Nieuwsbericht | | 21-01-2022 | ±4 minuten leestijd

Cuba bestaat maar liefst uit meer dan 4000 eilanden. Naast de welbekende oldtimers in alle kleuren en de Cubaanse sigaren, heeft dit land ook vele mooie stranden. Dit land in het Caribisch gebied trekt elk jaar veel toeristen van over de hele wereld. In dit artikel worden een aantal prachtige Cubaanse stranden op een rij gezet en wordt meer uitleg gegeven over het visum Cuba.

Playas del Este

Zoals de naam al aangeeft, gaat het hier niet om 1 strand maar om meerdere. Playas del Este bestaat uit een groep schitterende stranden die achter elkaar liggen. Deze reeks van stranden ligt op nog geen uur van de Cubaanse hoofdstad Havana. Dit is een plek waar zowel locals als toeristen komen om te ontspannen en om de drukte van de stad achter zich te laten.

De strandenreeks begint bij Bacuranao, een klein en veilig strand van nog geen kilometer lang. Het laatste strand heet Playa Jibacoa, waar veel toeristen snorkelen vanwege het mooie koraalrif. Tussen deze 2 stranden in bevindt zich onder andere Playa Tarará. Om toegang te krijgen tot dit strand, moet een klein bedrag worden betaald. Op Playa Boca Ciega en Guanabo heerst een relaxte sfeer en zijn veel locals te vinden. Playa Santa María staat bekend om de vele hotels, resorts en activiteiten en is daarom wat toeristischer.

Playa Ancón

Het strand van Playa Ancón ligt vlak bij de stad Trinidad en is een van de bekendste en mooiste stranden van de Cubaanse zuidkust. Het is hier een stuk rustiger. Er staan 3 hotels aan het strand en er kunnen leuke boottochten worden gemaakt vanuit de jachthaven. Ook is het mogelijk om aan dagelijkse duik- of snorkelexcursies mee te doen als genoeg mensen zich aanmelden.

Aangezien dit strand een stuk verder van de toeristische hoofdstad Havana ligt, is Playa Ancón een stuk rustiger. De stad Trinidad, die vlak bij het strand ligt, staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een aantal kerken gebouwd in de Spaanse stijl van de 16e eeuw maakt het centrum van dit stadje authentiek. Reizigers die even genoeg hebben van het strand, zullen zich hier makkelijk een dag vermaken.

Guardalavaca

Voor reizigers die meer van groen houden, is het strand van Guardalavaca een goede optie. Aan de Oostkust van Cuba ligt dit grote strand dat is omgeven door groene heuvels en bossen. Ook is dit een prima plek om te snorkelen en duiken, want het water is hier helder. Onder water valt er genoeg te zien, omdat er uitgebreide koraalriffen te vinden zijn die het strand beschermen. Daarnaast zijn veel locals ook dol op Guardalavaca, waardoor dit een prima plek is om met lokale bewoners in contact te komen.

Guardalavaca is naast Havana en Varadero een van de meestbezochte plekken in Cuba. Er zijn veel resorts en hotels en het openbaar vervoer is goed geregeld. De dagelijkse vlooienmarkt met handgemaakte producten en het Taínomuseum zijn toeristische trekpleisters. Het voordeel van het visum Cuba is dat het lang geldig is, waardoor er genoeg tijd is om andere mooie plekken te bezoeken naast alle prachtige stranden.

Playa Maguana

Het strand van Playa Maguana ligt ook in het oosten van Cuba. Dit deel van het land is nog een stuk woester en minder toeristisch. Playa Maguana wordt omgeven door tropische bossen. Het strand zelf ziet er ook wat woester uit door de tropische vegetatie. In deze omgeving zijn ook zeekoeien en parkieten te vinden. De flora en fauna is hier erg divers.

Dit strand ligt ongeveer op 20 kilometer van het stadje Baracoa. Vanaf hier kan naar Playa Maguana worden gereisd met de fiets of auto. De verbinding is niet goed, omdat de weg vol zit met gaten en kuilen. Eenmaal aangekomen is dit strand een prima plek om lekker uit te rusten en te genieten van de natuur.

Reisvoorbereidingen

Het visum Cuba heeft een geldigheid van 30 dagen vanaf het moment van aankomst. Het paspoort dat is gebruikt bij de online aanvraag, moet nog minimaal 7 maanden geldig zijn op moment van aankomst in Cuba. Het visum kan bij aankomst bij een kantoor van de immigratiedienst met 30 dagen worden verlengd. In dat geval is het visum Cuba 60 dagen geldig.

Het visum Cuba kan eenvoudig online worden aangevraagd en per post worden ontvangen. Het visum kost in totaal € 39,95 per persoon inclusief verzendkosten. Reizigers die graag naar Cuba willen om de mooie stranden te bezoeken, kunnen met het online aanvraagformulier voor het visum Cuba meteen een visum aanvragen. Uiteraard moet aan alle visumvoorwaarden worden voldaan.