Nieuwsbericht | | 10-06-2021 | ±4 minuten leestijd

Religie speelt in India een belangrijke rol. Daarom zijn er in het land ontelbaar veel tempels en andere gebedshuizen van verschillende godsdiensten en religieuze stromingen te vinden. Vraag nu uw visum India aan om de prachtige tempels in het land te gaan bewonderen.

Tempels van verschillende religies en stromingen

India is de bakermat van het hindoeïsme. Het overgrote merendeel van de Indiërs is hindoeïstisch, maar in het land leven ook veel aanhangers van het boeddhisme, het jaïnisme, de islam, het christendom, het bahai-geloof en het sikhisme. Door het grote aantal religieuze stromingen vindt men in India een variëteit aan tempels en gebedshuizen. Toeristen kunnen dus uiteenlopende tempels in India bezoeken, die vaak elk een andere kenmerkende bouwstijl hebben. India is daarom niet alleen interessant voor reizigers die geïnteresseerd zijn in religie en cultuur, maar ook voor liefhebbers van architectuur. In dit artikel beschrijven we enkele van de mooiste tempels van het land.

Harmandir Sahib (Gouden tempel) - Amritsar, Punjab

De Gouden tempel van Amritsar wordt door veel reizigers als mooiste tempel van India beschouwd. Het is de belangrijkste tempel van de sikhs en wordt dagelijks door meer dan 100.000 personen bezocht. Het heiligdom heeft vier ingangen die naar de hoofdtempel Hari Mandir leiden: een gouden tempel omringd door water. Alle bezoekers - niet alleen sikhs - zijn welkom om de tempel te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat u uw haar moet bedekken en de tempel zonder schoenen moet betreden.

Amritsar ligt in Punjab, een deelstaat in het noorden van India. Het vliegveld van Amritsar is een van de locaties in het land waar u met een e-visum India mag binnenkomen. Vanuit de meeste grote steden in India gaan binnenlandse vluchten naar Amritsar. Vanuit New Delhi is men met de auto zo’n 9 uur onderweg naar Amritsar.

Golden Temple AmritsarGouden tempel van Amritsar

Tempelcomplex van Meenakshi - Madurai, Tamil Nadu

Het tempelcomplex van Meenakshi in Madurai bestaat uit een zes hectare groot gebied rond twee centrale hindoetempels die gewijd zijn aan de goden Parvati en Shiva. De tempels staan bekend om hun bonte en felle kleuren en worden omringd door twaalf hoge toegangspoorten (ook wel gopurams genoemd) die typisch zijn voor de tempelarchitectuur van Zuid-India. Met het elektronische visum mag men ook in India aankomen op het vliegveld van Madurai, dat op zo’n tien kilometer afstand van het tempelcomplex ligt. Andere nabijgelegen vliegvelden waar men met een e-visum in India mag arriveren zijn Coimbatore, Kochi en Tiruchirappali.

Tempelcomplex van Mahabodhi - Gaya, Bihar

Het tempelcomplex van Mahabodhi is een van de plaatsen die gewijd zijn aan Boeddha en het is een van de oudste nog intacte boeddhistische tempels van India. Het complex is vernoemd naar de bodhiboom, waaronder Gautama Siddharta zat toen hij de verlichting bereikte. De tempels zijn een belangrijk bedevaartsoord voor zowel boeddhisten als hindoes. Het tempelcomplex ligt in het noordoosten van India in de deelstaat Bihar. De dichtstbijzijnde stad waar u met een e-visum voor India mag aankomen is Gaya.

Lotustempel - Delhi

Een van de meest bijzondere tempels van India ligt in de hoofdstad: de Lotustempel. Deze reusachtige tempel van de bahai-gemeenschap is in de vorm van een lotusbloem gebouwd, het Indiase symbool voor vrede, zuiverheid, liefde en onsterfelijkheid. Het bouwwerk heeft verschillende architectuurprijzen gewonnen en werd in 2001 door CNN uitgeroepen tot het meest bezochte gebouw ter wereld. Wie deze tempel wil bezoeken kan direct vanuit Europa naar New Delhi vliegen. Op de volgende pagina vindt u een overzicht van alle locaties waar u met een e-visum in India mag arriveren.

Visum India online aanvragen

Voor een bezoek aan een van de bovengenoemde tempels of aan de vele andere prachtige tempels en bezienswaardigheden die het land rijk is heeft u een visum nodig. Toeristen kunnen voor hun reis over het algemeen gebruikmaken van het elektronische visum: het eTourist visum. Dit visum voor India wordt online aangevraagd met een digitaal aanvraagformulier. Na het voldoen van de kosten en het uploaden van enkele documenten ontvangt u het visum gemiddeld al na een week.

Het eTourist visum is vanaf het moment van toekenning een jaar geldig en kan gedurende deze periode voor een onbeperkt aantal reizen worden gebruikt. Elk afzonderlijk verblijf in India mag 90 dagen duren. U kunt met één visum dus meerdere malen naar India reizen en meerdere gebieden in het land bezoeken. Daarom heeft u met een e-visum voldoende tijd om verschillende tempels in het land te bezichtigen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.