Nieuwsbericht | | 07-05-2021 | ±4 minuten leestijd

Stel een familiereis in Canada samen op basis van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Wilt u samen met uw gezin in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk zien of gaat de voorkeur uit naar een ontspannen vakantie? Wat de plannen ook zijn, om naar Canada te kunnen reizen heeft u een eTA Canada nodig. Dit geldt ook voor kinderen en babyʼs.

Waarom Canada dé geschikte plek is voor het gezin

Canada heeft voor ieder gezin wat te bieden. Het land is ideaal voor actieve gezinnen, maar ook voor een ontspannen vakantie vormt Canada een geschikte vakantiebestemming. Geen enkel ander land beschikt over zulke diverse landschappen als Canada. Kinderen kunnen zich uitleven in de uitgestrekte natuur en te voet, met de fiets of per kano nieuwe diersoorten en fascinerende landschappen ontdekken. Niet alleen kinderen kijken hun ogen uit in Canada, maar ook voor hun ouders is er genoeg te beleven.

Ook het noorden van Canada is mede vanwege goede infrastructuur een erg kindvriendelijke bestemming. De Canadezen zelf gaan er dan ook graag in eigen land op uit. Canada heeft bovendien veel campings die geschikt zijn voor kinderen. Vaak zijn er ook zwembaden en/of sportvelden aanwezig.

Voor de natuurliefhebbers onder ons

Gezinnen zullen zich geen moment vervelen in de adembenemende natuur van Canada. Van besneeuwde bergtoppen tot groene bossen en immense meren, Canada heeft het allemaal. Er zijn dan ook talloze wandel-, fiets- en klimmogelijkheden. Maar er is meer. Maak een kano- of kajaktocht en geniet van de natuur. Voor de wat oudere kinderen die van avontuur houden, is raften een goede optie.

In Canada zijn veel indrukwekkende dieren in het wild te bewonderen. Denk aan verschillende soorten beren, elanden, walvissen en zeehonden. Aangezien de kans aanwezig is om oog in oog met een van deze wilde dieren te komen te staan, is het belangrijk dat ouders altijd in de buurt van hun kinderen blijven.

Een ontspannen vakantie in Canada

Om tot rust te komen kunnen gezinnen een van de minder bekende gebieden bezoeken, zoals de provincies in Atlantisch Canada aan de oostkust. Tijdens een overnachting in de wildernis zullen de kinderen zich net cowboys voelen.

Gezinnen die behoefte hebben aan wat luxe kunnen terecht in een van de kindvriendelijke hotels of resorts aan de kust bij Brits-Columbia. Terwijl de kinderen zich vermaken in het water, kunnen de ouders op het strand tot rust komen in de zon en genieten van heerlijke cocktails. Populaire badplaatsen in Brits-Columbia zijn Prince Rupert, Squamish, Tofino en Queen Charlotte, waar walvissen te vinden zijn en gesurfd en gedoken kan worden. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hier surflessen nemen en vanaf 8 jaar mogen zij leren duiken. Om een Junior Open Water Diver Brevet te halen, moet een kind minimaal 10 jaar oud zijn. Na het behalen van het brevet moet er uiteraard nog onder begeleiding van een volwassene gedoken worden.

Beste tijd om Canada met kinderen te bezoeken

Met het eTA mogen reizigers maar liefst 6 maanden in het land blijven. De beste reistijd voor een vakantie naar Canada is afhankelijk van de reisplannen. Liefhebbers van zon, zee en strand kunnen het beste in de zomermaanden een bezoek aan het land brengen. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt in de maanden juni, juli en augustus tussen de 24 en 27 graden Celsius. Staat het ontdekken van natuur op de eerste plaats, dan is het aan te raden niet korter dan 3 weken in het land te verblijven. In dit geval zijn de maanden mei en september, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 19 graden Celsius, ook heel geschikt voor een reis naar Canada.

Ook kinderen hebben een eTA Canada nodig

Of gezinnen nu kiezen voor een vakantie waarbij ze de natuur van Canada verkennen, voor een ontspannen vakantie gaan of liever een combinatie van beide hebben, elk gezinslid moet hoe dan ook voor het begin van de reis een eTA of visum Canada bezitten. In het geval van minderjarige kinderen vraagt de wettelijke voogd namens elk kind het eTA aan, maar ook wanneer de kinderen ouder dan 18 zijn kunnen hun ouders namens hen het eTA aanvragen door middel van een groepsaanvraag. Met één eTA aanvraagformulier kan dan voor het hele gezin tegelijkertijd een reistoestemming aangevraagd worden door op ‘Voeg een reiziger toe’ te klikken. De contact- en reisgegevens hoeven dan slechts één keer ingevuld te worden.

Wanneer niet beide ouders/voogden van de kinderen meereizen, moet naast een eTA ook een Engelstalige of Franstalige toestemmingsverklaring overhandigd worden. Daarin staat dat de ouders/voogden ermee instemmen dat de kinderen naar Canada reizen. Neem voor de zekerheid een kopie van het identiteitsbewijs of het paspoort van de ouder(s) of voogd(en) en een internationale geboorteakte of uittreksel uit de Basisregistratie Personen mee.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.