Visum India aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor India

Gaat u op reis naar India? Het toeristenvisum aanvragen kan snel eenvoudig via deze website, voor € 19,95 per persoon. Het visum wordt per e-mail toegestuurd, u hoeft hiervoor dus niet naar een consulaat of ambassade.

Bekijk video met uitleg


Waarschuwing: nieuwe quarantaineverplichting in India vanwege Omicron variant van het coronavirus
Sinds 15 november 2021 mogen toeristen en zakenreizigers weer naar India reizen. Sinds 30 november 2021 geldt er na aankomst in India een verplichte quarantaineperiode van minimaal een week. Lees alles over de coronamaatregelen in India

Het e-visum India aanvragen is zo geregeld

1. Visum aanvragen

Visum India Aanvragen

Vraag het visum voor India eenvoudig aan met het online aanvraagformulier.

2. Online afrekenen

Online afrekenen

Betaal veilig en gemakkelijk, middels iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Printen en meenemen

Visum via e-mail

Ontvang het visum binnen een week per e-mail, bij spoed meestal binnen 3 werkdagen.

Uitleg visum India

Een visum aanvragen is noodzakelijk voor alle Nederlanders en Belgen die naar India reizen. Dat geldt voor zowel toeristen als zakenreizigers en ook voor minderjarigen. Het visum voor India kan sinds enkele jaren geheel online worden aangevraagd. Na toekenning wordt het visum als PDF-document per e-mail toegestuurd. Het hoeft dus niet op het consulaat in het paspoort te worden aangebracht.

Welk visumtype heb ik nodig? Toeristen kunnen gebruikmaken van het zogenaamde “eTourist visa”, zakenreizigers van het “eBusiness visa” en medische reizigers van het “eMedical visa”. Dit zijn alle drie elektronische visa, ook wel “e-visums” genoemd, die snel en eenvoudig middels het online aanvraagformulier kunnen worden verkregen. U kunt hier direct het visum India aanvragen.

Uitleg geldigheid visum

Gewijzigde geldigheidstermijn van het visum India
Met ingang van 6 oktober 2021 is de geldigheidstermijn van het toeristische visum voor India aangepast. De nieuwe geldigheidstermijn bedraagt 120 dagen, ingaand vanaf het moment dat uw visumaanvraag is goedgekeurd. Binnen deze periode mag u eenmaal naar India reizen voor een verblijf van maximaal 30 dagen.


Visumvoorwaarden bij online aanvragen

De overheid van India hanteert voor alle visumtypes bepaalde voorwaarden, waaraan alle reizigers zich dienen te houden. Dat geldt ook voor de online aan te vragen varianten; het eTourist, eBusiness of eMedical visum voor India. De belangrijkste voorwaarden voor de e-visa zijn hieronder opgesomd.

Met betrekking tot de reisplannen:

  • Arriveren per vliegtuig is alleen toegestaan via de luchthavens van: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Bhubaneshwar, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Madurai, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Portblair, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam.
  • Arriveren per boot of cruiseschip is alleen toegestaan via de havens van: Chennai, Cochin, Mormugao (bij Goa), New Mangalore (bij Mangalore) en Mumbai.
  • India verlaten mag overal waar een Immigration Check Post is gevestigd. Dat is het geval bij alle internationale luchthavens, bij alle zeehavens waar u ook mag arriveren en onder meer bij de grens met Nepal, bij Banbasa, Gauriphanta, Jogbani, Ranigunj, Raxaul, Rupaidiha en Sonouli.
  • In de meest noordoostelijke punt van India (ten noorden en oosten van Bangladesh) liggen enkele regio’s met bijzondere restricties; daaronder vallen Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland en Sikkim.
  • Het is toegestaan de datum en locatie van aankomst en/of vertrek nog te wijzigen na het aanvragen van het visum, mits ze voldoen aan de visumvoorwaarden en vallen binnen de geldigheidstermijn.

Bij aankomst in India dient:

  • Het paspoort dat is gebruikt bij de visumaanvraag nog minimaal zes maanden geldig te zijn
  • Ditzelfde paspoort, samen met het uitgeprinte visum overhandigd te worden
  • De reiziger een retour- of doorreisticket te kunnen overhandigen

Wanneer een e-visum niet voldoet

Toeristen die langer dan 30 dagen aaneengesloten in India willen blijven, en zakenreizigers met reisplannen van meer dan 180 dagen, kunnen geen gebruikmaken van het e-visum India. Hetzelfde geldt voor reizigers die in India willen studeren, vrijwilligerswerk willen doen of in dienst willen treden bij een Indiase organisatie. Zij kunnen gebruikmaken van de alternatieve procedure, waarbij het visum in het paspoort wordt aangebracht door een consulaire medewerker. De kosten zijn in dat geval hoger en de aanvraag neemt meer tijd in beslag. Lees hierover meer op de pagina over het fysieke visum van India.


Visum India aanvragen

Online een visum voor India aanvragen kan 24/7 via deze website. Er kan gekozen worden voor de ‘eTourist’, ‘eMedical’ of ‘eBusiness’ variant. Middels het online aanvraagformulier kunt u een visum India aanvragen voor uzelf en/of andere reizigers. Het aanvragen neemt ongeveer vijf minuten in beslag. De totale kosten à € 19,95 per persoon kunnen eenvoudig en veilig met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard worden voldaan. Gemiddeld na een week wordt het visum India per e-mail toegestuurd (bekijk voorbeeld). Het is belangrijk dit document uit te printen, in kleur, op A4 formaat, en tijdens de reis bij het paspoort te bewaren.

Reguliere levering of spoedaanvraag

Reist u al binnen enkele dagen naar India? Dan is het verstandig om de aanvraag met spoed te laten behandelen. Een spoedaanvraag indienen kan middels het normale online aanvraagformulier van het visum India, door daarin de optie “spoed” aan te vinken. Gemiddeld worden visa die met spoed zijn aangevraagd na 3 werkdagen toegekend. Vanwege de handmatige controle en verwerking van alle aanvragen kunnen levertijden nooit worden gegarandeerd, ook niet bij spoed.

Aan de slag met uw aanvraag. Bent u van plan naar India te reizen? Dan kunt u direct starten met uw visumaanvraag. Omdat het visum 120 dagen geldig is, is het niet noodzakelijk om de exacte datums van aankomst en vertrek al te weten. Wel moet al minimaal één verblijfsadres bekend zijn, daar wordt namelijk naar gevraagd in het aanvraagformulier. Heeft u nog vragen over de procedure, de voorwaarden of de geldigheidstermijn? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen met antwoorden over het visum India. Komt u er ook daar niet uit? Neem dan contact op met het Nederlandstalige supportcenter.


Samenvatting

Miniatuur video visum
ReisdoelToeristisch, zakelijk of medisch
Geldigheid120 dagen
VerblijfMaximaal 30 dagen
LevertijdNormaal: gemiddeld een week
Spoedlevering: gemiddeld 3 werkdagen
Kosten€ 19,95 per visum
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Reizigers over het visum voor India

3073 mensen beoordelen het visum India met een 9,2/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Indiase overheid. Het is tevens mogelijk het visum aan te vragen bij de Indiase immigratiedienst (indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.