U kunt het visum voor uw vakantie naar Egypte eenvoudig online aanvragen. Het elektronische visum wordt dan per e-mail toegestuurd. Lees op deze pagina met welke voorwaarden van dit e-visum Egypte u rekening moet houden.

De voorwaarden van het visum Egypte die op deze pagina staan vermeld, gelden voor alle reizigers met de nationaliteit van Nederland, België, of een ander land in de Europese Unie. En ook voor reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Ook minderjarige kinderen hebben een eigen paspoort en een eigen visum nodig.

Uitleg overslaan en direct het visum Egypte aanvragen

Voorwaarden aan uw paspoort

Om uw visum Egypte online te kunnen aanvragen, moet u een geldig paspoort bezitten. Op uw paspoort staat tot wanneer het geldig is. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag dat u in Egypte arriveert.

Meenemen op reis

Is uw paspoort bijna verlopen?
Is uw paspoort niet meer lang genoeg geldig? Vraag dan een nieuw paspoort aan. Gebruik vervolgens uw nieuwe paspoort bij de aanvraag van uw visum. Als u al een visum heeft dat was aangevraagd met uw oude paspoort, dan is dat visum niet meer geldig. Als u een nieuw paspoort in gebruik neemt, moet u altijd een nieuwe visumaanvraag indienen.
Een nieuw visum Egypte aanvragen


Een foto of scan van uw paspoort aanleveren

Nadat u het online aanvraagformulier van het visum Egypte heeft ingevuld, moet u een scan of foto van uw paspoort aanleveren. U kunt de paspoortscan online aanleveren, u hoeft dus niets per post op te sturen. U kunt dat doen vanaf uw computer, laptop, tablet, of smartphone. Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld, ontvangt u een e-mail waarin staat hoe u de foto of scan kunt aanleveren. Als u die e-mail opent vanaf uw smartphone, kunt u eenvoudig een foto van uw paspoort selecteren die u met uw smartphone heeft gemaakt.

De immigratiedienst van Egypte is erg streng met het beoordelen van uw paspoortscan. De informatiepagina van het paspoort moet geheel in beeld zijn. Zelfs een vinger die een stukje van de informatiepagina van uw paspoort afdekt kan al voor problemen zorgen. Ook moet alle tekst op de informatiepagina goed leesbaar zijn. Ga daarom zeer zorgvuldig te werk.

Als u geen paspoort heeft

Het is niet mogelijk om een e-visum Egypte aan te vragen als u geen paspoort heeft. Heeft u alleen een ID-kaart, noodpaspoort, diplomatiek paspoort of verblijfsdocument? Dan kunt u geen e-visum Egypte aanvragen. Voor reizen buiten de Europese Unie wordt altijd aangeraden om met een paspoort te reizen. Als u dat niet wilt of niet kunt, informeer dan bij een ambassade of consulaat of u gebruik kunt maken van een ander visumtype. Daarvoor gelden in de meeste gevallen andere voorwaarden, een andere aanvraagprocedure en andere kosten.


Voorwaarden aan uw reisplanning

Om een visum Egypte te kunnen aanvragen moet u in het aanvraagformulier in elk geval één overnachtingsadres in Egypte opgeven. U hoeft daar nog geen overnachting geboekt te hebben. Ook hoeft u nog geen tickets van een vlucht of cruise geboekt te hebben om uw visum te kunnen aanvragen. Ook hoeft u nog niet te weten wanneer u precies op reis gaat. Wel moet uw verblijf vallen binnen de geldigheidstermijn van het visum Egypte.

Als u de aankomstdatum nog niet weet

In het aanvraagformulier van het visum vult u een geschatte aankomstdatum in. U mag daar later nog enkele weken van afwijken. U mag maximaal 30 dagen eerder in Egypte arriveren dan de door u ingevulde verwachte aankomstdatum, als uw aanvraag op dat moment al is goedgekeurd. U moet Egypte uiterlijk 60 dagen na de ingevulde verwachte aankomstdatum verlaten. U mag maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte verblijven.

Sahara in EgypteAboe Simbel, Egypte

Reisplanning bij aankomst

Houd er rekening mee dat u op het moment van aankomst in Egypte wél een reisplanning moet hebben gemaakt. U moet die reisplanning kunnen laten zien als daarnaar wordt gevraagd. Bewaar uw reisplanning daarom in uw handbagage. Dat mag ook digitaal op uw smartphone, laptop of tablet. Uw reisplanning hoeft niet erg gedetailleerd te zijn. Wel moet u in elk geval de boekingsbevestigingen kunnen laten zien voor elke overnachting in Egypte. Ook moet u een boekingsbevestiging kunnen overhandigen van de terugvlucht en van alle binnenlandse vluchten, als u die nodig heeft.

Als u in Egypte overnacht bij vrienden of familie

Gaat u overnachten bij vrienden of familie? Dan kunt u van die nachten geen hotelboeking laten zien. Om bij aankomst in Egypte toch aan te kunnen tonen dat u voor elke nacht een overnachtingsadres heeft vastgelegd, moet u een uitnodigingsbrief kunnen laten zien. Vraag vooraf of de persoon waarbij u in Egypte overnacht een uitnodigingsbrief kan schrijven. Dit hoeft maar een zeer eenvoudige brief te zijn. Daarin moet in elk geval staan:

  • De volledige naam van elke reiziger uit uw reisgezelschap
  • De volledige naam van de persoon in Egypte waarbij u overnacht
  • Het adres van de vrienden/familie waar u overnacht

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,05 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.