Visum India aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor India

Reist u naar India? Het elektronische visum India aanvragen kan geheel online en kost €109,95 per persoon. U hoeft hiervoor niet met uw paspoort naar een balie. Het visum India wordt binnen enkele dagen per e-mail toegestuurd.

Bekijk video met uitleg

Hoe werkt het visum India aanvragen?

1. Visum aanvragen

Visum India Aanvragen

Vraag het visum aan door de benodigde gegevens online in te vullen, dit duurt slechts 5 minuten.

2. Online afrekenen

Online afrekenen

Betaal het visum veilig en gemakkelijk via uw eigen bank met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel visum

Visum via e-mail

Het visum wordt per e-mail toegestuurd. Met spoed aangevraagde visums meestal al de volgende dag.

Uitleg visum India

Het visum India aanvragen is verplicht voor alle Nederlanders en Belgen die naar India reizen. Zowel toeristen als zakenreizigers dienen een visum aan te vragen voordat ze naar India mogen reizen. Dit geldt ook voor kinderen en baby’s, ook als zij in het paspoort van hun ouders zijn bijgeschreven. Sinds 2015 is het mogelijk aanvragen voor visa India geheel online te regelen. Het visum dat India hiervoor gebruikt is een zogenaamd e-visum.

Hoe kiest u de juiste variant van het "visa/e-visum/visum"? Als u korter dan 60 dagen in India wenst te verblijven, kunt u gebruikmaken van de elektronische visa India, ofwel “e-visa India”. Hierin zijn sinds 2017 drie varianten te onderscheiden: ‘eTourist visa India’, ‘eMedical visa India’ en ‘eBusiness visa India’. Nu het visum India aanvragen.

Uitleg type/varianten visum

Extra uitleg: de voorwaarden van elk visum India z ijn nagenoeg gelijk, u mag bij alle drie de visums 60 dagen in het land blijven voor respectievelijk toeristische, medische en zakelijke doeleinden. Toeristen en zakenreizigers mogen met dit visum tweemaal het land betreden (‘double-entry’). Reizigers met een medisch reisdoel mogen het land drie keer betreden (‘triple-entry’) met hetzelfde visum. De 60 dagen gaan in op het moment van de eerste aankomst en tellen ook door wanneer het land tussentijds verlaten wordt.


Geldigheid van de visums

Heeft u de Nederlandse of Belgische Nationaliteit? Dan is de geldigheidsduur van het visum 60 dagen, vanaf de eerste aankomst in India. In het aanvraagformulier vult u de verwachte aankomstdatum in. De daadwerkelijke eerste aankomst in India mag niet meer dan 30 dagen afwijken van de datum die u bij het aanvragen heeft ingevuld. Het is niet mogelijk om vaker dan drie keer per kalenderjaar een visum voor India aan te vragen.

Bij het online aanvragen dient u:

  • Te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf het moment dat u arriveert in India
  • Te beschikken over een duidelijke scan of foto van uw paspoort en een recente pasfoto (en bij een zakelijke reis over een foto van uw visitekaartje)

Andere belangrijke voorwaarden

  • U mag in India aankomen via een van deze luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru (Bangalore), Bhubaneshwar, Calicut, Chennai (Madras), Chandigarh, Cochin (Kochi), Coimbatore (Kovai), Delhi, Gaya, Goa, Guwahati (Gauhati), Haiderabad (Hyderabad), Jaipur, Kolkata (Calcutta), Lucknow, Madurai, Mangalore, Mumbai (Bombay), Nagpur, Portblair, Pune (Poona), Tiruchirapalli (Trichinopoly), Trivandrum (Thiruvananthapuram), Varanasi (Benares) en Vishakhapatnam, of via een van deze zeehavens: Cochin (Kochi), Goa, Mangalore, Mumbai of Chennai
  • Het verlaten van India mag ook op andere locaties, maar afmelden bij een Immigration Check Post is verplicht. Dat kan onder meer bij de grensovergang met Nepal, bij Banbasa, Gauriphanta, Jogbani, Ranigunj, Raxaul, Rupaidiha en Sonouli
  • In de meest noordoostelijke punt van India (ten noorden en oosten van Bangladesh) liggen enkele regio’s met bijzondere restricties; daaronder vallen Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland en Sikkim
  • Reizigers dienen dit document uit te printen en bij het paspoort te bewaren

Uitzonderingen e-visum India

Indien u langer dan 60 dagen in India wenst te verblijven, in India wilt gaan studeren, wonen of in dienst wilt treden bij een Indiase werkgever, kunt u geen gebruikmaken van een online aangevraagd elektronisch visum voor India. Wel kunt u dan mogelijk in aanmerking komen voor een fysiek visum, in de vorm van een sticker in uw paspoort. Dit fysieke visum voor India kunt u alleen aanvragen bij de ambassade van India in Den Haag of bij één van de Visa Application Centres; in Rotterdam, Amsterdam of Den Haag. Daaraan zijn echter andere voorwaarden, tarieven en procedures verbonden.


Visum India aanvragen

De drie verschillende soorten visums voor India zijn de: ‘eTourist visum’, ‘eMedical visum’ en ‘eBusiness visum’. Allen kunnen 24 uur per dag via deze website worden aangevraagd. Via het online aanvraagformulier voor het visum India kunt u een aanvraag indienen voor uzelf en uw medereizigers. Het aanvragen neemt ongeveer 5 minuten in beslag. U kunt het totaalbedrag van €109,95 per visum eenvoudig en veilig betalen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Uw visum of visa India wordt/worden vervolgens binnen vier werkdagen (meestal al binnen twee dagen) per e-mail naar u verzonden (bekijk voorbeeld). Dit document kunt u vervolgens zelf printen, of door ons naar u op laten sturen per post.

Reguliere levering of spoedaanvraag

Het is mogelijk om een spoedaanvraag in te dienen. Als u met spoed een visum voor India nodig heeft, kunt u een zogenaamde spoedaanvraag starten. U dient hiervoor het normale aanvraagformulier in te vullen en vervolgens “spoed” aan te vinken in dit formulier. Van alle visums die met spoed worden aangevraagd, wordt 90% al de volgende dag al goedgekeurd en per e-mail toegestuurd. Vanwege de handmatige verwerking kan echter geen garantie worden gegeven op de levertijd. In uitzonderlijke gevallen laat de goedkeuring van met spoed aangevraagde visums tot uiterlijk drie of vier dagen op zich wachten.

Nu aan de slag met uw visumaanvraag. Heeft u uw paspoort en een recente pasfoto bij de hand? U kunt vandaag nog een aanvraag voor het visum India indienen door het aanvraagformulier in te vullen. Heeft u nog vragen over de procedure of over dit document zelf? Lees dan de meest gestelde vragen en antwoorden over dit visum. Mocht het antwoord op uw vraag hier niet tussen staan, dan kunt u altijd een vraag stellen aan onze Nederlandstalige klantenservice. Wij wensen u alvast een geslaagde reis en verblijf in India.


Samenvatting

Miniatuur video visum
DoelToerisme, zaken en medisch
GeldigheidVanaf afgifte
VerblijfMaximaal 60 dagen
Levertijd1 week (spoed: gemiddeld 24 uur)
Kosten€109,95 per visum
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download beknopte reisinformatie over het visum

Gebruikers over het visum voor India

1547 mensen beoordelen het visum India met een 9,3/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Indiase overheid. Het is tevens mogelijk het visum rechtstreeks aan te vragen bij de website van de Indiase overheid ($82 per visum plus transactiekosten, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Indien u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Tevens wordt uw aanvraag handmatig gecontroleerd voordat deze wordt ingediend. Indien we vermoeden dat vragen onjuist zijn beantwoord of verwachten dat aangeleverde scans niet zullen worden geaccepteerd door de Indiase immigratiedienst, dan bellen en e-mailen we onze klanten direct na. Vervolgens corrigeren we de aanvraag en dienen we deze alsnog snel in. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Lees hier meer over onze diensten.