Lees het Reisadvies Egypte voordat u op reis gaat. Hierin leest u welke veiligheidsrisicoʼs er zijn en hoe u die zo veel mogelijk kunt vermijden. Het maken van een vakantie naar Egypte is doorgaans veilig, als de aanbevelingen uit dit Reisadvies Egypte worden opgevolgd.

Reisadvies voor een vakantie naar Egypte

Dit reisadvies voor Egypte is enkel bedoeld voor reizigers die op vakantie gaan naar Egypte. Gaat u met een ander reisdoel, zoals een zakenreis of politieke missie? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte.

Algemene veiligheidsinformatie

Dit reisadvies voor Egypte is met zorg samengesteld en gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Egypte alsmede de ambassade van Egypte in Nederland en België en de Rijksoverheid. Desondanks kunnen geen rechten worden ontleend aan deze informatie, ook biedt het gebruik van de informatie in dit reisadvies geen garantie op een probleemloze reis. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid en dient altijd waakzaam te zijn voor eventuele problemen.

Reisadvies egypteReisadvies Egypte per 17 juni 2019

Belangrijke mededeling omtrent Corona / COVID-19: reizigers die op korte termijn naar Egypte reizen moeten er rekening mee houden dat er mogelijk extra controles en maatregelen van kracht zijn. Voor de meest actuele informatie hierover kunt u terecht bij uw luchtvaartmaatschappij.

Actueel reisadvies

Actueel reisadvies (sinds 17 juni 2019)
De afgelopen twee maanden is de veiligheidssituatie in Egypte verbeterd. Vooral rondom de toeristische trekpleisters, waaronder Cairo, Marsa Alam, Hurganda, El Gouna en Sharm El-Sheikh. Op bovenstaande kaart is te zien dat de risicofactor in deze gebieden is gedaald van oranje naar geel. Dit betekent desondanks niet dat deze regioʼs net zo veilig zijn als Nederland. Er gelden veiligheidsrisicoʼs in geheel Egypte. Lees op deze pagina aandachtig waar u rekening mee moet houden voor een zo veilig mogelijke reis.


Risicovolle gebieden
Mijd alle gebieden die op de bovenstaande reisadvies Egypte kaart rood zijn weergegeven, waaronder Noord-Sinaï, het grensgebied met Libië en de Halaʼib driehoek. De oranje gemarkeerde delen dient u enkel te bezoeken indien hier een noodzaak toe bestaat (anders dan een vakantie). Ook in alle andere gebieden in Egypte gelden veiligheidsrisicoʼs. Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen, het laatste reisadvies en volg het nieuws als u in Egypte verblijft. Zorg ook dat iemand die thuisblijft weet waar u van dag tot dag in Egypte verblijft.

Aanslagen en gewelddadige demonstraties
In november 2017 is een aanslag gepleegd op een moskee in Noord-Sinaï, waarbij veel doden en gewonden vielen. Er is nog steeds een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Ook vinden (in afnemende mate) demonstraties en stakingen plaats waarbij geweld wordt gebruikt (soms ook vuurwapens). De regering treedt hier hard tegen op en gebruikt daarbij soms traangas. Vermijd deze demonstraties en volg de instructies van de autoriteiten op. Zorg ook dat u zich altijd kunt legitimeren en uw paspoort altijd bij de hand heeft.

Cairo, Egypte

Cairo, Egypte

Overvallen en seksueel geweld
Door een teruglopende economie neemt de criminaliteit in Egypte toe, ook binnen de toeristenindustrie. De kans op conflicten door opdringerige straatverkopers en onenigheid met taxichauffeurs is in de afgelopen jaren toegenomen in Egypte. Ook roofovervallen komen steeds vaker voor. Tevens komt seksueel geweld steeds vaker voor; ook vrouwen uit Europa die door Egypte reisden zijn hiervan slachtoffer geworden. Ook komt het voor dat mannen in Egypte een poging doen een relatie aan te gaan met een buitenlandse vrouw met als enige doel haar financieel te benadelen of een visum te verkrijgen.

Gevoelige onderwerpen
Vanwege de politieke onrust in Egypte kan fel gereageerd worden op politieke en religieuze opmerkingen. Vermijd daarom politieke en religieuze opmerkingen en probeer uw mening niet te uiten. Het algemene beeld van Egyptenaren op buitenlanders is de afgelopen jaren negatiever geworden. Ook de LHBTI gemeenschap wordt in Egypte niet gerespecteerd, niet alleen door de inwoners van het land, maar ook door de autoriteiten; er is kans op arrestatie en uitzetting. Ook het gebruik van drugs wordt in Egypte (veel) zwaarder bestraft dan in Nederland. Maak ook geen fotoʼs van gevoelige zaken, zoals politieke bijeenkomsten of gebouwen/installaties van overheid of industrie.

Andere veiligheidsnormen
Houdt er rekening mee dat in Egypte andere veiligheidsnormen gelden dan in Nederland. Als u tijdens uw vakantie in Egypte bijvoorbeeld wilt duiken of andere sportieve activiteiten wilt uitvoeren is het erg belangrijk dat u controleert of de organisatie erkend is en voldoet aan hogere veiligheidsnormen dan in Egypte wettelijk vereist is.

Reisverzekering
Houdt er rekening mee dat niet alle voorzieningen in Egypte van de kwaliteit zijn die u van thuis gewend bent. Zorg daarom dat u een goede reisverzekering heeft, die ook eventueel vervoer naar huis bekostigd indien met spoed gebruik moet worden gemaakt van medische voorzieningen die in Egypte onvoldoende aanwezig zijn.

Noodsituaties

Blijf altijd bereikbaar in Egypte, niet alleen in noodsituaties. In geval van acute problemen kunt u het beste contact opnemen met de lokale politie, ambulance of brandweer. Ook de Nederlandse ambassade kan u wellicht helpen, al kan deze niet garanderen in heel Egypte tijdig hulp te kunnen bieden.

Contact met hulpinstanties
Politie 122
Ambulance 123
Brandweer 180
Nederlands consulaat in Egypte 020 227 395500 (24/7 bereikbaar)

Visum Egypte

In Egypte geld een visumplicht. Indien u op vakantie naar Egypte gaat kunt u uw visum Egypte eenvoudig online aanvragen. Doe dit minimaal zeven dagen voor vertrek. U kunt uw visum Egypte op deze website aanvragen. U hoeft hiervoor nog geen vliegticket geboekt te hebben. Wel is het verstandig voor vertrek het gehele reisadvies Egypte te lezen.


Disclaimer: u blijft zelf verantwoordelijk
Dit reisadvies voor Egypte is met zorg samengesteld, desondanks aanvaardt VisumBuitenland.nl geen aansprakelijkheid voor eventuele problemen, schade of letsel dat voortkomt uit het gebruik van deze informatie. U dient te allen tijde alert te blijven tijdens uw reis in Egypte en u bent zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid tijdens uw reis en verblijf in Egypte, alsmede voor de keuze om al dan niet een bepaalde reis te maken. Voordat u naar Egypte reist is het aan te raden de laatste veiligheidsupdates van de Rijksoverheid omtrent reizen naar Egypte te raadplegen (www.nederlandwereldwijd.nl) of de Nederlandse ambassade in Egypte en/of informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen.

Bron: Rijksoverheid