De kosten van het visum China zijn gelijk voor alle varianten, ongeacht het aantal toegestane inreizen en de benodigde geldigheidstermijn. Alleen de gekozen manier van verzending en de gewenste levertijd hebben invloed op de kosten.

» Snel naar:


Basiskosten van het visum China

De kosten van het visum China bedragen € 247,50 per persoon. Het maakt daarbij niet uit of het single entry, double entry of multiple entry visum China wordt aangevraagd. Ook maakt het voor de kosten niet uit of de variant met 3, 6 of 12 maanden geldigheid wordt aangevraagd. Of het een zakelijk of toeristisch visum betreft, is hierbij niet van belang. De basisprijs is inclusief consulaire kosten, servicekosten en BTW; en alleen exclusief optionele kosten voor verzending en toeslagen voor spoedleveringen.
Direct het visum China aanvragen

Kosten visum China

Elders goedkoper?
Let op: op het internet vindt u veel verschillende prijzen van het visum voor China. Houd er rekening mee dat er vaak wordt geadverteerd met enkel de servicekosten en soms zelfs exclusief BTW. In dat geval komen de consulaire kosten en BTW er dus nog bij. Op deze website zijn alleen totaalprijzen te vinden en worden geen verborgen kosten in rekening gebracht. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van het eenvoudige online aanvraagformulier.Verzending van het paspoort en overige documenten

Om een visumaanvraag te kunnen verwerken, moeten enkele documenten worden aangeleverd. In het online aanvraagformulier wordt gevraagd naar de gewenste manier van aanleveren. Hierbij kan worden gekozen uit de volgende methoden.

Zelf regelen

In de basisprijs zijn geen kosten voor verzending opgenomen. U bent dan ook zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de documenten en de kosten die daaraan zijn verbonden. Hierbij kunt u gebruikmaken van een aangetekende verzending via PostNL of een koeriersdienst, zoals bijvoorbeeld UPS of DHL. Ook kunt u ervoor kiezen uw documenten zelf bij ons af te komen geven, of een ander de opdracht te geven dit namens u te doen.

LET OP: stuur uw aanvraag niet naar het adres dat u op deze website vindt, maar naar het adres dat u vindt in de e-mail met verzendinstructies. Die e-mail ontvangt u na het invullen van het online aanvraagformulier op deze website.


De Chinese muurShanghai, met 35 miljoen inwoners de grootste stad van China


Retourzending van uw paspoort met visum China

Nadat het visum China is toegekend en in het paspoort is aangebracht, ontvangt u het paspoort weer retour. Ook voor de terugweg bestaan verschillende mogelijkheden. In het online aanvraagformulier kunt u aangeven welke u kiest.

Optie 1: Aangetekende verzending

Indien gewenst kunt u het paspoort met visum China aangetekend retour laten zenden. De kosten hiervoor bedragen € 29,95 per order, onafhankelijk van het aantal visums dat is aangevraagd. Meestal wordt aangetekende verzending de eerstvolgende werkdag na toekenning van het visum afgeleverd.

Optie 2: Verzending per koerier

Het is ook mogelijk het paspoort na het aanbrengen van het visum China per koerier te laten bezorgen. Doorgaans wordt het paspoort bij verzending per koerier de dag na toekenning afgeleverd. De kosten van de koerierdienst bedragen € 39,95 per order (onafhankelijk van het aantal aangevraagde visums). Soms is het mogelijk het paspoort al op de dag van toekenning per koerier te ontvangen; vraag hiervoor telefonisch naar de mogelijkheden en kosten.

Optie 3: Ophalen op Schiphol

Omdat veel reizigers naar China vliegen vanaf Schiphol is het tevens mogelijk uw paspoort met het visum China daar op te halen. Dat kan al op de dag van toekenning van het Chinese visum. Indien gewenst regelen wij vervoer van het paspoort naar Schiphol en zorgen we dat u het bij een speciale balie kunt ophalen op de dag van de vlucht. De extra kosten hiervoor bedragen € 44,95 (ongeacht het aantal paspoorten/visums). Let op: het paspoort mag alleen worden opgehaald door de persoon waarvan het paspoort is, dus niet door een ander (ook bij groepsaanvragen).

Optie 4: Zelf ophalen

Nadat u bericht heeft gekregen dat het visum is toegekend kunt u (indien u dit vooraf heeft aangegeven) zelf uw paspoort met aangebracht visum China komen ophalen. Bij de optie ‘zelf ophalen’ worden uiteraard geen aanvullende kosten in rekening gebracht.


Levertijden: hoe lang duurt het voordat het visum China wordt toegekend?

Het is verstandig het visum China ongeveer 3 tot 12 weken voor vertrek aan te vragen. Reizigers die al binnen drie weken na het aanvragen naar China reizen, kunnen gebruikmaken van een van de onderstaande spoedprocedures.

Hoe de levertijd wordt berekend

Hieronder vindt u de spoedprocedures voor het visum China. Houd er rekening mee dat de verwerkingstijden die daarin worden vermeld op de volgende manier worden berekend: de verwerkingstijd gaat in op de eerstvolgende werkdag nadat de aanvraag volledig door ons is ontvangen. Dat is dus niet de dag nadat het online aanvraagformulier is ingevuld of het moment waarop de betaling is voldaan, maar de dag nadat het paspoort en alle aan te leveren documenten fysiek door ons zijn ontvangen. De verwerkingstijd eindigt op de dag dat het visum wordt toegekend en in het paspoort wordt aangebracht.

Hoelang het vanaf dat moment nog duurt totdat u het paspoort en visum ontvangt, hangt af van de gekozen verzendmethode. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat een aanvraag vertraging oploopt indien het consulaat onverwacht vraagt om aanvullende documenten, gegevens of informatie. Het is niet mogelijk garanties te geven op levertijden, ook niet bij spoedaanvragen.

Normale verwerkingstijd

Normaal gesproken wordt een visumaanvraag voor China verwerkt in zeven werkdagen. U betaalt dan enkel de basisprijs à € 247,50 (inclusief consulaire kosten, servicekosten en BTW) plus eventuele kosten voor het vervoer van het paspoort.

Spoedlevering

Indien gewenst is het mogelijk te kiezen voor een spoedlevering met een verwerkingstijd van 2, 3 of 4 werkdagen. Net als alle bedragen op deze website zijn ook de onderstaande toeslagen inclusief alle consulaire kosten:

  • Toeslag bij een verwerkingstijd van 4 werkdagen: € 14,50
  • Toeslag bij een verwerkingstijd van 3 werkdagen: € 78,50
  • Toeslag bij een verwerkingstijd van 2 werkdagen: € 118,50
Tip visum China

Een voorbeeld van de totale levertijd bij spoed
U kiest voor de spoedaanvraag met een verwerkingstijd van twee werkdagen. Wij ontvangen uw volledige aanvraag voor het visum China op maandag (dus uw fysieke paspoort en alle benodigde documenten). De aanvraag wordt dan verwerkt op dinsdag en woensdag (twee werkdagen). U kunt het paspoort en visum dan woensdagmiddag of -avond (tot 21:00 uur) ophalen op Schiphol. U kunt het ook per aangetekende post of koerier laten verzenden en zult het dan naar verwachting op donderdag ontvangen. Soms is het mogelijk de koerier nog op de dag van toekenning te laten rijden (dus ontvangst op woensdag). Informeer hiervoor telefonisch naar de mogelijkheden. Controleer voor het invullen van het aanvraagformulier of u voldoet aan alle voorwaarden van het visum China, om onnodige problemen te voorkomen.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor China. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (126,55 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 126,55 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 120,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum China is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.