Nieuwsbericht | | 02-09-2020 | ±4 minuten leestijd

Hurghada is een van de populairste bestemmingen in Egypte, zo niet de populairste. Jaarlijks verwelkomt de regio honderdduizenden toeristen, zowel uit het binnenland als uit het buitenland. Het is niet gek dat het zo'n populaire vakantiebestemming is; Hurghada heeft voor iedereen wat, of het nu relaxen is in een resort of snorkelen in de Rode Zee. Zodra de tickets geboekt zijn en de visums zijn aangevraagd, kan men op reis om te genieten van alles wat Hurghada te bieden heeft!

Van klein dorp naar internationale stad

Nog niet zo heel lang geleden was Hurghada nog slechts een klein vissersdorpje. De naam Hurghada komt van een bijzonder oude plantsoort die in de regio te vinden is. De ligging aan de Rode Zee zorgde ervoor dat lokale vissers vrijwel nooit zonder werk zaten. Maar rond 1980 begon de Egyptische overheid de potentie van het dorp te zien. De locatie was perfect voor toerisme. De overheid begon massaal te investeren in Hurghada en nodigde buitenlandse investeerders uit met aantrekkelijke deals. Het gevolg was dat het vissersdorpje snel uitgroeide tot een internationaal bekende stad. Tegenwoordig is Hurghada een van de meest bekende en populaire reisbestemmingen van Egypte.

De beste periode voor een reis naar Hurghada

Een van de belangrijkste redenen waarom Hurghada zo populair is, is dat de zon er vrijwel altijd schijnt. De regio heeft een subtropisch woestijnklimaat. Dit betekent warme winters, en bloedhete zomers. In de wintermaanden kunnen de temperaturen echter sterk schommelen; in de ochtend en middag kan het makkelijk boven de 20 graden zijn, maar ‘s nachts kan de temperatuur met meer dan 10 graden zakken. De zomers zijn echter genadeloos heet. De warmste temperatuur die in Hurghada is gemeten tijdens de zomer is 46 graden Celsius.

De beste reistijd is over het algemeen dan ook tussen november en april. Het weer is dan aangenaam warm, en niet bloedheet zoals tijdens de zomer. Maar wie een lekker kleurtje wil hebben kan natuurlijk ook altijd tijdens de zomer gaan. Vergeet dan niet om voldoende zonnebrand mee te nemen!

Attracties in Hurghada

Hurghada heeft eindeloos veel bezienswaardigheden om van te genieten. Iedere toerist zal een ander antwoord geven op de vraag wat de leukste activiteiten en bezienswaardigheden van Hurghada zijn. Toch komen een aantal bezienswaardigheden op vrijwel alle lijsten terug:

Snorkelen in Giftun Islands

De twee Giftun eilanden, Giftun Sughayer en Giftun Kebir, liggen op een steenworp afstand van Hurghada. Met een korte bootreis ben je er al. De Giftun eilanden staan bekend als perfecte locaties om te snorkelen. De eilanden maken deel uit van een beschermd zeegebied. Dit betekent dat er een spectaculair zeeleven te zien is, van kleurrijke vissen tot prachtige koraalriffen. Wie liever niet wil snorkelen kan ook simpelweg aan de rand van de zee gaan staan; het water is zo helder dat men ook dan een deel van het onderzeese leven kan zien.

Shoppen in Hurghada Marina

Waar je bij de Giftun eilanden kunt genieten van ongerepte natuur, is Hurghada Marina, de jachthaven van Hurghada, een drukkere omgeving. Het merendeel van de winkels in Hurghada zijn hier te vinden, van kleine souvenirkraampjes tot grote kledingwinkels. Deze winkels hebben zowel internationale merken als lokale stijlen.

Als je na een dagje lopen eens lekker wilt uitrusten, kan je terecht bij een van de vele restaurants of cafes in Hurghada Marina. Deze bieden een prachtige uitzicht over de Rode Zee, terwijl je op je gemak geniet van een heerlijk gerecht. Een must voor iedere toerist!

De Sinbad Submarine

Voor diegenen die het zeeleven van dichtbij willen zien, maar zelf liever niet nat worden, heeft Hurghada dé oplossing: de Sinbad Submarine, oftewel Sinbad Onderzeeër. Met deze onderzeeër (die eigenlijk meer een schip met ramen is) kan men een unieke reis maken. Toeristen stappen in een speciale onderzeeër die hen meeneemt onderwater om het zeeleven van dichtbij te zien. De onderzeeër heeft speciale ramen die het uitzicht maximaliseren, waardoor toeristen het gevoel krijgen dat ze zelf tussen de vissen zwemmen.

Relaxen in een resort

Voor de meeste mensen is een vakantie een tijd om eens lekker uit te rusten. Hurghada is hier perfect voor. De regio heeft meerdere resorts, en deze liggen vrijwel allemaal aan de prachtige stranden waar Hurghada zo bekend om staat. De populairste resorts zijn te vinden in El Gouna en Shahl Hasheesh, maar ook Makadi Bay verwelkomt ieder jaar duizenden toeristen.

Daarnaast is het in veel resorts mogelijk om ook zonder te boeken een dag aan het strand door te brengen. De stranden zijn open voor iedereen, ook voor toeristen die niet bij een specifiek resort geboekt hebben.

Reizen naar Egypte: het visum Egypte

Nederlanders en Belgen die naar Hurghada willen reizen zijn verplicht om een visum aan te vragen. Het visum Egypte is een digitale reistoestemming die online kan worden aangevraagd. In het verleden was het Visum on Arrival nog het meest gebruikte type visum, maar met de komst van het e-visum voor Egypte gebruiken de meeste toeristen tegenwoordig de online aan te vragen versie. De reden hiervoor is dat het e-visum makkelijker en ook nog eens goedkoper aan te vragen is dan het oude Visum on Arrival. Bij aankomst in Egypte hoeft men dan ook niet in de rij te gaan staan, maar kan men meteen doorlopen naar de paspoortcheck.

Het visum is in totaal 90 dagen geldig, en je mag met het visum 30 dagen achtereen in Egypte blijven. Aangezien de meeste bezienswaardigheden in Hurghada op korte afstand van elkaar liggen, is dit doorgaans meer dan genoeg tijd om te genieten van alles wat Hurghada te bieden heeft.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.