Het toeristenvisum voor Cuba dat via VisumBuitenland.nl kan worden aangevraagd, heeft een geldigheidsduur van 90 dagen. Na aankomst in Cuba kan het visum eenmalig met nog eens 90 dagen worden verlengd. De geldigheidsduur gaat in na aankomst in Cuba, op het moment dat u de douane passeert.

Toeristenkaart Cuba

Het tourist visa voor Cuba, beter bekend als de toeristenkaart voor Cuba, heeft een geldigheidsduur van 90 dagen. Als u de toeristenkaart via VisumBuitenland.nl aanvraagt, ontvangt u deze per post. Dit gebeurt gemiddeld binnen 14 dagen.

Toeristenkaart voor Cuba aanvragen

U dient de toeristenkaart voor Cuba na ontvangst zelf in te vullen. U kunt dit zo lang voor vertrek doen als u wilt. Op de pagina over het invullen van de toeristenkaart voor Cuba leest u welke gegevens u precies moet invullen en hoe u dit doet. Houd er rekening mee dat de toeristenkaart voor Cuba alleen geldig is als u aan alle voorwaarden voldoet.

Invulfout gemaakt op de toeristenkaart voor Cuba?

Heeft u bij het invullen van de toeristenkaart een fout gemaakt?
Het is niet mogelijk om de ingevulde gegevens te corrigeren. Als u gegevens doorstreept om deze te corrigeren, is uw toeristenkaart namelijk direct ongeldig. U moet alle gegevens op de toeristenkaart in één keer goed invullen. Neem dus voldoende tijd om de benodigde gegevens in te vullen en doe dit nauwkeurig. Heeft u toch een fout gemaakt? Dan moet u een nieuwe toeristenkaart voor Cuba aanvragen.


Toegestane duur van het verblijf in Cuba

Bij aankomst op de luchthaven in Cuba worden uw toeristenkaart en paspoort gecontroleerd door de douane. De toeristenkaart bestaat uit twee delen. Bij aankomst in Cuba scheurt een douanebeambte het visum doormidden en neemt het rechterdeel in. U dient het linkerdeel van uw toeristenkaart goed te bewaren, aangezien u dit gedeelte van de toeristenkaart moet inleveren wanneer u het land weer verlaat. Nadat uw toeristenkaart doormidden gescheurd is, gaat de toegestane verblijfsduur van 90 dagen in.

Geldig voor één reis naar Cuba

Houd er rekening mee dat de toeristenkaart voor Cuba een single-entry visum is. Dit betekent dat u het land één keer mag in- en uitreizen. Wilt u Cuba tussentijds verlaten, bijvoorbeeld om de Bahama’s, Haïti, Jamaica of Mexico te bezoeken, om vervolgens weer terug te keren naar Cuba? Dan heeft u voor uw tweede aankomst in Cuba een nieuwe toeristenkaart nodig.

De geldigheid van de toeristenkaart verlengen

Na aankomst in Cuba kunt u de geldigheid van de toeristenkaart eenmalig met 90 dagen verlengen bij een kantoor van de immigratiedienst. Hiervoor heeft u uw visum, paspoort en vliegticket voor de terugreis nodig. Ook moet u een bewijs van onderdak kunnen tonen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld de boekingsbevestiging van uw accommodatie gebruiken. Indien u verblijft in een zogeheten casa particular, kunt u de eigenaar hiervan vragen om u met de verlenging te helpen. Zij zijn vaak goed bekend met de procedure en kunnen u eventueel ondersteuning bieden.

Het verlengen van de toeristenkaart kost zo’n 25 USD. Deze kosten voldoet u door middel van zegels die u kunt kopen bij een postkantoor of bank in Cuba. Deze zegels dient u mee te nemen naar het kantoor van de immigratiedienst wanneer u van plan bent uw toeristenkaart te verlengen. Let op: Er is geen garantie dat de verlenging van de toegestane verblijfsduur in Cuba wordt toegekend. Een verlengingsaanvraag kan altijd worden afgewezen.

Een nieuwe toeristenkaart aanvragen

Als u langer dan 90 dagen in Cuba wilt blijven, kunt u er ook voor kiezen om het land kort te verlaten, naar het buitenland te reizen en vervolgens met een nieuwe toeristenkaart terug te keren naar Cuba. Ook deze nieuwe toeristenkaart dient voor aankomst te worden ingevuld. Voor elke reis naar Cuba moet u bovendien aan alle voorwaarden van de toeristenkaart Cuba voldoen.

Vraag nu uw toeristenkaart voor Cuba aan

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cuba. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (17 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 17 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 27,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cuba is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.