Visum China aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor China

Voor een reis naar China is een visum vereist. Dien uw aanvraag tijdig in. Dat kan eenvoudig met het aanvraagformulier op deze website. Het visum is leverbaar vanaf € 247,50 per persoon, inclusief consulaire kosten (zie specificatie).


Tijdelijk visumvrij naar China reizen: Tussen 01-12-2023 en 30-11-2024 kunnen toeristen met de nationaliteit van Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje voor een verblijf tot 15 dagen zonder visum naar China reizen. Dit is een tijdelijke maatregel van de Chinese overheid om de toeristische sector te ondersteunen, na een lange grenssluiting als gevolg van het coronavirus.

Hoe kan ik het visum voor China aanvragen?

1. Formulier invullen

Visum china aanvragen

Vul allereerst het online aanvraagformulier voor het visum China in, eenvoudig en snel via deze website.

2. Paspoort opsturen

Visums online afrekenen

U ontvangt per e-mail instructies over het verzenden of afgeven van uw paspoort en aanvullende documenten.

3. Officieel visum

Visum via e-mail

Na toekenning kunt u uw paspoort met ingeplakt visum ophalen of aangetekend/per koerier terug laten zenden.

Uitleg visum China

Bent u van plan in 2024 of 2025 naar China te reizen? Reizigers met de Nederlandse nationaliteit zijn verplicht voor aankomst over een geldig visum China te beschikken. Dat geldt zowel voor toeristen als zakenreizigers en ook voor (minderjarige) meereizende kinderen.

Wat is een visum China? Een visum China is een reistoestemming, welke na toekenning van uw aanvraag in uw paspoort wordt aangebracht. U kunt het visum voor China eenvoudig aanvragen door gebruik te maken van het online aanvraagformulier op deze website. Nadat u alle gegevens en documenten heeft aangeleverd wordt uw aanvraag door onze visumspecialisten gecontroleerd op eventuele onvolledigheden of invulfouten. Hierdoor kan uw aanvraag altijd volledig en correct worden aangeboden bij de consulaire medewerker, die het visum China na toekenning in uw paspoort aanbrengt.

Niet naar consulaat voor visum China

Alleen voor uw eerste visum hoeft u naar het consulaat te komen.
Door uw visum voor China via het online aanvraagformulier in te dienen hoeft u niet tweemaal naar het consulaat van China in Den Haag te reizen. Indien gewenst kunt u uw paspoort aangetekend of per koerier naar ons verzenden. Na toekenning ontvangt u het paspoort met aangebracht visum China weer op dezelfde wijze retour. Wel moet u éénmaal naar het Chinese consulaat om vingerafdrukken af te laten nemen. Vervolgens kunt u vijf jaar lang onbeperkt visums aanvragen via het online aanvraagformulier, zonder dat u opnieuw naar het consulaat hoeft te komen.Geldigheidsduur en aantal inreizen

Er kunnen vier varianten van het zakelijke en vier varianten van het toeristenvisum voor China worden aangevraagd. De verschillen tussen deze varianten zitten in de geldigheidsduur en het aantal keer dat u China met één visum mag inreizen. De kosten van alle varianten zijn gelijk (€ 247,50 per persoon), tenzij gebruik wordt gemaakt van een spoedprocedure.

Varianten van het visum voor China (zakelijk of toeristisch):

  • Eenmaal inreizen, 3 maanden geldigheid
  • Tweemaal inreizen, 3 maanden geldigheid
  • Tweemaal inreizen, 6 maanden geldigheid *
  • Onbeperkt inreizen, 12 maanden geldigheid **

* = Het aanvragen van de variant met zes maanden geldigheid is alleen toegestaan als u in de afgelopen zes maanden al drie keer eerder een visum China heeft gekregen én u ook minimaal drie Chinese in- en uitreisstempels in uw paspoort heeft staan.
** = Het aanvragen van de variant met twaalf maanden geldigheid is alleen toegestaan als u in de afgelopen twaalf maanden al een keer een visum met zes of twaalf maanden geldigheid heeft gekregen én u ook minimaal drie Chinese in- en uitreisstempels in uw paspoort heeft staan.


Voorwaarden en benodigde documenten

Om een visum China aan te kunnen vragen moet u enkele documenten aanleveren, waaronder uw paspoort, pasfoto, reisschema en werkgeversverklaring. Welke documenten u nog meer nodig heeft, hangt af van uw reisdoel en uw persoonlijke omstandigheden. Nadat u het online aanvraagformulier heeft ingevuld gaat een visumspecialist na welke documenten in uw specifieke geval verlangd worden. U ontvangt hiervan een persoonlijk overzicht, met duidelijke uitleg over het aanleveren van alle gegevens.

Behalve het aanleveren van de benodigde gegevens moet u zich ook houden aan de voorwaarden van het reizen met een visum voor China.


Visum China aanvragen

Dien uw aanvraag in via het aanvraagformulier op deze website. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Uw aanvraag voor het visum China wordt dan in behandeling genomen door een visumspecialist. Deze begeleidt u bij de aanvraag, waardoor uw aanvraag soepel verloopt en uw visum snel wordt toegekend. U kunt uw visum voor China maximaal drie maanden voor vertrek aanvragen. Wij adviseren de aanvraag minimaal drie weken voor vertrek in te dienen. U ontvangt het visum voor China dan minimaal een week voor vertrek. Vertrekt u al op korte termijn? Maak dan gebruik van de spoedprocedure.

Spoedprocedure. Als u haast heeft, kunt u gebruikmaken van de spoedprocedure van het visum voor China, welke afhankelijk van uw keuze 2, 3 of 4 werkdagen duurt. Indien u een spoedaanvraag indient, wordt de levertijd gerekend vanaf de eerstvolgende werkdag nadat wij uw paspoort alsmede alle benodigde gegevens en documenten in goede orde van u hebben ontvangen. Op de dag van toekenning kunt u uw paspoort met ingeplakt visum ophalen op Schiphol of per aangetekende post of koerier naar u laten retourneren. Lees hierover meer op de pagina over de levertijden en verzendmethoden.

Kosten van het visum

De kosten van het visum voor China bedragen € 247,50 per persoon. Dit bedrag is inclusief consulaire kosten, servicekosten en BTW, maar exclusief verzendkosten. Wilt u uw paspoort met ingeplakt visum China aangetekend retour ontvangen? Dan betaalt u € 29,95 verzendkosten. Wilt u gebruikmaken van een koerier, dan betaalt u daarvoor € 39,95. Voor een spoedlevering voor het visum China van 4 werkdagen geldt een toeslag van € 14,50. Voor een spoedlevering van 3 werkdagen geldt een toeslag van € 78,50. Voor een spoedlevering van 2 werkdagen geldt een toeslag van € 118,50.

Nu aanvragen. Wilt u direct starten met het indienen van uw aanvraag voor het visum China? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Heeft u nog vragen? Lees dan de veelgestelde vragen en antwoorden, of neem contact op met onze visumspecialisten.

Samenvatting visum China

Verplicht Ja, voor alle Europeanen
Doel Vakantie of zakenreis
Geldigheid 3, 6 of 12 maanden
Inreizen Eenmaal, tweemaal of onbeperkt
Levertijd 7 werkdagen (normale levering)
Spoed 2, 3 of 4 werkdagen mogelijk
Verzending Per koerier of aangetekende post
Betalen iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard

Download een informatieblad over het visum

Ervaringen met het visum voor China

 4033 mensen beoordelen het visum met een 9,2/10 

Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor China. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (126,55 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 126,55 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 120,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum China is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.