Visum Cuba aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor Cuba

Voor een vakantie naar Cuba heeft u een visum nodig. Dit is een papieren kaart, ook wel visumkaart of toeristenkaart genoemd. Deze kunt u online aanvragen, voor € 44,95 per stuk (zie specificatie). Verzending gaat per post.

Hoe kan ik een visum Cuba aanvragen?

1. Visum aanvragen

Aanvragen

Vul het eenvoudige online aanvraagformulier voor het visum Cuba in.

2. Online afrekenen

Online afrekenen

Betaal uw visum veilig en snel, met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Op reis naar Cuba

Visum per post

Ontvang uw visum per post en bewaar het tijdens uw reis bij uw paspoort.

Uitleg over het visum Cuba

Gaat u in 2024 of 2025 op vakantie naar Cuba? Dan heeft u een visum nodig. Dit geldt voor alle inwoners van de Europese Unie, dus ook voor Nederlanders. Ook minderjarige kinderen moeten elk over een eigen visum Cuba beschikken. Toeristenvisa kunnen online worden aangevraagd met het digitale aanvraagformulier op deze website.

Wat is een visum Cuba? Het visum voor Cuba is een papieren kaart, die uit twee delen bestaat. Op zowel het linker- als op het rechterdeel vult u uw nationaliteit, eerste voornaam, achternaam, geboortedatum en het paspoortnummer in. Na aankomst in Cuba wordt één deel afgescheurd en ingenomen. Bij het verlaten van het land wordt het andere deel ingenomen. Let er daarom op dat u het visum gedurende uw reis bij uw paspoort in uw handbagage bewaart. Plak het visum niet in uw paspoort, maar bewaar het los.

Opgelet visum Cuba

U hoeft voor uw visa niet langs te komen bij het consulaat
Door uw aanvraag online in te dienen, bespaart u een retourtje naar het consulaat van Cuba in Rotterdam. Ook is het mogelijk om online een visum voor iemand anders aan te vragen. Wanneer u dat bij het consulaat doet, betaalt u daarvoor een toeslag van vijfentwintig euro per persoon. Maakt u gebruik van het dit online formulier, dan vervalt deze toeslag.


Geldigheidsduur en voorwaarden

Het toeristenvisum is geschikt voor een verblijf in Cuba van maximaal 90 dagen. Deze termijn gaat in wanneer u in Cuba arriveert. Wilt u langer blijven? Dan kunt u de maximale verblijfsduur verlengen tot 180 dagen. Daarvoor kunt u terecht bij een immigratiekantoor in Cuba. U kunt het visum al zo lang als u wilt voor vertrek aanvragen. Op het visum staat namelijk geen verloopdatum. Houd wel rekening met de regel dat uw paspoort bij aankomst nog zeven maanden geldig moet zijn.

Voorwaarden van de toeristenkaart voor Cuba:

  1. Uw paspoort moet bij vertrek uit Cuba nog minimaal 6 maanden geldig zijn
  2. U mag met een toeristenvisum geen arbeid verrichten in Cuba
  3. Minderjarige kinderen hebben ook een eigen visum nodig

Visum Cuba aanvragen

Vraag uw visa online aan, dan ontvangt u ze per post. Het duurt gemiddeld 14 dagen voor u het visum voor Cuba ontvangt. De verzendkosten zijn inbegrepen in de visumprijs. Na ontvangst kunt u de toeristenkaart eenvoudig zelf invullen. Zorg dat u bij het invullen zorgvuldig te werk gaat en de paspoortgegevens foutloos overneemt. Op het visum Cuba staat geen aankomstdatum vermeld. Daardoor kunt u de visa al lang voor vertrek aanvragen.

De totale kosten bedragen € 44,95 per visum voor Cuba. Dit is dus inclusief de consulaire kosten, servicekosten, verzendkosten en btw. U kunt veilig online betalen met iDEAL, Bancontact, creditcard of PayPal.

Arriveert u in Cuba per cruiseschip, of vliegt u naar Cuba vanuit de Verenigde Staten van Amerika? Dan heeft u een speciaal roze visum nodig (het normale visum is groen). De voorwaarden en geldigheidsduur van het roze en groene visum voor Cuba zijn precies gelijk aan elkaar, alleen de kosten zijn verschillend.

Samenvatting visum Cuba

Noodzakelijk Ja, ook voor kinderen
Reisdoel Toerisme
Geldigheid Tot 90 dagen na aankomst
Inreizen Eenmaal
Verzending Gemiddeld binnen 14 dagen
Kosten € 44,95 (zie specificatie) per visum
Betalen iDEAL, PayPal, creditcard
Aanvraag Online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Ervaringen met het visum voor Cuba

 4042 mensen beoordelen het visum met een 9,2/10 

Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cuba. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (17 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 17 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 27,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cuba is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.