De overheid van India overweegt momenteel haar grenzen weer te openen voor toeristen, maar een datum is nog niet bekend. Dat zou het einde betekenen van het inreisverbod dat anderhalf jaar geleden werd geïntroduceerd vanwege het coronavirus. Laatste update: 21 september 2021

Toeristen momenteel nog niet welkom

Op dit moment zijn toeristen vanwege de coronapandemie nog niet welkom in India. Toeristenvisums kunnen al worden aangevraagd, maar blijven vervolgens voor onbepaalde tijd in de wacht en worden nog niet toegekend. De verwachting is dat de Indiase overheid de komende week bekendmaakt of toeristen op korte termijn wel weer welkom zullen zijn. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
U kunt hier wel alvast een toeristenvisum aanvragen

Zakenreizigers welkom, maar reizen wordt toch afgeraden

De overheid van India is weer begonnen met toekennen van zakelijke visums (eBusiness visa). Maar zolang het reisadvies voor India negatief is vanwege het coronavirus, kunnen zakelijke visums niet met het online aanvraagformulier op deze website worden aangevraagd. Hetzelfde geldt voor medische visums.

Reizigers met de nationaliteit van Nederland of een ander EU-land
Zakelijke reizigers met de nationaliteit van een land in de Europese Unie kunnen hun elektronische visum (e-visa) aanvragen via de Engelstalige website van de immigratiedienst van India. Hoewel deze aanvragen doorgaans snel worden goedgekeurd, worden zakelijke reizen naar India vanwege de relatief grote kans op besmetting met het coronavirus voorlopig afgeraden door de overheid van Nederland en de meeste andere landen in de Europese Unie.

Reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk
Als gevolg van de Brexit kunnen reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk sinds augustus 2021 geen gebruik meer maken van elektronische visums voor India. Britten moeten voortaan weer gebruikmaken van de oude aanvraagprocedure voor papieren visums (stickervisums). Die kunnen worden aangevraagd bij de ambassade of het consulaat van India.

India heeft momenteel een oranje reisadvies

De Nederlandse overheid geeft India vanwege corona / Covid-19 momenteel een oranje reisadvies. Dat betekent dat wordt geadviseerd om nog niet naar India te reizen voor een vakantie, zakenreis, overstap of een medisch reisdoel. Reist u binnenkort vanuit India naar Nederland? Dan moet u maximaal 48 uur voordat u India verlaat een PCR-test doen, of 24 uur voor vertrek een antigeentest doen, en het negatieve testresultaat bij aankomst overhandigen. Dat moet ook als u al volledig gevaccineerd bent tegen het coronavirus. Sinds 22 september 2021 hoeven volledig gevaccineerde reizigers na terugkomst in Nederland niet meer in quarantaine.

Corona informtie over India ontvangen per e-mail

Wilt u op de hoogte worden gebracht zodra een vakantie naar India weer mogelijk is?
Meld u gratis en vrijblijvend aan en ontvang een e-mail met alle relevante informatie zodra u weer naar India kunt reizen voor een vakantie of bezoek aan vrienden of familie.
Meld u hier aan voor een corona-update per e-mail


Heeft u al een visum voor India?

Heeft u via de Engelstalige website van de immigratiedienst van India een zakelijk of medisch visum verkregen? Dan mag u alleen met dit eBusiness visum of eMedical visum op reis als u voor vertrek een coronatest doet. Dat moet een PCR-test zijn, die niet meer dan 72 uur voor vertrek naar India mag zijn afgenomen. U moet het testresultaat samen met een gezondheidsverklaring indienen via het zogenaamde Air Suvidha Portal (via de website van de luchthaven van New Delhi). Bij aankomst in India wordt nogmaals een coronatest afgenomen. Controleer voor vertrek bij uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij of u na aankomst in India in quarantaine moet. De quarantaineregels verschillen in India per staat.

Bent u in het bezit van een papieren visum voor India dat al vóór de coronapandemie is uitgegeven? Dan is uw visum niet zonder meer nog steeds geldig. Vraag een herbevestiging aan bij een ambassade of consulaat van India voordat u nieuwe reisplannen maakt. Heeft u een elektronisch visum (e-visa) voor India dat vóór 22 oktober 2020 is toegekend? Dan is dat visum niet meer geldig en moet u een nieuw visum aanvragen.

Reizen naar India is er vanwege corona / covid-19 niet eenvoudiger op gewordenOp vakantie gaan naar India is vanwege de uitbraak van corona / Covid-19 nog niet mogelijk

Uitzonderingen voor reizigers van Indiase afkomst

Heeft u de nationaliteit van India? Dan kunt u met uw Indiase paspoort op reis. Heeft u geen paspoort maar bent u een ‘Overseas Citizen of Indiaʼ (OCI), dan mag u met uw OCI-kaart op reis. Heeft u geen paspoort en geen OCI-kaart, maar bent u wel een ‘Person of Indian Originʼ (PIO), dan mag u in de meeste gevallen met uw PIO-kaart op reis. In al deze gevallen heeft u geen visum nodig. Ga voor het boeken van uw reis na bij het consulaat van India met welke maatregelen u vanwege corona / Covid-19 rekening moet houden.

Wanneer u in India bent

Het dragen van mondkapjes is in openbare ruimtes en in de auto in het hele land verplicht en er geldt een verbod op bijeenkomsten van grote groepen. Daarnaast moet u gebruikmaken van de “Aarogya Setu” app als u reist met het openbaar vervoer of gebruikmaakt van een luchthaven in India. Reizen tussen staten is niet altijd eenvoudig, soms is een negatieve coronatest of quarantaineperiode vereist. De regels hiervoor verschillen per staat.

Disclaimer: De corona-situatie in India verandert snel en de immigratiedienst alsmede andere overheidsinstanties in India zijn niet scheutig met informatie over de maatregelen en consequenties voor het gebruik van visums in de nabije toekomst. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina, die weliswaar zorgvuldig is samengesteld, maar niet gegarandeerd actueel of volledig is.