Controleer voor het aanvragen van het visum Egypte of u voldoet aan alle voorwaarden die gesteld zijn aan het gebruik van het visum. Op deze pagina vindt u alle visumvoorwaarden waarmee u rekening moet houden.

Voorwaarden aan uw paspoort

U kunt uw visum voor Egypte alleen aanvragen indien uw paspoort:

  • Nog minimaal 8 maanden geldig is op het moment dat u in Egypte arriveert
  • Een regulier paspoort is, dus geen noodpaspoort of verblijfsdocument

Visumvoorwaarden Egypte

Behalve de bovenstaande twee voorwaarden aan uw paspoort, dient u nog aan enkele andere voorwaarden te voldoen om met uw visum voor Egypte te mogen reizen. Allereerst moet u een eenvoudig reisschema maken, uitprinten en meenemen. Ten tweede moet u een uitnodigingsbrief bezitten, enkel in het geval u in Egypte een bezoek gaat brengen aan vrienden of familie. En ten slotte moet u enkele documenten verzamelen en meenemen op reis.

Sahara in EgypteAboe Simbel, Egypte

Uw reisschema

Bij aankomst in Egypte kan het voorkomen dat een medewerker van de immigratiedienst u vraagt een reisschema te laten zien. Het maken, uitprinten en meenemen van een eenvoudig reisschema is dan ook één van de voorwaarden om Egypte in te mogen reizen met uw visum. Let op: bewaar het reisschema in uw handbagage, het kan voorkomen dat er al om wordt gevraagd voordat u toegang krijgt tot uw ingecheckte bagage. Het reisschema hoeft niet veel te omvatten, een kort overzicht van uw geboekte vluchten en hotels voldoet, inclusief datums waarvoor de vluchten en hotels geboekt zijn. Indien u geen overzicht heeft uitgeprint maar wel losse prints kunt overhandigen van alle geboekte hotels en vluchten, dan voldoet u ook aan de visumvoorwaarden.

Bij familie en/of vriendenbezoek: uitnodigingsbrief noodzakelijk

Gaat u niet alleen voor een vakantie naar Egypte, maar gaat u er ook een bezoek brengen aan familie en/of vrienden? Dan moet u hen een uitnodigingsbrief laten opstellen. Dit hoeft slechts een korte brief te zijn; er zijn geen specifieke voorwaarden aan verbonden. Er moet in elk geval in staan wie de persoon of personen zijn die de uitnodiging hebben geschreven (met hun volledige naam en adres). Ook moet in de uitnodigingsbrief staan wie u bent (volledige naam en adresgegevens van alle reizigers). Ook moet in de brief staan wanneer de reis plaatsvindt.

Meenemen op reis

Meenemen op reis. Om gebruik te mogen maken van het visum Egypte, moet u een aantal zaken meenemen in uw handbagage. Houd deze gedurende uw reis bij de hand, zodat u de documenten indien nodig, direct kunt overhandigen aan een medewerker van de Egyptische immigratiedienst. Het gaat hierbij om de volgende documenten:

  • Uw paspoort
  • Uw visum Egypte *
  • Uw reisschema
  • Indien noodzakelijk: een uitnodigingsbrief **

* U ontvangt uw visum Egypte digitaal (e-visum) per e-mail. U dient het vervolgens zelf uit te printen en mee te nemen naar Egypte.
** U hoeft alleen een uitnodigingsbrief mee te nemen als u in Egypte een bezoek gaat brengen aan familie en/of vrienden.

Voorwaarden voor reizen met kinderen

Uiteraard is het toegestaan met uw kinderen naar Egypte op vakantie te gaan. Vergeet echter niet dat het ook voor kinderen verplicht is een visum te bezitten. Dat geldt ook indien de kinderen minderjarig zijn. Kinderen moeten elk een eigen paspoort én visum bezitten; bijschrijvingen in het paspoort van hun ouders zijn niet voldoende. Reizen niet beide ouders/voogden mee? Dan geldt er een aanvullende voorwaarde: u moet dan een Engelstalige, ondertekende verklaring meenemen, waarin beide ouders/voogden verklaren toestemming te geven voor de reis.

Voldoet u aan alle visumvoorwaarden?

Voldoet u aan alle bovengenoemde voorwaarden van het visum Egypte? Dan kunt u direct een aanvraag indienen middels de online aanvraagprocedure.
Open het aanvraagformulier voor het visum Egypte

Het visum Egypte aanvragen met uw nationaliteit

Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit?
De voorwaarden op deze pagina gelden voor reizigers met de Nederlandse en/of Belgische nationaliteit. Als u een andere nationaliteit heeft, kunt u hier controleren of voor u dezelfde regels en voorwaarden gelden en of u het visum Egypte ook online kunt aanvragen.