Nieuwsbericht | | 08-04-2022 | ±3 minuten leestijd

De Egyptische hoofdstad Caïro is met ongeveer 20 miljoen inwoners een echte metropool. Door de rijke geschiedenis van Egypte, zijn er veel mooie bezienswaardigheden te zien in de hoofdstad. In dit artikel leest u meer over de 7 mooiste plekken in Caïro, en hoe u uw visum Egypte kunt aanvragen.

Piramiden van Gizeh

In Gizeh, een voorstad van de Egyptische hoofdstad, bevindt zich een van de bekendste bezienswaardigheden van Egypte, namelijk de Piramiden van Gizeh. De piramide van bijna 150 meter hoogwordt ook wel de Piramide van Cheops genoemd. Deze wordt omringd door de wat kleinere Piramide van Chefren en de Piramide van Mykerinos. Naast deze drie grotere piramiden, staan er nog enkele nog kleinere piramiden die ook wel ‘koningin’-piramiden worden genoemd. Een uitstapje wat u zeker niet wilt missen.

Caïro Tower

Als u van hoogte houdt, mag de Caïro Tower niet ontbreken op uw lijst met bezienswaardigheden. De toren is 187 meter hoog en is ‘s avonds en ‘s nachts te herkennen aan de verschillende kleuren. Voor een optimaal uitzicht over Caïro is het ook een leuk idee om de toren te bezoeken, omdat het uitzicht bij heldere lucht geweldig is. U kunt zelfs de piramides van Gizeh zien.

Egyptisch Nationaal Museum

Als u zich tijdens uw reis naar Egypte wat meer wil verdiepen in de oudheid, is het Egyptisch Nationaal Museum een relevante bezienswaardigheid. Dit museum werd in 1858 geopend en heeft veel pronkstukken uit de Egyptische oudheid te bieden. Zo vindt u er vele grafgiften van farao’s, een mummiezaal en het gouden masker van Toetanchamon. Nadat u uw visum Egypte heeft aangevraagd, kunt u genieten van deze mooie collectie.

Koptische wijk

Caïro is vandaag de dag grotendeels islamitisch, maar vroeger was het voornamelijk een koptisch orthodoxe stad. De Koptische wijk staat bekend om haar kerken, omdat in dit deel van de stad veel Koptisch-orthodoxe bewoners wonen. Deze wijk ligt ten zuiden van het centrum en heeft vele rustige straten en synagogen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Koptische wijk is de ‘hangende kerk’, ook wel de kerk van de heilige maagd Maria genoemd. Deze kerk heeft een mooie binnenplaats met gekleurde mozaïeken muren.

Bazaar Khan El-Khalili

De Bazaar Khan El-Khalili is een lokale markt in het historische centrum Caïro en is een toeristische trekpleister. Hier vindt u veel handgemaakte Egyptische souvenirs en sieraden. Daarnaast wordt er veel eten op straat verkocht en zijn er veel koffiehuizen waar u lekkere Arabische koffie kunt drinken. Een bezoekje aan de bazaar is chaotisch, omdat het door zo door veel mensen wordt bezocht. Hierdoor kunt u wel even proeven van het lokale leven.

Heliopolis

Heliopolis is een buitenwijk van Caïro die in het begin van de twintigste eeuw is gebouwd. Hier vindt u veel paleizen en gebouwen in de Heliopolische stijl. Deze bouwstijl wordt gekenmerkt door Oosterse, Moorse, Arabische en Europese kenmerken. Het zal u opvallen dat er grote lanen zijn, en dat huizen grote terrassen en balkons met steunpilaren hebben in deze wijk en dat het daarom een uniek gezicht is in Egypte. Als u van architectuur houdt, is een bezoek aan Heliopolis een echte aanrader.

Moskeeën in Caïro

In de Egyptische hoofdstad vindt u vele indrukwekkende moskeeën die zeker een bezoek waard zijn als u in Caïro bent. U kunt onder andere een aantal bekende moskeeën bezoeken, zoals de moskee van Mohammed Ali in de Citadel, de moskee van Al-Aqmar en zelfs de monumentale moskee-Madrasa van Sultan Hassan.

Vergeet uw visum Egypte niet

Voordat u op vakantie kunt gaan naar Egypte, heeft u een visum Egypte nodig. U kunt uw visum eenvoudig binnen enkele minuten online aanvragen via het formulier. Een visum Egypte kost € 49,95 per persoon en heeft een geldigheid van 90 dagen. De maximale verblijfsduur per keer dat u naar Egypte reist is 30 dagen. Uw visum is geldig vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd. U heeft dus genoeg tijd om deze prachtige hoofdstad te bezoeken.