Nieuwsbericht | | 14-04-2021 | ±4 minuten leestijd

Voor een reis naar Peking heeft u een visum nodig. Vraag uw visum China ruim voor vertrek online aan. Eenmaal in het bezit van uw visum kunt u vertrekken naar China en de prachtige paleizen, tempels en andere indrukwekkende bouwwerken in Peking gaan bewonderen.

De Verboden Stad

Het hoogtepunt van Peking is voor veel reizigers de Verboden Stad: het paleis, of eigenlijk paleizencomplex, waarin de keizers van de Ming en Qing dynastieën woonden. De Verboden Stad werd tussen 1406 en 1420 gebouwd en is met meer dan 900 gebouwen het grootste paleizencomplex ter wereld. De Verboden Stad was lange tijd niet toegankelijk voor het gewone volk (vandaar ook de naam). Na het vertrek van de laatste keizer in 1924 werd de Verboden Stad toegankelijk voor publiek en werd er een museum gevestigd.

Omdat de Verboden Stad uit talloze paleizen, pleinen, paviljoenen en musea bestaat, is het aan te raden minstens een halve dag uit te trekken voor een bezoek aan dit deel van Peking. De Verboden Stad wordt dagelijks door duizenden toeristen bezocht. Vooral in het hoogseizoen van april tot en met oktober kan het er erg druk zijn en is het aan te raden om het complex vroeg in de ochtend te bezoeken. Wie de Verboden Stad liever in alle rust wil bewonderen kan een bezoek brengen aan Jingshan Park. Vanuit dit park dat op de top van een heuvel ligt heeft men een prachtig uitzicht op de Verboden Stad.

De Chinese Muur

Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van heel China is de Chinese Muur, een verdedigingsmuur met een totale lengte van zo’n 20.000 kilometer. Het is het langste bouwwerk ter wereld en één van de nieuwe zeven wereldwonderen. Sinds 1987 staat de Chinese Muur op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De muur ligt weliswaar niet in Peking, maar is vanuit de hoofdstad gemakkelijk te bereiken. Het meest bezochte gedeelte van de Chinese Muur bevindt zich bij Badaling, ongeveer 75 kilometer ten noorden van Peking. Met de bus of de trein kan men vanuit Peking in zo’n anderhalf uur naar Badaling reizen. Het nadeel van een bezoek aan dit deel van de muur is dat het er erg druk kan zijn.

Om de Chinese Muur in zijn oorspronkelijke charme en zonder mensenmassa’s te kunnen bewonderen, is het de moeite waard om verder door te reizen en een minder toeristisch stuk van de muur te bezoeken, bijvoorbeeld bij Jiankou of Jinshanling. Er zijn toeristenvisums voor China met een geldigheidsduur van 3, 6 en 12 maanden. Alleen reizigers die eerder in China zijn geweest kunnen een visum aanvragen dat 6 of 12 maanden geldig is, maar ook met een visum van 3 maanden heeft u meer dan voldoende tijd om ook een wat meer afgelegen deel van de Chinese Muur te bezoeken.

Tempels en kloosters

Peking staat daarnaast bekend om zijn tempels van verschillende religies en stromingen. De bekendste en grootste is de Tempel van de Hemel, een kleurrijk, rond bouwwerk in het zuiden van de stad dat uit de 15e eeuw stamt. Deze taoïstische tempel wordt ook vandaag de dag nog gebruikt voor religieuze ceremonies en als offeraltaar voor een goede oogst. In 1998 werd de tempel in de werelderfgoedlijst van UNESCO opgenomen. Een andere veel bezochte tempel in het noordoosten van Peking is de Lama Tempel, ook wel de Yonghetempel genoemd, die in de 17e eeuw werd gebouwd. Het is een van de grootste Tibetaans-boeddhistische kloosters in China en men kan er onder andere een enorm Boeddhabeeld bezichtigen.

Tempel van de HemelTempel van de Hemel

Plein van de Hemelse Vrede

China heeft niet alleen het langste bouwwerk, maar ook het grootste plein ter wereld: het Tiannanmenplein oftewel het Plein van de Hemelse Vrede. Hier vonden in 1989 protesten plaats, waaraan miljoenen studenten deelnamen en waarbij vele dodelijke slachtoffers vielen. Op het immense plein vindt men onder andere het mausoleum van Mao Zedong, het Chinees Nationaal Museum, het oude treinstation van Peking, de Poort van de Eerste Zon en de Poort van de Hemelse Vrede, waar Mao en andere Chinese leiders toespraken hebben gehouden.

Olympisch park

Sportliefhebbers wordt aangeraden ook een bezoek te brengen aan het Olympisch Park dat is aangelegd voor de Olympische Spelen van 2008. Het bekendste gebouw is het Nationaal Stadion dat vanwege zijn vorm ook wel het Vogelnest wordt genoemd. Hier werden tijdens de Spelen de openings- en eindceremonies, de voetbalfinale en de atletiekwedstrijden gehouden. Daarnaast vindt men er het Olympisch zwembad en enkele moderne uitkijktorens, die tijdens de Spelen door internationale televisiestations gebruikt werden.

Visum China aanvragen

Het visum voor China kan eenvoudig online worden aangevraagd. Na het invullen van het digitale aanvraagformulier moeten enkele documenten worden aangeleverd, waaronder uw paspoort. Deze kunt u aangetekend of per koerier versturen of bij u thuis laten ophalen. De documenten en de in het formulier ingevulde gegevens worden vervolgens handmatig door een visumspecialist gecontroleerd. Nadat het visum China is toegekend en in uw paspoort is aangebracht kunt u het ophalen of terug laten sturen.

De kosten voor het visum China bedragen € 247,50. Het maakt hiervoor niet uit of u een visum met een geldigheidsduur van 3, 6 of 12 maanden aanvraagt. Heeft u uw visum al binnen enkele dagen nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag indienen, die al binnen 2, 3 of 4 werkdagen verwerkt wordt. Indien gewenst kan het visum ook op de dag van vertrek nog bij de servicebalie op Schiphol worden opgehaald.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor China is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor China.