Visum Cuba aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor Cuba

Gaat u op vakantie naar Cuba? Dan is een visum aanvragen verplicht. Het visum Cuba is een papieren kaart die u bij uw paspoort dient te bewaren. Online aanvragen kost €39,95. U ontvangt de visumkaart dan per post.

Hoe kan ik een visum Cuba aanvragen?

1. Visum aanvragen

Aanvragen

Vul het eenvoudige online aanvraagformulier voor het visum Cuba in.

2. Online afrekenen

Online afrekenen

Betaal het visum veilig en snel, met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Op reis naar Cuba

Visum via e-mail

Ontvang het visum per post en bewaar het tijdens uw reis bij uw paspoort.

Uitleg over het visum Cuba

Gaat u in 2019 of 2020 op vakantie naar Cuba? Dan heeft u een visum nodig. Dit geldt voor alle inwoners van de Europese Unie, dus ook voor Nederlanders en Belgen. Ook minderjarige kinderen moeten elk over een eigen visum Cuba beschikken. Indien het een toeristische reis betreft, kan de aanvraag volledig online worden ingediend via het digitale aanvraagformulier op deze website.

Wat is het visum Cuba? Het visum Cuba is een groene papieren kaart, welke uit twee delen bestaat. Op zowel het linker- als op het rechterdeel vult u uw nationaliteit, eerste voornaam, achternaam, geboortedatum en het paspoortnummer in. Na aankomst in Cuba wordt één deel afgescheurd en ingenomen. Bij het verlaten van het land wordt het andere deel ingenomen. Let er daarom op dat u het visum gedurende uw reis bij uw paspoort in uw handbagage bewaart. Plak het visum niet in uw paspoort, maar bewaar het los.

Opgelet visum Cuba

Het is niet nodig uzelf bij het consulaat van Cuba te melden
Door uw aanvraag online in te dienen, bespaart u een retourtje naar het consulaat van Cuba in Rotterdam. Ook is het middels de online aanvraagprocedure mogelijk om een visum voor iemand anders aan te vragen. Wanneer u dat bij het consulaat doet, betaalt u daarvoor een toeslag van €25 per persoon. Maakt u gebruik van het online formulier op deze website, dan vervalt deze toeslag.


De kosten van het visum bedragen €39,95 per persoon. Dit is een totaalprijs, dus inclusief de consulaire kosten, aanvraagkosten, verzendkosten, BTW en transactiekosten. U kunt dan betalen met iDeal of Bancontact. Betaalt u liever met creditcard of PayPal? Dat is ook mogelijk. Wel betaalt u dan een kleine toeslag.

Geldigheidsduur en voorwaarden

Het visum voor Cuba is 30 dagen geldig. De geldigheidstermijn gaat in op het moment van aankomst. Het maakt dan ook niet uit wanneer u in Cuba arriveert. De enige restrictie is dat het paspoort dat is gebruikt bij de online aanvraag nog minimaal zeven maanden geldig moet zijn op het moment van aankomst in Cuba. Indien gewenst kunt u het visum na aankomst bij een kantoor van de immigratiedienst verlengen met 30 extra dagen, waardoor u in totaal 60 dagen in Cuba mag verblijven.

Voorwaarden van het toeristenvisum Cuba:

  1. Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal zeven maanden geldig zijn
  2. Met het toeristenvisum mag geen arbeid worden verricht in Cuba
  3. U mag niet rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten van Amerika arriveren
  4. Ook minderjarigen hebben een eigen visum nodig

Visum Cuba aanvragen

Dien uw aanvraag online in en ontvang het visum Cuba per post. Aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het visum wordt binnen vier werkdagen per post toegestuurd. De verzendkosten zijn inbegrepen in de visumkosten à €39,95 per persoon. Na ontvangst kunt u de visumkaart eenvoudig zelf invullen. Zorg dat u bij het invullen zorgvuldig te werk gaat en de paspoortgegevens foutloos overneemt. Omdat op het visum Cuba geen aankomstdatum staat vermeld, kan deze al lang voor vertrek worden aangevraagd.

Arriveert u in Cuba per cruiseschip? Dan heeft u geen groen, maar een roze visum nodig. U kunt eenvoudig in het formulier aangeven dat u per cruiseschip in Cuba aankomt, zodat u het juiste visum ontvangt. De Cubaanse overheid hanteert hiervoor een toeslag van €58,00, welke u gelijk met de basiskosten kunt voldoen via de online betaalmodule.

Spoedprocedure. Reist u al op korte termijn naar Cuba? Spoedaanvragen die op een werkdag voor 12:00 uur worden ingediend en betaald, worden nog dezelfde dag verwerkt en per post toegestuurd. Een spoedaanvraag kan middels het normale online aanvraagformulier worden ingediend. Vink hiervoor in het formulier de optie “spoed” aan. Voor spoedleveringen wordt een toeslag van €10,00 per persoon in rekening gebracht.

Samenvatting visum Cuba

VerplichtJa, voor Nederlanders en Belgen
DoelToerisme
GeldigheidTot 30 dagen na aankomst
InreizenEénmaal
Levertijd1 week (spoed: 1 werkdag)
Kosten€39,95 per visum
BetaleniDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download beknopte reisinformatie over het visum

Ervaringen met het visum voor Cuba

2418 mensen beoordelen het visum met een 9,3/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cuba. VisumBuitenland.nl maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Cubanese overheid. Het is tevens mogelijk het visum rechtstreeks aan te vragen bij het consulaat. U betaalt dan €22 voor uzelf, plus €47 voor elke extra reiziger, plus €9,00 verzendkosten. Indien u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Tevens wordt uw aanvraag handmatig door ons gecontroleerd voordat deze wordt verwerkt. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Lees hier meer over onze diensten.