Nieuwsbericht | | 24-02-2022 | ±3 minuten leestijd

Jaarlijks reizen veel mensen af naar Egypte vanwege het goede weer en de luxe resorts. Er zijn niet veel reizigers die naar Egypte reizen om er te gaan backpacken. Dit neemt niet weg dat het land dat bekend staat om zijn vele piramides niet geschikt is om te backpacken. In dit artikel leest u meer over backpacken in Egypte en hoe u uw visum Egypte kunt aanvragen.

Reisperiode

De Nederlandse zomers staan erom bekend dat ze koel en vochtig kunnen zijn. Een gemiddelde Egyptische zomer is compleet het tegenovergestelde. De Egyptische zomers zijn over het algemeen namelijk heet en droog, met een gemiddelde temperatuur van tussen de 30 en 40 graden. ‘s Nachts koelt het echter flink af, waardoor het klimaat in de zomer relatief evenwichtig is. Echter, als u liever tijdens een koelere periode reist, is het beter om niet in de zomer naar Egypte te gaan. Daarnaast speelt de regio waar u gaat backpacken een rol. In het kustgebied (het noorden) is het gemiddeld koeler dan in het zuiden. Hoe dichter u bij de zee komt, hoe hoger de luchtvochtigheid. In het noorden kunt u in feite het hele jaar door reizen zonder last te hebben van de hitte. Het begin van de lente is ook een geschikte periode om naar Egypte te reizen. Het is dan namelijk op de meeste plekken 25 graden met zon.

Als u liever niet in de lente of zomer reist, is het ook een goede optie om in de herfst of winter naar Egypte te gaan. In het begin van de herfst is het vaak nog warm in Egypte. Hierbij kunt u denken aan temperaturen tussen de 9 en 24 graden. Deze temperaturen zijn aangenaam, maar niet te heet en dus uitermate geschikt voor wie actief wil backpacken.

Vervoersmiddelen

Aangezien de meeste en bekendste bezienswaardigheden langs de Nijl liggen, kunt u gemakkelijk een groot deel van de bezienswaardigheden te zien gedurende uw reis in Egypte. Het land beschikt over een goed treinnetwerk. De trein is een van de comfortabelste vervoermiddelen in Egypte en bovendien kunt u per trein zowel grote steden in het noorden (Caïro en Alexandrië) als in het zuiden (Luxor en Aswan) bereiken. Deze vier grote steden liggen allemaal langs de Nijl. De afstanden tussen deze steden zijn flink, waardoor nachttreinen een goede optie zijn. Als alternatief op de trein rijden er ook bussen tussen deze grote steden.

Als u op dagtrip gaat naar onbekendere plekken of kleinere steden, dan kunt u het best reizen met een minivan, taxi of Uber. In het geval van een minivan reist u met enkele andere toeristen naar een bepaalde plek. Meestal zijn dit georganiseerde trips naar bepaalde bezienswaardigheden in de buurt. Hierbij kunt u denken aan kloosters of natuurgebieden buiten de stad. In de grotere steden zelf, kunt u beter gebruikmaken van een taxi of Uber. Het is verstandig al vooraf de prijs af te spreken om te voorkomen dat u te veel betaalt.

Visum Egypte

Als u wilt gaan backpacken in Egypte, moet u een visum Egypte aanvragen. U kunt het visum eenvoudig online aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen, de benodigde documenten aan te leveren en de betaling te voldoen. Deze online aanvraagprocedure duurt slechts enkele minuten. Het visum Egypte heeft een geldigheidsduur van 90 dagen, maar elk verblijf in het land mag maximaal 30 aaneengesloten dagen duren. U kunt voor een single entry of voor een multiple entry visum kiezen. Het single entry visum kost € 49,95, het multiple entry visum € 84,90. Het verschil tussen deze twee varianten van het e-visum Egypte is dat u met het single entry visum één keer naar Egypte mag reizen, terwijl u met het multiple entry visum meerdere reizen kunt maken gedurende de geldigheidsduur van 90 dagen. Voor beide varianten geldt dat u per verblijf maximaal 30 dagen in Egypte mag blijven.