Visum India aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor India

Reist u naar India? Het elektronische visum India aanvragen kan geheel online en kost €84,95 per persoon. U hoeft hiervoor niet met uw paspoort naar een balie. Het visum India wordt gemiddeld na 2 werkdagen per e-mail toegestuurd.

Hoe werkt het visum India aanvragen?

1. Visum aanvragen

Aanvragen

Vraag het visum aan door de benodigde gegevens online in te vullen, dit duurt slechts 15 minuten.

2. Online afrekenen

Online afrekenen

Betaal het visum veilig en gemakkelijk via uw eigen bank met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel visum

Visum via e-mail

Binnen uiterlijk vier werkdagen na goedkeuring ontvangt u het officiële visum per e-mail, vaak al veel sneller.

Uitleg visum India

Het visum India aanvragen is verplicht voor alle Nederlanders en Belgen die naar India reizen. Zowel toeristen als zakenreizigers dienen een visum aan te vragen voordat ze naar India mogen reizen. Dit geldt ook voor kinderen en baby’s, ook indien zij in het paspoort van hun ouders zijn bijgeschreven. Sinds 2015 is het mogelijk aanvragen voor visa India geheel online te regelen. Het visum dat India hiervoor gebruikt is een zogenaamd e-visum.

Hoe kiest u de juiste variant van het "Visa / e-Visum / visum"? Als u korter dan 60 dagen in India wenst te verblijven kunt u gebruik maken van de elektronische visa India, ofwel “e-visa India”. Hierin zijn sinds 2017 drie varianten te onderscheiden: ‘eTourist visa India’, ‘eMedical visa India’ en ‘eBusiness visa India’. Start de visum India aanvraagprocedure.

Uitleg type / varianten visum

Extra uitleg: de voorwaarden van elk visum India zijn nagenoeg gelijk, u mag bij alle drie de e-visums 60 dagen in het land blijven voor respectievelijk toeristische, medische en zakelijke doeleinden. Toeristen en zakenreizigers mogen met dit visum tweemaal het land betreden (‘double-entry’), zolang dit document geldig is. Reizigers met een medisch reisdoel mogen het land drie keer betreden (‘triple-entry’) met hetzelfde visum. Het is dus mogelijk om de verblijfsperiode van 60 dagen op te knippen in meerdere delen en India dus vaker te betreden met hetzelfde visum.


Geldigheid van dit e-visum

Dit e-visum is geldig vanaf de dag dat deze door India wordt afgegeven. Vervolgens dient u binnen 120 dagen na deze afgiftedatum India binnen te reizen. Nederlanders en Belgen mogen maximaal 60 dagen in India verblijven. Belgen kunnen maximaal tweemaal per kalenderjaar dit visum toegewezen krijgen.

Bij het online aanvragen dient u:

  • Te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf het moment dat u arriveert in India
  • Te beschikken over een duidelijke foto van uw paspoort en een recente pasfoto (en bij een zakelijke reis over een foto van uw visitekaartje)

Andere belangrijke voorwaarden

  • U mag aankomen in India via een van deze zeehavens: Cochin, Goa, Kochi, Mangalore. Of via een van deze luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Benares, Bengaluru, Bangalore, Bombay, Calcutta, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Gauhati, Guwahati, Haiderabad, Hyderabad, Jaipur, Karipur, Kochi, Kolkata, Kovai, Lucknow, Madras, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Poona, Tiruchirapalli, Trichinopoly, Trivandrum, Thiruvananthapuram en Varanasi. Verlaten van India mag ook op andere locaties, maar afmelden bij een Immigration Check Post is verplicht. Deze zijn te vinden bij de meest gebruikelijke locaties om het land te verlaten
  • In het oostelijke puntje van India, ten noorden en oosten van Bangladesh, zijn een aantal regio's ontoegankelijk zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de ambassade van India. Het gaat hierbij om Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland en Sikkim
  • Reizigers dienen dit document uit te printen en bij het paspoort te bewaren

Indien u langer dan 60 dagen in India wenst te verblijven, in India wilt gaan studeren, wonen of in dienst wilt treden bij een Indiase werkgever kunt u geen gebruik maken van een online aangevraagd elektronisch visum voor India. Wel kunt u dan mogelijk in aanmerking komen voor een fysiek visum, in de vorm van een sticker in uw paspoort. Dit fysieke visum voor India kunt u alleen aanvragen bij de Ambassade van India in Den Haag of bij een van de Visa Application Centres; in Rotterdam, Amsterdam of Den Haag. Daaraan zijn echter andere voorwaarden, tarieven en procedures verbonden.


e-Visum India aanvragen

De drie verschillende type visums voor India zijn de: ‘eTourist visum’, ‘eMedical visum’ en ‘eBusiness visum’. Allen kunnen 24 uur per dag via deze website worden aangevraagd. Middels het online aanvraagformulier India visum kunt u een aanvraag indienen voor uzelf en uw medereizigers. Het aanvragen neemt ongeveer 15 minuten in beslag. U kunt het totaalbedrag van €84,95 per visum eenvoudig en veilig betalen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Uw visum of visa India wordt/worden vervolgens binnen vier werkdagen (meestal al binnen 2 dagen) per e-mail naar u verzonden (bekijk voorbeeld). Dit document kunt u vervolgens zelf printen, of door ons naar u op laten sturen per post.

Spoedaanvragen. Het is mogelijk om een spoedaanvraag in te dienen. Als u met spoed een e-visum voor India nodig heeft, kunt u een zogenaamde spoedaanvraag starten. U dient hiervoor het normale aanvraagformulier in te vullen en vervolgens “Spoed” aan te vinken in dit formulier. Vervolgens gaan wij hier direct mee aan de slag. Dagelijks vragen wij tientallen spoedvisums voor India aan. Helaas is het niet mogelijk garanties te geven over de levertermijn van visums voor India, ook niet als er spoed is.

Nu aan de slag met uw visumaanvraag. Heeft u uw paspoort en een recente pasfoto bij de hand? U kunt vandaag nog een aanvraag voor het visum India indienen door het aanvraagformulier in te vullen. Heeft u nog vragen over de procedure of over dit document zelf? Lees dan de meest gestelde vragen en antwoorden over dit visum. Mocht u hier het antwoord vinden kunt u altijd een vraag stellen aan onze Nederlandstalige klantenservice. Wij wensen u alvast een geslaagde reis en verblijf in India.


Samenvatting visum India

VerplichtJa, voor Nederland en België
DoelToerisme, zaken en medisch
GeldigheidVanaf afgifte
VerblijfMaximaal 60 dagen
LevertijdMeestal 2 dagen (maximaal 4)
Kosten€84,95 per visum India
BetaleniDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard
AanvraagGeheel online (e-visum), nu aanvragen.

Download beknopte reisinformatie over het visum India

Gebruikers over het visum voor India

297 mensen beoordelen het visum India met een 9/10
Visum aanvragen

Disclaimer
VisumBuitenland.nl is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het e-visum voor India. VisumBuitenland.nl maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Indiase overheid. Het is tevens mogelijk het visum rechtstreeks aan te vragen bij de website van de Indiase overheid ($50 per e-visum plus transactiekosten, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Indien u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Tevens wordt uw aanvraag handmatig gecontroleerd voordat deze wordt ingediend. Indien we vermoeden dat vragen onjuist zijn beantwoord of verwachten dat aangeleverde scans niet zullen worden geaccepteerd door de Indiase douane, dan bellen en e-mailen we onze klanten direct na. Vervolgens corrigeren we de aanvraag en dienen we deze alsnog snel in. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Lees hier meer over onze diensten.