Nieuwsbericht | | 25-06-2021 | ±4 minuten leestijd

Egypte wordt vaak voornamelijk geassocieerd aan woestijn en warme weersomstandigheden. Toch zijn er in dit land ook een aantal prachtige nationale parken en natuurreservaten te vinden. Vraag het visum Egypte aan en ontdek deze beeldschone landschappen.

Natuur in Egypte

Egypte mag dan wel voor zo’n 95% uit woestijn bestaan, er is een rijke variëteit aan flora en fauna aanwezig. Niet alleen toeristen, maar ook inwoners van grote steden zoals Caïro trekken er op uit naar de nationale parken om te genieten van de rust en natuur.

Als u een bezoek aan Egypte wilt brengen kunt u de zomermaanden beter vermijden, aangezien de temperaturen dan kunnen oplopen tot boven de 40 graden Celsius. Als u in december of januari naar Egypte reist zullen de prijzen van de accommodaties hoger liggen en zult u veel andere toeristen tegenkomen, omdat dit het hoogseizoen is in Egypte. Daarom is de beste periode voor een bezoek aan de nationale parken van Egypte van oktober tot en met december en van februari tot en met april.

Nationaal park Ras Mohammed

Het nationaal park Ras Mohammed ligt in het meest zuidelijke deel van het schiereiland Sinaï, niet ver van de bekende badplaats Sharm-el-Sheikh. Tot het nationale park behoort ook een flink deel van de zee, die om het schiereiland heen ligt. Vanuit dit park heeft u uitzicht op de Golf van Suez en de Golf van Aqaba. Nationaal park Ras Mohammed werd in 1983 uitgeroepen tot beschermd gebied. Het park is dagelijks van 7:00 uur tot 16.00 uur geopend. Ras Mohammed wordt gekenmerkt door de koraalriffen, maar beschikt ook over bergen, vlaktes, valleien en zandduinen.

Aangezien de aangrenzende wateren deel uitmaken van het nationale park, herbergt Ras Mohammed naast mangrovebomen ook zoʼn 1500 verschillende soorten zeedieren, zoals enkele met uitsterven bedreigde gekleurde vissen, zeeschildpadden en andere zeldzame diersoorten. Dat is een van de redenen waarom het park een zeer gewilde bestemming is om te snorkelen en te duiken. Het gebied is daarnaast habitat voor veel vogels waaronder de reiger en de Visarend (Pandion haliaetus) en andere dieren zoals de Nubische steenbok, kleine zoogdieren zoals de rode vos, reptielen en insecten die vooral in de nacht tevoorschijn komen.

Het wrak van de SS Thistlegorm, het wrak van een Engels schip dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Duitse vliegtuigen tot zinken is gebracht en in het Ras Mohammed Park ligt, wordt beschouwd als een van de mooiste wrakduikspots in de wereld.

Nationaal park Wadi el Gemal

Wadi el Gemal is een nationaal park in de woestijn dat tot aan de Rode Zee loopt met een grootte van bijna 7500 km². Wadi el Gemal is dagelijks van 9:00 uur tot 17:00 uur geopend voor bezoekers. Het park heeft zijn naam te danken aan het grote rivierdal (“wadi” is Arabisch voor “dal”) in het midden van het park dat het grootste deel van het jaar droog staat, totdat er een immense bui voorbijkomt.

Nationaal park Wadi el Gemal is ongeveer 70 km lang en kent zowel rots- en bergachtige landschappen als witte stranden met een fantastische onderwaterwereld. Vergeet dus niet uw duik- of snorkeluitrusting mee te nemen. Bij het park horen ook enkele kleine met mangroven begroeide eilanden en het gelijknamige Wadi el Gemal eiland dat helemaal in het noorden van het gebied gelegen is en vanaf de kust zichtbaar is.

Natuurreservaat Wadi el Rayan

Het natuurreservaat Wadi el Rayan, dat zich uitstrekt over een gebied van 1760 km² is ook dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur. Het nationaal park ligt op twee uur rijden van de stad Caïro . Het gebied is gevormd door twee aangelegde (stuw)meren die met elkaar verbonden zijn door de grootste waterval van Egypte, die de naam ‘el Rayan’ gekregen heeft. Er zijn tal van warmwaterbronnen en oases die verschillende diersoorten lokken. Zo zijn er trekvogels en reptielen en is het de thuisbasis van een van de laatst overgebleven populaties van de duingazelle. In het noorden van het natuurreservaat ligt Wadi el Hitan, een beschermd gebied waar fossiele resten van uitgestorven walvissen gevonden zijn.

Visum Egypte

Als dit artikel uw interesse in de verscheidenheid aan flora en fauna in Egypte heeft gewekt en u dit land wenst te bezoeken, vergeet dan niet een visum aan te vragen.

Alleen met een geldig visum mag u het land betreden. Het visum Egypte is een officiële reistoestemming die door de Egyptische immigratiedienst wordt afgegeven aan reizigers die voldoen aan alle voorwaarden van het visum Egypte. Controleer daarom voordat u een aanvraag indient dat u aan al deze voorwaarden voldoet.

U kunt kiezen voor een single-entry visum of multiple-entry visum. Beide varianten hebben een geldigheidstermijn van 90 dagen en een maximale verblijfsduur van 30 aaneengesloten dagen. Het verschil zit hem in het aantal keer dat naar Egypte gereisd mag worden binnen de geldigheidstermijn. Met een single-entry visum kunt u het land eenmalig betreden, met het multiple-entry visum meerdere malen.