada per vliegtuig binnenkomen hebben een toeristenvisum of een eTA nodig. Een toeristenvisum kan online of persoonlijk aangevraagd worden bij de Canadese ambassade, echter kan een interview of afspraak met een arts benodigd zijn voor een visumaanvraag.
eTA Canada aanvragen

Aanpassingen in het eTA

Mexico

Een belangrijke nieuwe doelgroep zijn Mexicanen. Vroeger was een visum vereist voor alle Mexicaanse burgers die per vliegtuig Canada wilden betreden. Omdat dit een belangrijke groeimarkt is wil Canada het mensen met een Mexicaanse nationaliteit vergemakkelijken om naar Canada te reizen, om zo ook de aanhoudende groei vanuit Mexico verder aan te moedigen.

Brazilië, Bulgarije en Roemenië

Daarnaast zijn ook de landen Brazilië, Bulgarije en Roemenië toegevoegd aan het bestaande eTA aanvraagsysteem, zodat ook mensen met een nationaliteit van deze landen straks een eTA kunnen aanvragen. Canada benadrukt dat deze veranderingen de veiligheid en het huidige immigratiebeleid zullen handhaven. Deze nationaliteiten worden niet direct toegelaten tot het eTA systeem, alleen mensen uit deze landen die een Canadees visum hebben gehad in de laatste 10 jaar of op het moment een geldig Amerikaans visum hebben kunnen hier gebruik van gaan maken.

eTA eisen en voorwaarden grotendeels ongewijzigd

Alhoewel het een stuk makkelijker moet worden voor veel mensen om met een eTA Canada te bezoeken, waarschuwt het land dat er een aantal voorwaarden en eisen aan het eTA Canada vast blijven zitten. Zo wordt natuurlijk de identiteit gecontroleerd, maar kunnen ook andere controles plaats vinden op basis van de gegevens die worden ingevuld tijdens de aanvraag. Lees de voorwaarden voor het eTA en hoe u deze kunt aanvragen zodat u naar Canada mag reizen.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.