Het nieuwe e-visum Egypte is de eenvoudigste manier om te voldoen aan de Egyptische visumplicht. Het e-visum kan eenvoudig online worden verkregen.

Wat is het e-visum Egypte?

Het e-visum Egypte is de opvolger van het fysieke visum dat bij de immigratiedienst gekocht kan worden. Het is een digitale reistoestemming, die alleen online kan worden verkregen. Doordat de aanvraagprocedure van het nieuwe e-visum veel eenvoudiger is geworden kiezen steeds meer reizigers voor deze elektronische variant.

Aanvraagprocedure

De aanvraagprocedure van het e-visum Egypte bestaat uit vier eenvoudige stappen:

  • Online formulier invullen
  • Veilig digitaal betalen *
  • Paspoortscan uploaden
  • E-visum ontvangen per e-mail

* De kosten van het e-visum Egypte kunnen veilig en zonder transactiekosten worden voldaan met behulp van iDeal, PayPal, Bancontact of creditcard.

Direct starten met de aanvraag van het e-visum Egypte

Voor wie is het e-visum Egypte bedoeld?

Het e-visum Egypte is bedoeld voor toeristen van alle leeftijden, voor een vakantie tot 30 dagen.

Alleen voor vakanties

Het e-visum Egypte is een zogenaamd toeristenvisum. Het is daarmee enkel te gebruiken voor vakanties. Zakenreizigers kunnen hun aanvraag niet online indienen; zij moeten een afspraak maken bij het consulaat om naar Egypte te mogen reizen. Het bezoeken van een vriend of familielid dat in Egypte woont valt ook onder een toeristische reis; dit is dan ook mogelijk met het online te verkrijgen e-visum Egypte.

Een vakantie naar Egypte, een ervaring voor het leven!Een vakantie naar Egypte, een ervaring voor het leven!

Let op: het e-visum Egypte is enkel geldig voor verblijf van maximaal 30 aaneengesloten dagen. Indien wordt gekozen voor het zogenaamde multiple entry e-visum mag gedurende 90 dagen een onbeperkt aantal reizen naar Egypte worden gemaakt. Lees hierover meer op de pagina over de geldigheid van het e-visum.

Geschikt voor alle leeftijden

Het maakt niet uit wat de leeftijd van de reiziger is; elke reiziger dient een eigen e-visum Egypte én een eigen paspoort te bezitten. In Nederlandse paspoorten worden sowieso al geen kinderen meer bijgeschreven. In het buitenland worden nog wel paspoorten afgegeven waarin kinderen kunnen worden bijgeschreven; dat is dus niet voldoende voor een reis naar Egypte. Elke reiziger dient een eigen paspoort te bezitten dat nog minimaal acht maanden geldig is op het moment van aankomst. Het e-visum Egypte wordt digitaal gekoppeld aan het paspoort. Indien na toekenning een nieuw paspoort in gebruik wordt genomen vervalt de geldigheid van het e-visum.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Het e-visum Egypte wordt altijd binnen twee weken toegekend. Reizigers die al binnen twee weken naar Egypte vliegen kunnen het beste gebruikmaken van de spoedprocedure; toekenning duurt dan gemiddeld twee tot vijf werkdagen. Er kan echter nooit een harde garantie worden gegeven op de tijd tot toekenning vanaf het moment van indienen. De immigratiedienst behoudt zich het recht voor aanvragen steekproefsgewijs aan een uitgebreide controle te onderwerpen.

Behalve het tijdig aanvragen van het de e-visum Egypte is het verstandig de visumvoorwaarden aandachtig door te lezen. Door aan alle voorwaarden te voldoen kunnen eventuele tegenvallers worden voorkomen en weet u tijdig waar u aan toe bent.

Let er tevens op dat u geen fouten maakt bij het invullen van het digitale formulier waarmee het e-visum Egypte kan worden verkregen. Indien bijvoorbeeld een foutief paspoortnummer wordt ingevuld zal dit resulteren in een ongeldig reisdocument, waardoor het e-visum opnieuw moet worden aangevraagd én betaald.

Hoe kan ik het e-visum Egypte aanvragen?

Het e-visum Egypte kan met een digitaal formulier worden aangevraagd. Het wordt dan binnen enkele dagen per e-mail toegestuurd. Start direct met het aanvragen van het e-visum Egypte door op onderstaande knop te drukken.
Nu het e-visum Egypte aanvragen