Controleer voorafgaand aan het aanvragen van een visum India zorgvuldig of aan alle voorwaarden op deze pagina wordt voldaan. Reizigers die niet voldoen aan de visumvoorwaarden kan de toegang tot India worden geweigerd.

Voorwaarden voor de verschilende visums IndiaControleer of de reiziger(s) en de reisplannen voldoen aan de voorwaarden van het visum India

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op alle elektronische varianten van het visum voor India, dus zowel voor het eTourist, eBusiness en het eMedical visum.

Paspoortvereisten

  • Elke reiziger beschikt over een eigen paspoort en een eigen visum, ook minderjarige kinderen
  • Reizigers dienen het paspoort bij zich te hebben dat is gebruikt bij het aanvragen van het visum
  • Bij elke aankomst in India moet dit paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn
  • Bij elke aankomst in India moet dit paspoort nog minimaal 2 lege pagina’s te bevatten

De reiziger en de reisplannen

  • Elke reis dient daadwerkelijk het reisdoel te hebben dat is ingevuld in het aanvraagformulier
  • Bij elke aankomst moet een ticket voor een terug- of doorreis kunnen worden overhandigd
  • Het is niet toegestaan in dienst te treden van een Indiase organisatie
  • Het is niet toegestaan om vrijwilligerswerk uit te voeren, ook niet onbetaald
  • Er mag geen inschrijving plaatsvinden bij een onderwijsinstelling in India
  • Het e-visum moet worden uitgeprint (kleur, A4) en meegenomen op reis, in de handbagage
  • Reizigers moeten kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om de reisplannen uit te kunnen voeren, tot en met het verlaten van India

Toegestane aankomstlocaties

In India arriveren met een e-visum is alleen toegestaan op onderstaande vliegvelden en havens. Dezelfde lijst vindt u ook in het aanvraagformulier. Wijzigen de reisplannen? U mag India ook inreizen op een andere locatie dan die u in het aanvraagformulier heeft ingevuld, als die locatie ook in de onderstaande lijst staat.

Luchthavens waar u mag arriveren (IATA afkorting, stad, naam vliegveld)
AMD - Ahmedabad (Sardar Vallabhbhai Patel)ATQ - Amritsar (Sri Guru Ram Dass Jee)
IXB - Siliguri (Bagdogra)BBI - Bhubaneswar (Biju Patnaik)
BLR - Bengaluru / Bangalore (Kempegowda)CCJ - Calicut (Kozhikode)
MAA - Chennai (Madras)IXC - Chandigarh (Chandigarh)
COK - Kochi (Cochin)CJB - Coimbatore
DEL - Delhi (Indira Gandhi)GAY - Gaya (Bodhgaya)
GOI - Dabolim (Goa)GAU - Guwahati (Lokpriya Gopinath Bordoloi)
HYD - Hyderabad / Haiderabad (Rajiv Gandhi)JAI - Jaipur
CCU - Kolkata / Calcutta (Netaji Subhash)LKO - Lucknow (Chaudhary Charan Singh)
IXM - MaduraiIXE - Mangaluru (Mangalore)
BOM - Mumbai / Bombay (Chhatrapati Shivaji)NAG - Nagpur (Dr. Babasaheb Ambedkar)
IXZ - Port Blair (Veer Savarkar)PNQ - Pune (Poona)
TRZ - Tiruchirappalli (Tiruchirappalli)TRV - Thiruvananthapuram (Trivandrum)
VNS - Varanasi / Benares (Lal Bahadur)VTZ - Visakhapatnam
Zeehavens in India waar u per boot of cruiseschip mag arriveren
Chennai (Madras)Kochi (Cochin)Mormugao (Goa)
New MangaloreMumbai (Bombay)

Bovenstaande luchthavens en zeehavens zijn ook te vinden op onderstaande kaart:

India verlaten

India verlaten met een elektronisch visum is toegestaan via alle bovenstaande vliegvelden en havens, alsmede via alle vliegvelden, havens en grensovergangen waar een Immigration Check Post (ICP) is gevestigd. Veel toeristen verlaten India bij de grensovergang met Nepal. Dat kan via de Immigration Check Posts in Banbasa, Gauriphanta, Jogbani, Ranigunj, Raxaul, Rupaidiha en Sonouli.

Gebieden in India met extra restricties

Voor een bezoek aan de regio's ten noorden en oosten van Bangladesh gelden aanvullende voorwaarden. De regio’s Sikkim en Arunachal Pradesh mogen alleen bezocht worden met een aanvullende toestemming. Voor een bezoek aan Manipur, Mizoram, Nagaland moeten reizigers zich binnen 24 uur na ankomst in de betreffende provincie melden bij een FRRO.

Geldigheidstermijn en maximale verblijfsduur in India

Behalve de bovenstaande voorwaarden dient ook rekening gehouden te worden met de geldigheidstermijn van het visum en de maximaal toegestane verblijfsduur per bezoek aan India. De restricties hieromtrent zijn afhankelijk van het gekozen visumtype (eTourist, eBusiness of eMedical). In het kort:

  • Toeristische en zakelijke visums zijn 365 dagen geldig
  • Toeristen verblijven per bezoek niet langer dan 90 dagen aaneengesloten in India
  • Zakenreizigers verblijven in totaal niet langer dan 180 dagen in India met één visum
  • Het medische visum is slechts 60 dagen geldig

Een uitgebreide toelichting hierover vindt u op de pagina over de geldigheidtermijn en maximale verblijfsduur.

Visum India aanvragen

Voldoet u aan alle voorwaarden op deze pagina? Dan kunt u gebruik maken van de volledige online aanvraagprocedure van het elektronische visum voor India.
Open het aanvraagformulier van het e-visum India

Wat als u niet voldoet aan bovenstaande voorwaarden?

Voldoet u niet aan de voorwaarden van het elektronische visum India? Ga dan na of u gebruik kunt maken van één van de fysieke visumtypes voor India. Daarvoor gelden andere voorwaarden. Zo zijn deze te krijgen met een langere geldigheidstermijn en verblijfsduur. Ook is het daarmee mogelijk om in dienst te treden bij een Indiase werkgever, of een studie in India te volgen. Houdt voor deze visumtypes wel rekening met langere verwerkingstijden, hogere kosten en ingewikkeldere procedures. Zo moeten het paspoort en enkele bewijsstukken worden afgegeven of opgestuurd en vragenformulieren worden ingevuld.