De ambassade van Egypte kan u alleen helpen bij uw visumaanvraag als u géén gebruik kunt of wilt maken van de online aanvraagprocedure. U hoeft dus geen bezoek aan de ambassade te brengen als u enkel een toeristenvisum wilt aanvragen. Alleen voor een verblijf van meer dan 30 dagen of met een ander reisdoel dan een vakantie, moet u vooraf de ambassade van Egypte bezoeken.

Ambassade en consulaat Egypte

Ambassade en consulaat in één
Egypte heeft ambassades in Den Haag en Brussel. Op de ambassade van Egypte in Nederland en België worden ook alle consulaire zaken geregeld die normaal door een consulaat worden uitgevoerd. Waar u voor visums van de meeste landen naar het consulaat wordt verwezen kunt u in het geval van Egypte bij de ambassade terecht voor uw reistoestemming.


Waarbij kan de ambassade u helpen?

De ambassade van Egypte heeft drie hoofdtaken; het ondersteunen van haar inwoners in Nederland en België, het ondersteunen van de diplomatieke- en handelsrelaties en het verstrekken van visa voor Egypte.

Ondersteunen van Egyptenaren in Nederland en België
Allereerst helpt de ambassade haar eigen inwoners, mensen met de Egyptische nationaliteit, die in Nederland of België verblijven. Bijvoorbeeld als hun paspoort verloopt of bij andere problemen. Ook wordt advies gegeven in noodsituaties.

Ondersteunen van de relaties met Nederlandse en Belgische organisaties
Ten tweede heeft de ambassade van Egypte de taak de banden tussen het land waar hij gevestigd is en Egypte te versterken. Het gaat hierbij zowel om politieke banden als zakelijke relaties. Zo helpt de ambassade Nederlandse, Belgische en Egyptische bedrijven elkaar te vinden en op een prettige wijze samen te werken, waardoor de landen in kwestie voordelen halen uit de samenwerking.

Het verstrekken van het visum Egypte
Nederlanders en Belgen die op reis gaan naar Egypte moeten over een geldig visum beschikken. De consulaire afdeling van de ambassade van Egypte is verantwoordelijk voor de verstrekking hiervan. Dit betekent niet dat u altijd zelf een bezoek hoeft te brengen aan de ambassade. In de meeste gevallen voldoet het om uw aanvraag online in te dienen. U ontvangt uw visum dan per e-mail. U kunt eenvoudig controleren of u gebruik kunt maken van de online aanvraagprocedure door de pagina met de voorwaarden van het visum te bekijken.
Visum Egypte aanvragen

Voldoet u niet aan de voorwaarden en moet u alsnog een afspraak maken bij de ambassade? Dan moet u eerst contact opnemen met de ambassade en een ander aanvraagformulier invullen. Nadat u de benodigde documenten heeft aangeleverd, hoort u vanzelf wanneer u naar de ambassade van Egypte kunt komen om de paspoortsticker op te halen.

Contact opnemen met de ambassade van Egypte

Heeft u na het lezen van alle bovenstaande informatie nog vragen over de online aan te vragen variant van het visum? Ga dan naar de pagina met de veelgestelde vragen over het visum van VisumBuitenland.nl. Heeft u andere vragen of voldoet u niet aan de voorwaarden, bijvoorbeeld omdat u langer dan 30 dagen in Egypte wilt verblijven of niet als toerist reist? Neem dan contact op met de ambassade middels de onderstaande contactinformatie:

De ambassade van Egypte in Nederland
Adres Badhuisweg 92 Den Haag
Telefoon (070) 354 2000
Fax (070) 354 33 04
E-mail info@ambeg.nl

Adres van het Egyptische Consulaat in RotterdamAdres van de ambassade van Egypte in Nederland: Badhuisweg 92

De ambassade van Egypte in België
Adres Uruguaylaan 19, Brussel
Telefoon +32 2 663 5800

Adres van de Egyptische ambassade in BrusselAdres van de ambassade van Egypte in Brussel: Uruguaylaan 19

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,05 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.