Visum Egypte aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor Egypte

Gaat u op vakantie naar Egypte? Dan moet u een visum Egypte aanvragen. Dat doet u eenvoudig online, met het digitale aanvraagformulier. De kosten van het visum bedragen € 44,95 per persoon.

Bekijk video met uitleg


De Egyptische overheid heet toeristen weer van harte welkom. Het visum Egypte kan dan ook weer eenvoudig online worden aangevraagd. Wel is het verstandig om vooraf na te gaan welke coronamaatregelen in Egypte momenteel nog gelden.

Hoe kan ik het visum voor Egypte aanvragen?

1. Visum aanvragen

Visum Egypte aanvragen

Het visum Egypte is in ongeveer 5 minuten aan te vragen met het online aanvraagformulier.

2. Online afrekenen

Visums online afrekenen

Betaal het visum eenvoudig en veilig via uw eigen bank met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel visum

Visum via e-mail

Het visum wordt per e-mail toegestuurd. Indien het met spoed is aangevraagd meestal binnen vijf werkdagen.

Uitleg visum Egypte

Indien u in 2022 of 2023 op vakantie naar Egypte gaat, moet u over een visum beschikken. Dat geldt voor alle reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Indien u een Nederlands of Belgisch paspoort bezit, kunt u de aanvraag indienen via deze website. Ook voor meereizende kinderen moet een visum voor Egypte worden aangevraagd. Alleen met een geldig visum wordt u het land ingelaten.

Wat is een visum Egypte? Het visum voor Egypte is een officiële reistoestemming van de Egyptische immigratiedienst, waarmee u het land mag inreizen. Er zijn verschillende soorten visums voor Egypte; varianten speciaal voor reizigers die op vakantie gaan, op zakenreis gaan, er willen gaan werken, of willen emigreren. Reizigers die voor een bezoek aan vrienden of familie, of voor een vakantie naar Egypte gaan, kunnen gebruikmaken van de online aanvraagprocedure. Reizigers met een ander reisdoel moeten een bezoek brengen aan het consulaat van Egypte, om hun visum te verkrijgen. Nu het visum Egypte aanvragen.

Uitleg type/varianten visum

Single of multiple entry visum Egypte nodig?
Er zijn twee verschillende varianten van het toeristenvisum van Egypte; een zogenaamde ‘single entry’ en een ‘multiple entry’ variant. Met de eerste kunt u het land eenmalig inreizen, met de tweede een onbeperkt aantal keer, zolang het visum Egypte geldig is.


Voorwaarden en geldigheid

Aan het gebruik van het visum voor Egypte zijn enkele voorwaarden verbonden. Ga na of hieraan wordt voldaan alvorens de aanvraagprocedure te starten. De belangrijkste voorwaarden van het visum Egypte zijn:

  • Elke reiziger heeft een eigen paspoort nodig om het e-visum aan te kunnen vragen (ID-kaarten en verblijfsdocumenten worden niet geaccepteerd)
  • Indien in Egypte een bezoek wordt gebracht aan vrienden of familie moet bij aankomst in Egypte een uitnodigingsbrief van hen kunnen worden overhandigd
  • Bij aankomst in Egypte kan worden gevraagd naar een reisschema, daarop moeten alle geboekte vluchten en overnachtingen staan vermeld
  • Reizigers die samen reizen, zoals een familie of vriendengroep, kunnen hun online visumaanvraag ook gezamenlijk (als groepsaanvraag) indienen

Hoe lang is het visum geldig? Het toeristenvisum heeft een geldigheidsduur van 90 dagen. Gedurende deze periode mag u maximaal 30 dagen aaneengesloten in Egypte verblijven. Als u kiest voor het multiple entry visum, mag u een onbeperkt aantal reizen naar Egypte maken, binnen de geldigheidstermijn van 90 dagen, ook dan mag elk verblijf maximaal 30 dagen duren. U mag uw reisplannen op elk moment wijzigen, dus ook na toekenning van het visum. Wel moet de gehele reis, dus zowel de dag van aankomst als de dag van vertrek, vallen binnen de termijn van 90 dagen.


Visum Egypte aanvragen

Hoe het visum Egypte aanvragen? U kunt uw aanvraag 24 uur per dag, 7 dagen per week, online indienen via deze website. Allereerst vult u het online aanvraagformulier in. Daarvoor moet u uw paspoort en hotelgegevens bij de hand houden. Indien u eerder in Egypte bent geweest, moet u ook de toenmalige datums van aankomst en vertrek invullen. Als u met een groep reist (bijvoorbeeld met vrienden of familie), moet u voor iedereen tegelijk een visum aanvragen met één aanvraagformulier. Na het invullen van het formulier voldoet u de kosten; deze bedragen € 44,95 voor een ‘single entry’ of € 79,90 voor een ‘multiple entry’. Betalen kan met iDeal, Bancontact, PayPal en creditcard. U ontvangt uw visa vervolgens per e-mail. Print het uit en neem het visum Egypte mee op reis.

Wanneer aanvragen? U kunt uw visum al aanvragen voordat u uw vliegticket heeft geboekt. Wel moet u minimaal één overnachtingsplaats hebben vastgelegd. U kunt uw aanvraag indienen wanneer u wilt, maar toekenning vindt pas plaats vanaf 30 dagen voor de aankomstdatum die u in het aanvraagformulier invult. Als u uw aanvraag eerder indient, blijft deze dus in de wacht staan tot 30 dagen voor aankomst. Vanaf het moment van toekenning gaat de geldigheidsperiode direct in.

Reguliere levering of spoedaanvraag

Ondanks de digitale toekenningsprocedure van het visum voor Egypte, duurt het altijd enkele dagen voordat een aangevraagd visum wordt goedgekeurd en toegekend. U wordt dan ook geadviseerd uw aanvraag minimaal zeven dagen voor vertrek in te dienen. Komt u al binnen zeven dagen aan in Egypte en heeft u nog geen visum? Maak dan gebruik van de spoedprocedure. Er worden geen garanties afgegeven voor levertijden bij de spoedprocedure, maar meestal worden visums met spoed binnen twee tot vijf werkdagen toegekend.

U kunt direct het visum Egypte aanvragen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u het beste eerst de veelgestelde vragen bekijken. Vaak heeft u op deze manier snel een antwoord op uw vraag. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, stel dan gerust uw vraag aan onze klantenservice.


Samenvatting

Miniatuur video visum
DoelToerisme
Geldigheid90 dagen geldig
VerblijfMaximaal 30 dagen
Levertijd1 week (spoed: gem. 2-5 werkdagen)
Kosten€ 44,95 per visum
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Reizigers over het visum voor Egypte

3073 mensen beoordelen het visum met een 9,2/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Egyptische overheid. Het is tevens mogelijk het visum aan te vragen bij de Egyptische immigratiedienst (single entry $25 per persoon, multiple entry $60 per persoon, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.