Visum India

Visum India

Direct online aanvragen

Online het visum India aanvragen

Uw visum India is online aan te vragen in ongeveer 10 minuten. De kosten voor het visum bedragen €84,95 per persoon. Betalen kan met iDEAL of Bancontact / Mister Cash. Na toekenning ontvangt u het visum India per e-mail.

Visumaanvraag India

1. Visum aanvragen

Visum india aanvragen

Vraag een visum india aan door de benodigde gegevens online in te vullen, dit duurt ±10 minuten.

2. Online afrekenen

Visums online afrekenen

Betaal het visum India veilig en gemakkelijk via uw eigen bank met iDEAL of Bancontact / Mister Cash.

3. U ontvangt het visum

Visum india via e-mail

U ontvangt het officiële visum digitaal per e-mail, meestal binnen 2 dagen.

Visum India (2017)

Het visum India aanvragen is verplicht voor alle Nederlanders en Belgen die naar India reizen. Zowel toeristen als zakenreizigers dienen een visum aan te vragen voordat ze naar India mogen reizen. Dit geldt ook voor kinderen en baby’s, ook indien zij in het paspoort van hun ouders zijn bijgeschreven. Sinds 2015 is het mogelijk aanvragen voor visa India geheel online te regelen. Het visum dat India hiervoor gebruikt is een zogenaamd e-visum.

Hoe kiest u de juiste variant van het "Visa / e-Visa / India visum"? Als u korter dan 60 dagen in India wenst te verblijven kunt u gebruik maken van de elektronische visa India, ofwel “e-visa India”. Hierin zijn sinds 2017 drie varianten te onderscheiden: ‘eTourist visum India‘, ‘eMedical visum India‘ en ‘eBusiness visum India‘.

Uitleg type / varianten visum

Extra uitleg: de voorwaarden van elk visum zijn nagenoeg gelijk, u mag bij alle drie de visums 60 dagen in het land blijven voor respectievelijk toeristische, medische en zakelijke doeleinden. Toeristen en zakenreizigers mogen met het visum India tweemaal het land betreden (‘double-entry‘), zolang het visum geldig is. Reizigers met een medisch reisdoel mogen het land drie keer betreden (‘triple-entry‘) met hetzelfde visum. Het is dus mogelijk om de verblijfsperiode van 60 dagen op te knippen in meerdere delen en India dus vaker te betreden met hetzelfde visum.


Geldigheid

Het visum India is geldig vanaf de dag dat deze door India wordt afgegeven. Vervolgens dient u binnen 120 dagen na deze afgiftedatum India binnen te reizen. Nederlanders en Belgen mogen maximaal 60 dagen in India verblijven met een visum India. Belgen kunnen maximaal tweemaal per kalenderjaar een visum India toegewezen krijgen.

Bij het online aanvragen van een visum voor India dient u:

  • Te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf het moment dat u arriveert in India
  • Te beschikken over een bevestiging van uw retourdatum (ticket terugvlucht is voldoende)
  • Te beschikken over een duidelijke foto van uw paspoort en een recente pasfoto (en bij een zakelijke reis over een foto van uw visitekaartje)
  • Rekening te houden met een gemiddelde levertijd van 2 dagen; aanvragen kan tot 4 werkdagen voor vertrek

Andere belangrijke vereisten

  • U dient aan te komen op een van de volgende luchthavens in India: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum of Varanasi
  • Verlaten van India mag ook op andere locaties, maar afmelden bij een Immigration Check Post is verplicht. Deze zijn te vinden bij de meest gebruikelijke locaties om het land te verlaten
  • Buitenlanders mogen een aantal beschermde regio’s in India niet betreden, waaronder (delen van) Pradesh, Himachal, Jammu, Kashmir, Rajasthan, Sikkim, Uttarakhand, Andaman en Nicobar
  • Reizigers dienen het visum uit te printen en bij het paspoort te bewaren
  • Naast het visum India dient u ook uw gele vaccinatieboekje mee te nemen naar India

Indien u langer dan 60 dagen in India wenst te verblijven, in India wilt gaan studeren, wonen of in dienst wilt treden bij een Indiase werkgever kunt u geen gebruik maken van een online aangevraagd elektronisch visum voor India. Wel kunt u dan mogelijk in aanmerking komen voor een fysiek visum India, in de vorm van een sticker in uw paspoort. Dit fysieke visum voor India kunt u alleen aanvragen bij de Ambassade van India in Den Haag of bij een van de Visa Application Centres; in Rotterdam, Amsterdam of Den Haag. Daaraan zijn echter andere voorwaarden, tarieven en procedures verbonden..


Aanvragen

De drie verschillende type visums voor India zijn de: ‘eTourist visum‘, ‘eMedical visum‘ en ‘eBusiness visum‘. Allen kunnen 24 uur per dag via deze website worden aangevraagd. Middels het online aanvraagformulier India visum kunt u een aanvraag indienen voor uzelf en uw medereizigers. Het aanvragen neemt ongeveer 10 minuten in beslag. U kunt het totaalbedrag van €84,95 per visum eenvoudig en veilig betalen met iDeal of Mister Cash / Bancontact. Uw visum of visa India wordt/worden vervolgens binnen vier werkdagen (meestal al binnen 2 dagen) per e-mail naar u verzonden. Dit visum kunt u vervolgens zelf printen, of door ons naar u op laten sturen per post.

Visum India met spoed aanvragen. Het is mogelijk om een spoedaanvraag in te dienen. Als u met spoed een visum voor India nodig heeft, kunt u een zogenaamde spoedaanvraag voor het visum India aanvragen. U dient hiervoor het normale aanvraagformulier in te vullen en vervolgens “Spoed” aan te vinken in dit formulier. Vervolgens gaan wij hier direct mee aan de slag. Dagelijks vragen wij tientallen spoedvisums voor India aan. Helaas is het niet mogelijk garanties te geven over de levertermijn van visums voor India, ook niet als er spoed is.

Nu aan de slag met uw visumaanvraag. Heeft u uw paspoort en een recente pasfoto bij de hand? U kunt vandaag nog een aanvraag voor het visum India indienen door het aanvraagformulier in te vullen. Heeft u nog vragen over de procedure of het India visum zelf? Lees dan de meest gestelde vragen en antwoorden over het visum India. Mocht u hier het antwoord vinden kunt u altijd een vraag stellen aan onze Nederlandstalige klantenservice. Wij wensen u alvast een geslaagde reis en verblijf in India.


Samenvatting

Verplicht Ja, voor Nederland en België
Doel Toerisme, zaken en medisch
Geldigheid Vanaf afgifte, binnen 120 dagen inreizen
Verblijf Maximaal 60 dagen
Levertijd Meestal 1 tot 4 werkdagen
Kosten €84,95 per visum India
Betalen iDEAL, Bancontact / Mister Cash
Aanvraag Geheel online (e-visum), nu aanvragen.

Gebruikers over het visum India

7 mensen beoordelen het visum India met een 9,6/10
Visum aanvragen

Disclaimer

Deze website is in het leven geroepen met als doel reizigers te ondersteunen bij het verkrijgen van een visum voor het land waar zij voor toeristische of zakelijke doeleinden naartoe wensen te reizen. VisumBuitenland.nl maakt op geen enkele wijze deel uit van de overheden van de landen waarvoor via haar website reistoestemmingen en visums voor zijn aan te vragen, waaronder India. Reizigers kunnen ook een visum voor India aanvragen via de Indiase overheid (indianvisaonline.gov.in), echter niet in het Nederlands, niet met de Nederlandse en Belgische betaalmethoden iDeal en Mister Cash / Bancontact en niet met een Nederlandstalige helpdesk. De Indiase overheid hanteert een tarief van $62,00, vermeerderd met een toeslag voor het betalen met creditcard (2,5%) plus de transactiekosten en koersopslag die uw creditcardmaatschappij rekent. VisumBuitenland.nl hanteert een vast bedrag van €84,95 per visum. Alle aanvragen worden handmatig gecontroleerd, waardoor het aantal afwijzingen (die niet worden gerestitueerd) via deze website veel lager ligt. Zo kunt u voorbereid en gerust op vakantie met uw visum voor India!