Nieuwsbericht | | 03-05-2021 | ±3 minuten leestijd

Naast de hoofdstad Ottawa en de grootste stad van Canada Toronto, is ook Vancouver zeker de moeite waard. Dit artikel beschrijft een aantal redenen waarom een bezoek aan Vancouver en Vancouver Island tijdens een rondreis in Canada niet mag ontbreken. Daarnaast wordt ingegaan op het eTA Canada, de reistoestemming die reizigers al voor vertrek naar Canada moeten bezitten.

Vancouver

Canada is een dunbevolkt land. De metropool Vancouver met zoʼn 2.300.000 inwoners het op twee na hoogste inwoneraantal van alle agglomeraties in Canada. Dat komt onder andere doordat Vancouver een geliefde plaats is om te wonen. Ook internationaal gezien is Vancouver van belang. De stad bezit een van de belangrijkste havens ter wereld. Omdat de stad aan de Grote Oceaan ligt en de grootste haven van Canada bezit, is Vancouver een belangrijke doorvoerplaats van Aziatische producten naar de Canadese markt.

Vancouver is een prachtige stad, omgeven door de Grote Oceaan en de Coast Mountains. Naast een prachtige skyline en een gezellig centrum met verschillende restaurants en terrassen, beschikt Vancouver over een 400 hectaren groot stadspark met een aquarium en wilde dieren (Stanley Park), een park met veel interessante musea (Vanier Park) en lange witte stranden bij English Bay. Bovendien is Vancouvers Chinatown de op twee na grootste van Noord-Amerika. Door de aanwezigheid van zowel bergen als oceaan is er in en rond Vancouver een groot scala aan buitensporten te beoefenen, van (zee)kajakken, zeilen en duiken in de zomer tot skiën in de winter. De bekendste skigebieden liggen ten noorden van Vancouver. In het plaatsje Whistler en op de Cypress Mountain vonden de Olympische Winterspelen van 2010 plaats.

Vancouver skylineSkyline van Vancouver

Vancouver Island

Als u in het westen van Canada bent, is het een goed idee ook een bezoek te brengen aan Vancouver Island. Met een veerboot is Vancouver Island vanuit Vancouver in zoʼn 2 uur te bereiken. Het eiland ligt voor de Pacifische kust van Brits-Columbia, zo’n 80 kilometer ten westen van de stad Vancouver.

Het eiland beslaat een oppervlakte van zoʼn 32.000 vierkante kilometer en heeft een kustlijn van 27.000 kilometer. Dankzij de milde temperaturen, die ook in de winter vrijwel nooit onder het vriespunt komen, beschikt het eiland over een grote variatie aan flora en fauna. Een aantal diersoorten komen zelfs alleen maar op dit eiland voor, waaronder de Vancouvermarmot en de Vancouverwolf. Omdat Vancouver Island op een geologische breuklijn ligt, vinden er jaarlijks honderden kleine aardbevingen plaats.

Als u gedurende uw rondreis door Canada op Vancouver Island komt, is het een goed idee de Malahat Skywalk uit te proberen. Dit 650 meter lange boomtoppad met heel bijzondere uitkijktoren zal naar verwachting tegen de zomer van 2021 toegankelijk worden voor publiek. Vanaf de uitkijktoren heeft u een perfect uitzicht op de prachtige natuur. Daarnaast is Vancouver Island een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Het zou zonde zijn daar geen gebruik van te maken. Een andere populaire toeristische attractie op Vancouver Island zijn de Butchart Gardens in Victoria. Deze tuinen worden beschouwd als een van de mooiste tuinen ter wereld.

Aanvraag eTA Canada indienen

Vanuit Nederland is men met een rechtstreekse vlucht binnen zo’n tien uur in Vancouver. Omdat een eTA Canada 5 jaar geldig is, kunnen reizigers al geruime tijd voor het boeken van de vlucht en het plannen van de reis een eTA aanvragen. Dit kan eenvoudig online door het eTA formulier op deze website in te vullen. In de meeste gevallen duurt het invullen van het aanvraagformulier zo’n tien minuten.

Een eTA kan voor een vakantie, een zakenreis, een bezoek aan vrienden of familie of een overstap in Canada gebruikt worden, zolang het verblijf niet langer dan 6 maanden duurt. Voor vertrek dienen reizigers te controleren of zij en hun reisplannen voldoen aan de voorwaarden van het eTA Canada. Mocht dat niet het geval zijn, kan in de meeste gevallen een visum Canada worden aangevraagd bij een Visa Application Centre.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.