Het e-visum Egypte is bedoeld voor een vakantie in Egypte van maximaal 30 dagen. Het e-visum Egypte kan alleen online worden aangevraagd. U hoeft niet langs een consulaat of ambassade. Na aankomst in Egypte hoeft u ook niet aan te sluiten in een lange wachtrij bij een visumbalie.

Wat is een e-visum Egypte?

Een e-visum Egypte is een pdf-document, dat wordt uitgegeven door de Egyptische immigratiedienst. U kunt het e-visum online aanvragen en ontvangt het dan per e-mail. Aanvragen kan dus eenvoudig thuis, vanaf uw laptop, tablet of smartphone. Daarmee is het e-visum de eenvoudigste manier om aan de Egyptische visumvereisten te voldoen.

Direct uw e-visum Egypte aanvragen

Kan ik gebruikmaken van een e-visum Egypte?

Het e-visum Egypte is bedoeld voor onder meer toeristen uit de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Dus ook voor reizigers met de nationaliteit van Nederland of België. U kunt van een e-visum gebruikmaken als u naar Egypte reist per vliegtuig, cruiseschip, auto of bus. Het is bedoeld voor vakanties, maar ook voor het bezoeken van vrienden of familie in Egypte. Houd rekening met een maximale verblijfsduur van 30 dagen.

Lees meer over de geldigheidsduur van het visum Egypte en alle visumvoorwaarden.

Uw e-visum Egypte aanvragen

De aanvraagprocedure van het e-visum Egypte is erg eenvoudig:

  • Vul het online aanvraagformulier in
  • Betaal het e-visum met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard
  • Upload een foto of scan van uw paspoort
  • Ontvang het visum Egypte per e-mail
  • Print het uit en neem het mee op reis

Een spoedaanvraag indienen

Het is aan te raden om de aanvraag voor uw e-visum Egypte tijdig in te dienen. De gemiddelde levertijd bedraagt 11 dagen. U kunt in het aanvraagformulier ook aanvinken dat u uw aanvraag met spoed wilt laten verwerken. De gemiddelde levertijd van spoedaanvragen bedraagt 5 dagen. Maar let op: levertijden zijn niet gegarandeerd. In het geval van een steekproefcontrole of grote drukte bij de Egyptische immigratiedienst kunnen ook spoedaanvragen vertraging oplopen. Bijvoorbeeld de weken voorafgaand aan het Suikerfeest zijn erg druk, wat vaak voor vertragingen zorgt. Om zeker te zijn dat u uw e-visum tijdig ontvangt, kunt u uw aanvraag het beste al enkele weken voor vertrek indienen. U bespaart daardoor ook de toeslag van € 17,50 die VisumBuitenland.nl rekent voor een spoedlevering.

Nu een spoedaanvraag indienen

Een vakantie naar Egypte, een ervaring voor het leven!Een vakantie naar Egypte, een ervaring voor het leven!

Een groepsaanvraag indienen

Gaat u met uw familie op vakantie naar Egypte? Houd er rekening mee dat elke reiziger een eigen paspoort en ook een eigen e-visum nodig heeft. Dat geldt dus ook voor jonge kinderen. U kunt voor elke reiziger een aparte visumaanvraag indienen, maar het is makkelijker om gebruik te maken van een groepsaanvraag. Daarmee kunt u meerdere e-visa Egypte tegelijk aanvragen. Dat kunt u doen met hetzelfde Nederlandstalige aanvraagformulier. U vult bovenin het formulier de gezamenlijke gegevens in, zoals adresgegevens en gegevens over de reis. Onderaan in het formulier vult u de gegevens van elke reiziger in. U kunt tot tien personen toevoegen aan uw aanvraag met één formulier.

Een groepsaanvraag voor het e-visum Egypte indienen

De kosten van een e-visum Egypte

Als u met dit Nederlandstalige aanvraagformulier een e-visum Egypte aanvraagt voor één vakantie naar Egypte bedragen de totale kosten € 54,95 per persoon. Dit bedrag is inclusief consulaire kosten, servicekosten en belasting. Er worden geen aanvullende transactiekosten in rekening gebracht.

Alle aanvragen voor Egyptische e-visa worden gekeurd door de immigratiedienst in Egypte, waarvoor de Egyptische overheid consulaire kosten in rekening brengt. Aanvragen die via VisumBuitenland.nl worden ingediend, worden voorafgaand aan de keuring in Egypte ook al gescreend door Nederlandstalige visumspecialisten, waarvoor de servicekosten worden gerekend. Al deze kosten zijn inbegrepen in de totaalprijs van € 54,95 per reiziger. Doordat uw aanvraag al door VisumBuitenland.nl wordt gecontroleerd, weet u zeker dat uw aanvraag in goede orde wordt verwerkt. De Nederlandstalige visumspecialist controleert bijvoorbeeld of u geen typefouten heeft gemaakt bij het overnemen van uw paspoortgegevens in het aanvraagformulier. Als een fout wordt gevonden, wordt direct contact met u gezocht, zodat de fout nog kan worden gecorrigeerd. Uw aanvraag kan dan alsnog snel en correct worden verwerkt, waardoor u een geldig e-visum ontvangt, waarmee u in Egypte eenvoudig voorbij alle controles kunt komen.

Er bestaat ook een e-visum Egypte waarmee u meerdere keren het land kunt inreizen. Als u kiest voor dat visumtype wordt een toeslag in rekening gebracht. Ook kunt u tegen een meerprijs kiezen voor een snellere verwerking van uw aanvraag. Ten slotte kunt u kiezen voor een vrijwillige compensatie van de CO₂-uitstoot van uw vlucht. Lees daarover meer op de pagina met alle informatie over de kosten van het e-visum Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,83 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.