Vanwege het coronavirus hield India haar grenzen anderhalf jaar gesloten. Inmiddels is het inreisverbod opgeheven en is een vakantie naar India weer mogelijk. Lees op deze pagina met welke maatregelen tegen corona / Covid-19 u nog rekening moet houden. Laatste update: 30-11-2021

Waarschuwing: India hanteert opnieuw een quarantaineverplichting vanwege de Omicron variant van corona / Covid-19
Deze maatregel is ingegaan per 30 november 2021. Heeft u onlangs per e-mail vernomen dat u niet in quarantaine hoeft? Dat is helaas alweer oude informatie. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Controleer voordat u een reis boekt zorgvuldig welke maatregelen er gelden, en doe dat opnieuw net voordat u op reis gaat.

Quarantaine in India verplicht

Ter preventie van de verspreiding van de Omicron variant van het coronavirus geldt sinds 30 november 2021 weer een quarantaineverplichting. Bij aankomst in India moet u direct een PCR-test ondergaan. Bij een negatieve uitslag moet u een week in zelfquarantaine en daarna nogmaals testen. Als alle testuitslagen negatief zijn, mag u een week na aankomst in India uit quarantaine. Bij een positieve uitslag moet u naar een quarantainelocatie van de Indiase overheid. Dit geldt voor alle reizigers uit Europa, inclusief het Verenigd Koninkrijk. Ook als uw nationaliteit op de ‘Category Aʼ lijst staat.

Toeristen weer welkom in India

Sinds 15 november 2021 is het weer mogelijk om met een toeristenvisum naar India te reizen. Het benodigde visum voor India kan eenvoudig online worden aangevraagd.

Voorafgaand aan de coronapandemie konden toeristen gebruikmaken van een visum dat een jaar geldig was voor een onbeperkt aantal reizen naar India, elk met een maximale verblijfsduur van 90 dagen. De immigratiedienst van India heeft dit visumtype geschrapt. Daarvoor is een nieuw visumtype in de plaats gekomen. Het nieuwe toeristenvisum kan worden gebruikt binnen 120 dagen na toekenning voor één reis naar India (single entry) met een verblijf van maximaal 30 dagen.
Direct uw visum voor India aanvragen

Corona informatie over het visum India

Reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk
De online aanvraagprocedure van het visum voor India is voorlopig niet beschikbaar voor reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk. Zij moeten daardoor weer gebruikmaken van de oude aanvraagprocedure voor papieren visums (stickervisums). Die zijn duurder dan elektronische visa en de aanvraagprocedure is tijdrovender en ingewikkelder. Een papieren visum voor India kan worden aangevraagd bij VFS Global. Het is nog niet bekend of en wanneer Britse reizigers weer gebruik kunnen maken van de online aanvraagprocedure van het e-visum voor India.


Waar u nog meer rekening moet houden

Coronatest verplicht

Voor vertrek naar India moet u negatief zijn getest op het coronavirus. Alleen PCR-testen worden toegestaan, en deze mogen niet meer dan 72 uur voor vertrek naar India zijn afgenomen. U moet het testresultaat samen met een gezondheidsverklaring indienen via het zogenaamde Air Suvidha Portal. Bij aankomst in India wordt nogmaals een coronatest afgenomen. U mag alleen in India arriveren per vliegtuig, dus niet via een grensovergang over land en ook niet per schip.

Visum van vóór corona

Bezit u een elektronisch visum (e-visa) voor India dat al vóór 6 oktober 2021 werd toegekend? Dan is dat visum niet meer geldig en moet u een nieuw visum aanvragen. Bent u in het bezit van een papieren visum voor India dat al vóór de coronapandemie is toegekend? Dan is uw visum mogelijk ook niet meer geldig. Vraag een herbevestiging aan bij een ambassade of consulaat van India voordat u nieuwe reisplannen maakt, of vraag een nieuw visum aan.

India heeft een oranje reisadvies

De Nederlandse overheid geeft India vanwege corona / Covid-19 momenteel een oranje reisadvies. Dat betekent dat wordt geadviseerd om nog niet naar India te reizen voor een vakantie, zakenreis, overstap of een medisch reisdoel. Reist u binnenkort vanuit India naar Nederland? Dan moet u maximaal 48 uur voordat u India verlaat een PCR-test doen, of 24 uur voor vertrek een antigeentest doen, en het negatieve testresultaat bij aankomst overhandigen. Dat moet ook als u al volledig gevaccineerd bent tegen het coronavirus. Sinds 22 september 2021 hoeven volledig gevaccineerde reizigers na terugkomst in Nederland niet meer in quarantaine.

Reizen naar India is er vanwege corona / covid-19 niet eenvoudiger op gewordenNa een corona-inreisverbod in India van meer dan een jaar zijn toeristische reizen weer mogelijk.

Zakenreizen en medische reizen

Heeft u een zakelijk of medisch reisdoel? Dan kunt u uw visum ook online aanvragen, maar nog niet via deze website.

Reizigers van Indiase afkomst

Heeft u de nationaliteit van India? Dan kunt u met uw Indiase paspoort op reis. Heeft u geen paspoort maar bent u een ‘Overseas Citizen of Indiaʼ (OCI), dan mag u met uw OCI-kaart op reis. Heeft u geen paspoort en geen OCI-kaart, maar bent u wel een ‘Person of Indian Originʼ (PIO), dan mag u in de meeste gevallen met uw PIO-kaart op reis. In al deze gevallen heeft u geen visum nodig. Ga voor het boeken van uw reis na bij het consulaat van India met welke maatregelen u vanwege corona / Covid-19 rekening moet houden.

Disclaimer: de coronamaatregelen die invloed hebben op het reizen naar India zijn regelmatig onderhevig aan veranderingen. De informatie op deze pagina is met zorg samengesteld uit informatie die beschikbaar is gesteld door zowel de overheid van India als diverse Europese overheden. Desondanks kan niet worden gegarandeerd dat alle informatie op deze pagina te allen tijde actueel en volledig is, en kunnen geen rechten aan deze pagina worden ontleend. Bent u van plan om naar India te reizen? Informeer dan ook bij uw luchtvaartmaatschappij en reisorganisatie met welke regels u rekening moet houden. Zoals op deze pagina staat vermeld, moet u zich voor vertrek naar India aanmelden via het Air Suvidha Portal. Controleer ook in dat portal welke regels met betrekking tot corona / Covid-19 in uw situatie van toepassing zijn.