Reist u naar India voor een vakantie of zakenreis en voldoet u aan de voorwaarden die op deze pagina worden genoemd? Dan kunt u gebruikmaken van een elektronisch visum voor India. U kunt de zogenaamde e-visa voor India eenvoudig online aanvragen, waardoor u zich voor uw visumaanvraag niet bij een consulaat, ambassade of andere balie hoeft te melden.

=Visumvoorwaarden van India

Voldoet u aan de voorwaarden van het e-visum India?
Als u op vakantie of zakenreis naar India gaat, heeft u een visum nodig. Als u voldoet aan de voorwaarden die op deze pagina staan, dan kunt u uw visum India online aanvragen.
Uitleg overslaan en direct het visum India aanvragen


Voorwaarden aan het doel van uw reis naar India

In het aanvraagformulier van het e-visum India moet u een reisdoel invullen. U kunt kiezen voor een toeristisch reisdoel als u in India op vakantie gaat, of een bezoek gaat brengen aan familie of vrienden. U kunt kiezen voor een zakelijk reisdoel als u een bezoek brengt aan een (potentiële) klant, leverancier, handelsbeurs of andere zakelijke bijeenkomst. Het is niet toegestaan om met een zakenvisum deel te nemen aan een conferentie in India. Als u een zakelijk reisdoel invult, mag u in India ook toeristische activiteiten ondernemen. Het is in geen geval toegestaan om u in te schrijven bij een onderwijsinstelling in India, in dienst te treden bij een organisatie in India, journalistieke activiteiten uit te voeren, of te werken voor een NGO.

Wilt u een bezoek brengen aan een regio in India ten noorden of oosten van Bangladesh? Dan heeft u niet voldoende aan een toeristenvisum of zakenvisum. Wilt u naar Sikkim of Arunachal Pradesh? Dan moet u ook een aanvullende toestemming aanvragen. Wilt u naar Manipur, Mizoram of Nagaland? Dan moet u zich binnen 24 uur na aankomst in deze deelstaten melden bij een FRRO.

Voorwaarden aan uw paspoort

U moet een geldig paspoort bezitten, waarin staat dat u de nationaliteit heeft van Nederland, België, of een ander land in de Europese Unie. Heeft u een andere nationaliteit? Controleer dan op deze pagina of u uw visum India toch online kunt aanvragen. Ook (minderjarige) kinderen hebben een eigen paspoort en visum India nodig. In het aanvraagformulier van het e-visum India wordt gevraagd enkele gegevens over te nemen uit uw paspoort. U moet ditzelfde paspoort ook meenemen op reis. Is de geldigheidstermijn van dit paspoort verlopen bij aankomst in India? Neem dan zowel een nieuw paspoort als het oude paspoort mee op reis. Bij aankomst in India moet uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn en twee lege paginaʼs bevatten. U kunt alleen een normaal paspoort gebruiken, dus geen noodpaspoort, reisdocument voor vreemdelingen, paspoort voor diplomaten of Laissez-passer. U kunt uw visum India niet online aanvragen als u in Pakistan geboren bent.

Vaccinatievereisten

Voor een reis naar India is het in de meeste gevallen nodig om u te laten vaccineren. Sommige vaccinaties zijn verplicht, anderen worden alleen aangeraden. Bent u in de zes dagen voor uw reis naar India in Afrika of Zuid-Amerika geweest? Dan mag u India waarschijnlijk alleen inreizen als u gevaccineerd bent tegen gele koorts. Verder adviseren sommige artsen een vaccinatie tegen Difterie, Tetanus en Polio (DTP), Bof, Mazelen en Rodehond (BMR), Hepatitis A en B, buiktyfus en tuberculose. Mogelijk heeft u een deel van deze vaccinaties al ontvangen als kind, of ter voorbereiding van een eerdere reis. Laat u ruim voor vertrek door een arts informeren over de benodigde vaccinaties en ook over eventuele malariapreventie.

Voorwaarden van de visa voor IndiaBereid uw reis goed voor en controleer of u aan alle voorwaarden van de e-visa voor India voldoet.

Voorwaarden aan uw reisplanning

Om uw visum India online te mogen aanvragen, moet ook uw reisplanning aan enkele voorwaarden voldoen. Al voordat u naar India reist, moet u een ticket hebben geboekt voor de terugreis of doorreis waarmee u India weer gaat verlaten. Bij aankomst in India kan al worden gevraagd dit ticket te laten zien. Het mag een ticket zijn van een vlucht, cruise, bus of trein. Verder kan bij aankomst worden gevraagd om aan te tonen dat u voldoende financiële middelen bezit om uw reis in India te bekostigen. Dat kunt u doen door bijvoorbeeld een rekeningafschrift te laten zien op uw mobiele telefoon. Daarnaast moet u bij aankomst in India ook uw paspoort en visum overhandigen, bewaar deze altijd in uw handbagage.

Waar u India mag inreizen

U mag India met een e-visum alleen inreizen via een luchthaven of zeehaven die hieronder wordt genoemd. Wanneer u uw visum India aanvraagt, moet u in het aanvraagformulier al invullen via welke internationale luchthaven of zeehaven u het land betreedt. Nadat u India bent ingereisd, mag u onbeperkt gebruikmaken van interne vluchten. Verandert uw reisplanning na het aanvragen van uw visum? Als uw nieuwe aankomstlocatie ook in de onderstaande lijst staat, dan is dat geen probleem en hoeft u dit ook niet door te geven aan de immigratiedienst.

Luchthavens waar u mag arriveren: IATA-afkorting - stad (naam vliegveld)
AMD - Ahmedabad (Sardar Vallabhbhai Patel) ATQ - Amritsar (Sri Guru Ram Dass Jee)
IXB - Siliguri (Bagdogra) BBI - Bhubaneswar (Biju Patnaik)
BLR - Bengaluru / Bangalore (Kempegowda) CCJ - Calicut (Kozhikode)
MAA - Chennai (Madras) IXC - Chandigarh (Chandigarh)
COK - Kochi (Cochin) CJB - Coimbatore
DEL - Delhi (Indira Gandhi) GAY - Gaya (Bodhgaya)
GOI - Dabolim (Goa) GAU - Guwahati (Lokpriya Gopinath Bordoloi)
HYD - Hyderabad / Haiderabad (Rajiv Gandhi) JAI - Jaipur
CCU - Kolkata / Calcutta (Netaji Subhash) LKO - Lucknow (Chaudhary Charan Singh)
IXM - Madurai IXE - Mangaluru (Mangalore)
BOM - Mumbai / Bombay (Chhatrapati Shivaji) NAG - Nagpur (Dr. Babasaheb Ambedkar)
IXZ - Port Blair (Veer Savarkar) PNQ - Pune (Poona)
TRZ - Tiruchirappalli (Tiruchirappalli) TRV - Thiruvananthapuram (Trivandrum)
VNS - Varanasi / Benares (Lal Bahadur) VTZ - Visakhapatnam
Zeehavens in India waar u per boot of cruiseschip mag arriveren
Chennai (Madras) Kochi (Cochin) Mormugao (Goa)
New Mangalore Mumbai (Bombay)

De bovenstaande luchthavens en zeehavens zijn ook te vinden op onderstaande kaart:


Waar u India mag uitreizen

U mag India met een e-visum inreizen en uitreizen op alle hierboven genoemde luchthavens en zeehavens. Daarnaast zijn er Immigration Check Posts waar u India niet mag inreizen, maar wel mag uitreizen. Het gaat daarbij om:

  • De internationale luchthavens van: Kannur (CNN), Patna (PAT, Jay Prakash Narayan), Srinagar (SXR, Sheikh ul-Alam), Surat (STV), Tirupati (TIR) en Vijaiwada (VGA)
  • De (zee)havens van: Alang, Bedi Bunder, Bhavnagar, Calicut, Cuddalore, Kakinada, Kandla, Kolkata, Mandvi, Mormagoa Harbour, Nagapattinum, Nhava Sheva, Paradeep, Porbandar, Port Blair, Tuticorin, Vishakapatnam, Vizhinjam, Agati and Minicoy Island Lakshdwip UT, Vallarpadam, Mundra, Krishnapatnam, Dhubri, Pandu, Nagaon, Karimganj en Kattupalli
  • De grensovergangen over land bij: Attari Road, Akhaura, Banbasa, Changrabandha, Dalu, Dawki, Dhalaighat, Gauriphanta, Ghojadanga, Haridaspur, Hili, Jaigaon, Jogbani, Kailashahar, Karimgang, Khowal, Lalgolaghat, Mahadipur, Mankachar, Moreh, Muhurighat, Radhikapur, Ragna, Ranigunj, Raxaul, Rupaidiha, Sabroom, Sonouli, Srimantapur, Sutarkandi, Phulbari, Kawarpuchia, Zorinpuri en Zokhawthar
  • De grensovergangen per spoor bij: Munabao, Attari, Gede, Haridaspur en Chitpur

Geldigheidstermijn en maximale verblijfsduur

Naast de voorwaarden die hierboven zijn genoemd, is het belangrijk dat u rekening houdt met de geldigheidstermijn en de maximale verblijfsduur van het visum India. De geldigheidstermijn gaat in zodra uw aanvraag is goedgekeurd. Afhankelijk van het type visum dat u heeft aangevraagd, kunt u uw reisplannen na ontvangst van het visum nog in meer of mindere mate wijzigen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina over de geldigheidstermijn van het visum en de maximale verblijfsduur in India.

Wetsovertredingen en asielaanvragen

In het formulier waarmee u het visum India aanvraagt, moet u ook enkele verklaringen doen. Zo moet u onder andere verklaren dat u nooit een misdrijf hebt gepleegd, nooit een visumgerelateerde wet heeft overtreden en nooit ergens asiel hebt aangevraagd. Kunt u dit niet verklaren? Dan kunt u uw visum India niet online aanvragen. U kunt dan mogelijk wel een fysiek visum India aanvragen.

Vraag uw visum direct aan

Voldoet u aan alle voorwaarden van het visum India die op deze pagina worden genoemd? Vraag het visum voor uw zakenreis of vakantie dan direct online aan. Dat doet u eenvoudig met het Nederlandstalige aanvraagformulier. De totale kosten hiervoor bedragen € 59,95 per visum.
Start direct met het aanvragen van uw visum India

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 35,92 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.