Nieuwsbericht | | 15-12-2020 | ±4 minuten leestijd

Quebec is een Canadese provincie met een rijke geschiedenis. Men vindt de invloeden uit het Franse koloniale tijdperk overal terug: zowel in de architectuur als in de keuken en in de bezienswaardigheden. De provincie heeft veel natuurschoon, maar ook prachtige steden die een bezoek waard zijn. Voor een reis naar Quebec heeft men een eTA of een visum Canada nodig.

Gelijknamige hoofdstad: Quebec

Een van de trekpleisters van Quebec is de gelijknamige hoofdstad Quebec, een historische stad aan de oevers van de Saint-Laurentrivier. Het oude centrum van de stad, Vieux-Quebec, wordt gekenmerkt door de koloniale architectuur en smalle steegjes, waardoor men zich bijna in Frankrijk waant. Het hoogtepunt van Vieux-Quebec is het in 1893 gebouwde Château Frontenac, één van de duurste hotels van de stad. Het hotel bevindt zich op de top van een heuvel, waardoor het al van veraf te herkennen is. Het Quartier Petit Champlain is een gezellige buurt met schilderachtige straatjes en talloze boetiekjes en restaurants.

Ten zuiden van de bovenstad (Haute-Ville), die ongeveer 90 meter hoger ligt dan de benedenstad, die direct aan de rivieroever ligt, ligt La Citadelle, een militaire vesting die nu dienst doet als museum. In Haute-Ville vindt men ook de kathedraal Notre Dame de Quebec die in 1873 door paus Pius IX werd verheven tot de rang van kleine basiliek. De stad kan ook vanaf het water bezichtigd worden, door de veerpont te nemen naar Lévis, een plaats aan de andere kant van de rivier.

Montreal: boven- én ondergrondse stad

De grootste stad van Quebec is Montreal. Deze stad is na Toronto bovendien de grootste stad van Canada en na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld. Net als Quebec stad heeft Montreal een oud stadsdeel met statige bouwwerken en sfeervolle straten en pleinen: Vieux-Montreal. Een van deze pleinen is het Place d’Armes, waar de Notre Dame van Montreal staat, een schitterende basiliek die in 1829 gebouwd werd. Veel bezoekers vinden deze basiliek nog indrukwekkender dan zijn beroemde naamgenoot in Parijs. Een ander plein dat absoluut een bezoek waard is, is het Place Jacques-Cartier dat in de zomer gevuld is met terrassen en straatartiesten.

Reizigers die interesse hebben in kunst en cultuur mogen het Quartier Latin niet overslaan. Dit is het universiteitsdistrict van de stad waar zich een rijke kunstscene ontwikkeld heeft. Voor een prachtig uitzicht over de stad kan de heuvel Mont Royal beklommen worden. Boven op deze heuvel ligt het park Mont Royal dat door Frederick Law Olmsted ontworpen is, die ook het Central Park in New York ontwierp.

Onder het oppervlak van Montreal gaat nog een heel ander deel van de stad schuil. Montreal heeft namelijk een ondergronds gangenstelsel van meer dan 32 kilometer dat Ville Souterraine genoemd wordt. Dit ondergronds gangenstelsel wordt niet alleen voor het openbaar vervoer gebruikt; men vindt er ook winkels, restaurants, hotels en bioscopen.

Schitterende natuur

Quebec is niet alleen populair vanwege zijn levendige steden, maar ook vanwege zijn adembenemende natuur. Een voorbeeld hiervan zijn de spectaculaire watervallen van Montmorency die met hun hoogte van 84 meter nog hoger zijn dan de bekende Niagara Falls. Quebec heeft daarnaast enkele nationale parken die zeker een bezoek waard zijn, waaronder Mont Tremblant en Forrilon. Het nationaal park Mont Tremblant, dat op ongeveer twee uur rijden van Montreal ligt, is populair onder wandelaars, kanoërs, maar ook onder wintersportliefhebbers. Het verder noordoostelijk gelegen nationaal park Forillon op het schiereiland Gaspé staat bekend om zijn steile kliffen en rotsen.

Ten zuiden van het nationaal park Forillon vindt men het eiland Bonaventure, waar zo’n 120.000 Jan van Genten leven, de grootste kolonie van deze vogels ter wereld. Wie dieren wil spotten kan ook in Tadoussac terecht, de plaats waar de Saguenay-rivier en de Saint-Laurentrivier samenkomen en waar maar liefst 12 walvisssoorten voorkomen. Tadoussac is daardoor de perfecte uitvalsbasis voor een walvisexcursie. In de buurt van Tadoussac ligt ook het prachtige Saguenay-Fjord, waar witte dolfijnen leven.

eTA Canada online aanvragen

Voor een reis naar Quebec is een eTA of een visum voor Canada nodig. De meeste toeristen komen in aanmerking voor een eTA Canada en hoeven geen visum aan te vragen. Het eTA kan in slechts enkele minuten online worden aangevraagd en wordt over het algemeen al binnen drie dagen toegekend. Het eTA is vanaf het moment van toekenning vijf jaar geldig en kan worden gebruikt voor een onbeperkt aantal reizen naar Canada. Elk verblijf in het land mag maximaal een half jaar duren. Reizigers met een eTA Canada hebben dus genoeg tijd om alle hoogtepunten van Quebec of zelfs ook nog andere delen van Canada te ontdekken. Vraag direct een eTA Canada aan en dompel u onder in de Franse invloeden van Quebec.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.