Nieuwsbericht | | 15-10-2017 | ±2 minuten leestijd

Canada wil het toerisme verder laten groeien, wat onder andere aanpassingen vereist aan het huidige eTA aanvraagsysteem. Lees op deze pagina wat dat voor u betekent als u naar Canada reist.

Canada onthult nieuw plan voor toerismeNieuw plan om het toerisme in Canada verder aan te moedigen

Eén op de elf Canadezen werkt in de toeristische sector en daarnaast is het toerisme de nummer één werkgever voor jongeren in Canada. Naast dat het toerisme voor veel werkgelegenheid zorgt, is het ook een van de snelst groeiende sectoren ter wereld, en daarvan wil Canada graag meeprofiteren. Daarom heeft het land specifieke doelstellingen vastgelegd in een plan. In 2025 wil Canada in de top 10 van meest bezochte landen ter wereld staan, en voor 2021 wil Canada het aantal internationale vluchten met 30% laten toenemen en het aantal Chinese toeristen verdubbelen. Een uitdaging die ook wijzigingen met betrekking tot het eTA met zich meebrengt.

eTA-aanvraagsysteem

Om de doelstellingen te kunnen halen moet ook het bestaande eTA-aanvraagsysteem worden aangepast. Het overgrote deel van de toeristen die per vliegtuig naar Canada reizen, kan dit doen met een toeristenvisum of een eTA. Een toeristenvisum kan online of bij de Canadese ambassade worden aangevraagd, maar voor een visumaanvraag kan een interview of een afspraak met een arts nodig zijn, terwijl het eTA gemakkelijk en snel online kan worden aangevraagd.
eTA Canada aanvragen

Aanpassingen aan het eTA

Mexico

Een belangrijke nieuwe doelgroep zijn Mexicanen. Vroeger moesten alle Mexicaanse burgers die per vliegtuig naar Canada wilden reizen een visum aanvragen. Omdat het om een belangrijke groeimarkt gaat, wil Canada het voor mensen met de Mexicaanse nationaliteit gemakkelijker maken om naar Canada te reizen, om zo ook de aanhoudende groei vanuit Mexico verder aan te moedigen.

Brazilië, Bulgarije en Roemenië

Daarnaast zijn ook de landen Brazilië, Bulgarije en Roemenië toegevoegd aan het bestaande eTA aanvraagsysteem, zodat ook mensen met de nationaliteit van een deze landen straks een eTA kunnen aanvragen. Canada benadrukt dat deze veranderingen niets zullen veranderen aan de veiligheid en het huidige immigratiebeleid. Deze nationaliteiten worden niet direct toegelaten tot het eTA systeem, alleen mensen uit deze landen die een Canadees visum hebben gehad in de laatste 10 jaar of die op het moment een geldig Amerikaans visum hebben kunnen hier gebruik van gaan maken.

eTA eisen en voorwaarden grotendeels ongewijzigd

Alhoewel het voor veel mensen een stuk makkelijker moet worden om met een eTA naar Canada te reizen, waarschuwt het land dat er wel een aantal voorwaarden en eisen aan het eTA Canada verbonden blijven. Zo wordt natuurlijk de identiteit van de reiziger gecontroleerd, maar er kunnen ook andere controles plaatsvinden op basis van de gegevens die worden ingevuld tijdens de aanvraag. Lees de voorwaarden voor het eTA en hoe u deze kunt aanvragen voordat u een eTA Canada aanvraagt.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.