Voor een reis naar Egypte heeft u een visum nodig. In 2017 heeft de Egyptische overheid besloten om een elektronisch visumsysteem in te voeren om het aanvraagproces makkelijker te maken. Sindsdien is het mogelijk om het visum via een online formulier aan te vragen. Deze pagina geeft uitleg over de aanvraagprocedure en welke stappen u moet volgen om het e-visum Egypte te verkrijgen.

Welk visum Egypte heb ik nodig?

Er bestaan meerdere soorten visa voor Egypte. U kunt bij de ambassade van Egypte een fysiek visum aanvragen dat in uw paspoort wordt geplakt. Enkele jaren geleden werd een nieuw visumsysteem ingevoerd, waarmee het visum volledig online kan worden aangevraagd. Het zogenaamde e-visum maakt het aanvraagproces beduidend makkelijker, omdat reizigers niet meer naar de ambassade van Egypte hoeven te gaan, maar het gehele aanvraagproces via hun telefoon, tablet of laptop online kunnen voltooien.

Heeft u het paspoort van Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland of een (ander) land uit de Europese Unie? Dan kunt u voor uw vakantiereis het e-visum Egypte aanvragen. Heeft u het paspoort van een ander land? Controleer dan op deze pagina of u gebruik kunt maken van het e-visum voor Egypte. Het e-visum is alleen geldig voor vakantiereizen of voor een bezoek van familie of vrienden in Egypte. Heeft u een ander reisdoel? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte. U wordt ook aangeraden om de voorwaarden van het visum Egypte te controleren, voordat u uw visumaanvraag indient.

Twee varianten van het e-visum Egypte

Er bestaan twee varianten van het elektronische visum Egypte. De eerste variant is het single-entry visum. Dit visum is het populairst, omdat het goedkoper is en voldoende is voor de meeste vakantiereizen naar Egypte. Het single-entry visum heeft een geldigheidsduur van 90 dagen en een maximale verblijfsduur van 30 dagen. Dit betekent dat u met dit type visum binnen 90 dagen na toekenning eenmaal naar Egypte mag reizen voor een verblijf van maximaal 30 dagen.

Wilt u binnen een half jaar meermaals naar Egypte reizen? Dan kunt u gebruikmaken van het multiple-entry visum. Binnen de geldigheidsduur van 180 dagen kunt u met het multiple-entry visum zo vaak u wilt naar Egypte reizen. Elk aaneengesloten verblijf mag niet meer dan 30 dagen duren. Dit visumtype geeft u meer vrijheid, omdat u meerdere keren naar Egypte mag reizen, maar de kosten hiervoor zijn ook iets hoger dan voor de single-entry variant. U kunt in het aanvraagformulier kiezen welk type visum u wilt aanvragen.
Open het aanvraagformulier voor het visum Egypte

Woestijn in EgypteNatuurlijke bezienswaardigheden in Egypte: de woestijn

Uw reisplannen na ontvangst van het visum wijzigen

U hoeft uw exacte reisdata nog niet te kennen, voordat u een visumaanvraag indient. In het formulier moet u wel een verwachte aankomstdatum in Egypte aangeven en een overnachtingsadres invullen. Het is geen probleem als u enkele weken eerder of later in Egypte arriveert dan oorspronkelijk gepland. U hoeft in dit geval geen aanpassingen door te geven of de immigratiedienst over deze wijzigingen te informeren. Let er wel op dat uw daadwerkelijke aankomstdatum niet meer dan 30 dagen van uw aangegeven aankomstdatum mag afwijken.

Zodra uw visum is toegekend, mag u binnen de daaropvolgende 90 dagen (of 180 dagen bij de multiple-entry variant) naar Egypte reizen. Als u uw aanvraag meer dan 30 dagen voor vertrek heeft ingediend, dan wordt uw aanvraag precies 30 dagen voor uw gepland vertrek in behandeling genomen. Zo wordt ervoor gezorgd dat uw gehele reis binnen de geldigheidstermijn van het visum valt.

Aanvraag voor meerdere personen tegelijk indienen

Het is mogelijk om een visumaanvraag voor meerdere personen tegelijkertijd in te dienen. In het online formulier kunt u meerdere reizigers aan uw aanvraag toevoegen. Door op deze manier een groepsaanvraag in te dienen, bespaart u een hoop tijd, want dan hoeft u de reisgegevens maar één keer in te vullen. U mag ook een visumaanvraag voor een andere reiziger invullen. Als u een aanvraag voor een andere persoon in wilt dienen, heeft u de toestemming van de betreffende persoon nodig.

Gegevens en documenten voorbereiden

Voordat u met het invullen van het online aanvraagformulier begint, is het een goed idee om alvast enkele gegevens en documenten te verzamelen. Hierdoor kunt u het formulier zorgvuldig en snel doorlopen, zonder fouten te maken. U wordt in het aanvraagformulier naar uw verwachte aankomst en vertrekdatums gevraagd en ook naar een overnachtingsadres in Egypte. Het is dus handig om een kort overzicht van de reisplannen bij de hand te hebben. Naast uw eigen contactgegevens, moet u ook de paspoortgegevens van elke reiziger invullen. Verder wordt gevraagd naar de huwelijkse staat en het beroep. Bent u eerder in Egypte geweest? Vul dan ook de aankomstdatum, vertrekdatum en het adres van verblijf in van uw vorige reis naar Egypte. Zorg er dus voor dat u over deze informatie beschikt, als u met het invullen van de aanvraag begint.

Nadat het formulier is ingevuld, moet u een scan of een foto van het paspoort van elke reiziger aanleveren.

Uw aanvraagformulier invullen

Als u alle gegevens en documenten heeft verzameld, kunt u het aanvraagformulier openen en uw visumaanvraag indienen. Hier leest u welke stappen u moet volgen om uw aanvraag in te dienen.

Stap 1 - Contactgegevens invullen

In het eerste deel van het aanvraagformulier voor het visum Egypte moet u uw contactgegevens aanleveren. U wordt gevraagd om uw e-mailadres, mobiel telefoonnummer en adres in te vullen. Dient u een aanvraag voor meerdere personen tegelijkertijd in? U hoeft deze gegevens maar een keer aan te leveren, ook als uw medereizigers op een ander adres wonen. Wonen uw medereizigers in een ander land dan uzelf? Dan moeten uw medereizigers een aparte visumaanvraag indienen.

Stap 2 - Reisgegevens invullen

In dit gedeelte van het aanvraagformulier dient u uw voorlopige reisplannen aan te geven. Het is niet noodzakelijk dat u uw hele reis al gepland heeft, maar het is wel belangrijk dat u al een idee heeft wanneer u naar Egypte gaat reizen. Ook moet u in het formulier al de contactgegevens van een overnachtingsplek in Egypte aangeven. Deze gegevens hoeven niet exact met uw daadwerkelijke reisgegevens overeen te komen, maar kunnen nog schattingen zijn. Uw daadwerkelijke aankomstdatum mag namelijk nog maximaal 30 dagen van uw verwachte aankomstdatum afwijken. Ook uw daadwerkelijke overnachtingsadres mag afwijken van het adres dat u in het formulier heeft aangegeven.

Stap 3 - Paspoortgegevens invullen

Vervolgens komt u naar het gedeelte waar u de paspoortgegevens van iedere reiziger moet aanleveren. Dit is het belangrijkste gedeelte van het aanvraagformulier voor het visum Egypte. Er mogen absoluut geen fouten in dit gedeelte voorkomen, want anders kunt u problemen bij de inreis naar Egypte verwachten. Vul deze gegevens voor iedere reiziger bijzonder zorgvuldig in en controleer meermaals of de gegevens 100% juist zijn aangegeven. Na het indienen van uw aanvraag worden deze gegevens door de visumspecialisten van VisumBuitenland.nl gecontroleerd, maar u blijft zelf verantwoordelijk voor de aangeleverde gegevens.

Stap 4 - Eerdere reizen naar Egypte

In het aanvraagformulier voor het e-visum Egypte moet u voor iedere reiziger aangeven of hij of zij al eerder in Egypte is geweest. Is de betreffende reiziger nooit eerder in Egypte geweest? Dan hoeft u verder geen informatie te leveren. Is de betreffende reiziger al eerder in Egypte geweest? Dan moet u enkele gegevens van de laatste reis naar Egypte aanleveren. In dit geval moet u de reisdata en een overnachtingsadres aangeven. U mag ook een schatting van de vorige aankomst- en vertrekdatums invullen. Het is wel belangrijk dat de maand en het jaar kloppen. Als u het adres van het vorige verblijf niet meer weet, kunt u ook een adres in de buurt kiezen of “UNKNOWN” invullen.

Stap 5 - Beroep van de reizigers invullen

Naast de gegevens van een vorige reis naar Egypte, moet u voor iedere reiziger ook aangeven wat zijn of haar beroep is. De functietitel moet in het Engels worden ingevuld. Hier kunt u ook aangeven dat de reiziger een student, in loondienst, zelfstandig ondernemer of werkloos is.

Stap 6 - Achtergrondvragen beantwoorden

In het laatste gedeelte van het aanvraagformulier voor het visum Egypte moet u drie achtergrondvragen naar waarheid beantwoorden. Deze vragen kunt u met “Ja” of met “Nee” beantwoorden. Deze vragen hebben de functie om uit te vinden of de reiziger in aanmerking komt voor het e-visum Egypte.

Visumaanvraag afronden en indienen

Zodra u de vorige stappen heeft voltooid en iedere medereiziger aan uw formulier heeft toegevoegd, kunt u de aanvraag indienen via de groene knop “Visum aanvragen” onderaan het formulier. Op de volgende pagina kunt u alle gegevens nogmaals controleren. Controleer vooral of alle paspoortgegevens van iedere reiziger 100% juist worden weergegeven. Wanneer uw aanvraag is ingediend, is het meestal niet meer mogelijk om invulfouten te corrigeren.

Nadat u de gegevens heeft gecontroleerd, kunt u een betaalmethode kiezen en de kosten voor uw aanvraag voldoen. Hierna wordt u doorgestuurd naar een pagina waar u voor iedere reiziger een scan of een foto van het paspoort moet aanleveren. Zodra de laatste documenten zijn aangeleverd, kunt u uw visumaanvraag via de groene knop onderaan de pagina indienen. Uw aanvraag wordt vervolgens in behandeling genomen. Vertrekt u pas over meer dan een maand naar Egypte? Dan blijft uw visumaanvraag in de wacht tot 30 dagen voor uw geplande aankomstdatum, zodat de geldigheid van uw visum nog niet is verlopen wanneer u op reis gaat.
Vraag nu uw visum voor Egypte aan

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,51 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.