Vanwege het coronavirus hield India haar grenzen anderhalf jaar gesloten. Inmiddels is het inreisverbod opgeheven en sinds 22 november 2022 is het niet meer nodig om bij aankomst een vaccinatie- of testbewijs te tonen. Lees op deze pagina met welke maatregelen tegen corona u nog wel rekening moet houden.

Toeristen weer welkom in India

Sinds 15 november 2021 is het weer mogelijk om met een toeristenvisum naar India te reizen. Wie in 2024 naar India reist, hoeft niet tegen corona gevaccineerd te zijn of voor vertrek een coronatest te doen. Een visum is echter nog wel verplicht. U kunt het benodigde visum India aanvragen met het online aanvraagformulier op deze website. Na toekenning ontvangt u het visum per e-mail. Hiermee kunt u naar India reizen voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
Direct uw visum voor India aanvragen

Stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen

Als gevolg van het uitbreken van de coronapandemie besloot India tot een volledige grenssluiting. Pas in november 2021 mochten buitenlanders weer naar India reizen. Ook toen waren de coronamaatregelen echter nog erg streng. Zo moesten reizigers na aankomst verplicht in quarantaine voordat ze zich vrij door het land mochten verplaatsen. Sindsdien zijn de maatregelen tegen het coronavirus stapsgewijs versoepeld.

Opheffing quarantaineplicht

De eerste versoepeling van de coronamaatregelen voor internationale reizigers vond plaats op 14 februari 2022. Op deze datum werd de quarantaineplicht opgeheven, wat reizen naar India aanzienlijk eenvoudiger maakte. Er bleven echter nog enkele coronamaatregelen bestaan. Zo was het voor alle reizigers naar India verplicht om een bewijs van volledige vaccinatie of een negatief testbewijs te tonen. Ook moesten reizigers een gezondheidsverklaring, het zogeheten Air Suvidha Self Declaration Form, invullen en na aankomst in India hun gezondheidstoestand blijven monitoren.

Vaccinatie- of testbewijs niet meer nodig

Op 22 november 2022 werden de volgende versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd. Sindsdien controleren de Indiase autoriteiten niet meer of inkomende reizigers volledig gevaccineerd zijn of een coronatest hebben gedaan. Op deze datum werd ook besloten om de gezondheidsverklaring, het Air Suvidha Self Declaration Form, af te schaffen.

Waar u nog wel rekening mee moet houden

Reist u in 2024 naar India? Dan hoeft u geen vaccinatiebewijs te hebben en hoeft u voor vertrek geen coronatest te doen. Houd wel rekening met de mogelijkheid dat bij aankomst in India uw lichaamstemperatuur gemeten wordt. Mocht u symptomen van Covid-19 vertonen, dan kunnen maatregelen nodig zijn, waarover de plaatselijke gezondheidsdiensten u in dat geval zullen adviseren. Bovendien wordt van alle reizigers verwacht dat ze gedurende hun verblijf in India hun gezondheidstoestand monitoren. Mocht u tijdens uw verblijf symptomen van corona ontwikkelen, dient u contact op te nemen met de plaatselijke gezondheidsdiensten.

Bovendien moet u rekening houden met de visumplicht van India. Iedere reiziger moet al bij aankomst over een geldig visum beschikken. Om aan de visumplicht te voldoen kunt u gebruikmaken van de eenvoudige online aanvraagprocedure voor het e-visum India.

Reizen naar India zijn eenvoudiger geworden, want een vaccinatie- of testbewijs is niet meer nodig.Op 22 november 2022 werden de meeste coronamaatregelen voor reizen naar India opgeheven.

Terugreis naar Nederland en België

De Nederlandse overheid geeft India momenteel een geel reisadvies. Dat betekent dat het weer is toegestaan om naar India te reizen voor een vakantie, zakenreis, overstap of medisch reisdoel. Reist u binnenkort vanuit India naar Nederland of België? Dan hoeft u voor uw terugreis geen rekening meer te houden met coronagerelateerde maatregelen. Er bestaat geen testplicht meer en ook het invullen van een gezondheidsformulier is niet meer verplicht.

Disclaimer: de coronamaatregelen die van invloed zijn op reizen naar India veranderen regelmatig. De informatie op deze pagina is met zorg samengesteld uit informatie die beschikbaar is gesteld door zowel de overheid van India als diverse Europese overheden. Desondanks kan niet worden gegarandeerd dat alle informatie op deze pagina te allen tijde volledig en actueel is. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina. Bent u van plan om naar India te reizen? Informeer dan ook altijd bij uw luchtvaartmaatschappij en reisorganisatie met welke regels u rekening moet houden.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 35,92 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.