De meeste reizigers naar India kunnen het benodigde visum online aanvragen. Er zijn verschillende varianten van het e-visum beschikbaar. De meest populaire variant staat een verblijf van 30 dagen toe en kost € 59,95. De visa die een langer verblijf in India toestaan zijn duurder.

Welk visum heb ik nodig?

Vrijwel alle reizigers naar India hebben een visum nodig. Dit geldt onder andere voor reizigers uit EU-landen, waaronder Nederland en België, maar bijvoorbeeld ook voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Reizigers met de nationaliteit van een van deze landen kunnen het visum voor India over het algemeen eenvoudig online aanvragen en hoeven hiervoor dus niet naar de ambassade. Controleer wel altijd eerst of u aan alle voorwaarden van het elektronische visum India voldoet.

Op deze website kunnen drie varianten van het elektronische visum voor India worden aangevraagd. Welke variant u nodig heeft, hangt af van het doel en de lengte van uw reis. Zakenreizigers moeten het e-Business visum aanvragen, terwijl toeristen gebruik kunnen maken van een e-Tourist visum. Het toeristenvisum is beschikbaar met een geldigheidsduur van 30 dagen en met een geldigheidsduur van 365 dagen. Controleer voordat u een visumaanvraag indient altijd goed welke geldigheidsduur nodig is voor uw reisplannen.

Kosten van het e-visum India in 2024

De goedkoopste manier om een visum voor India te verkrijgen is door middel van de online aanvraagprocedure. Voor de online aanvraag hoeft u nergens persoonlijk uw documenten af te geven en ook hoeft u geen documenten te versturen per post. De volledige aanvraagprocedure, inclusief het aanleveren van de benodigde documenten, verloopt online. De genoemde prijs is de totaalprijs voor een standaardaanvraag. Er worden geen extra kosten berekend, tenzij u er zelf voor kiest gebruik te maken van optionele diensten. De genoemde prijzen gelden per visum en zijn hetzelfde voor individuele aanvragen en groepsaanvragen. De totale kosten voor het aanvragen van een e-visum voor India via VisumBuitenland.nl zijn afhankelijk van het gekozen visumtype:

  • e-Tourist visa met een geldigheid van 30 dagen: € 59,95
  • e-Tourist visa met een geldigheid van 1 jaar: € 84,95
  • e-Business visa met een geldigheid van 1 jaar: € 139,95

U kunt de kosten van het visum veilig en eenvoudig voldoen met een van deze betaalmethodes. Er worden geen aanvullende transactiekosten berekend op basis van de gekozen betaalmethode.

iDEALBancontactMastercardVisa
American ExpressPayPalGoogle PayApple Pay

Opbouw van de kosten

De kosten zoals die hierboven zijn vermeld, zijn de totale kosten voor het visum India per reiziger. De consulaire kosten die de immigratiedienst rekent voor het keuren van de aanvraag en het toekennen van het visum zijn hierin verwerkt. In het geval van het toeristenvisum met een geldigheid van 30 dagen bedragen deze consulaire kosten 10,25 USD. Ook de servicekosten die VisumBuitenland.nl rekent voor het verwerken van uw aanvraag zijn al verwerkt in de hierboven genoemde totaalprijzen. In het geval van het toeristenvisum met een geldigheid van 30 dagen bedragen deze servicekosten € 50,47. Er worden geen transactiekosten of andere aanvullende kosten in rekening gebracht, behalve als u in het aanvraagformulier aanvinkt dat u gebruik wilt maken van een spoedlevering, ambassaderegistratie of CO2-compensatie. Hierover leest u hieronder meer.

Kosten voor optionele diensten

In het aanvraagformulier van VisumBuitenland.nl kunt u kiezen voor een aantal optionele diensten. Dit doet u door een vinkje te zetten bij de betreffende optie in het aanvraagformulier. Voor het gebruik van deze diensten betaalt u een toeslag. In het aanvraagformulier staat de hoogte van de toeslag voor elke dienst duidelijk aangegeven.

Spoedaanvraag

Als u het visum op korte termijn nodig hebt, kunt u ervoor kiezen een spoedaanvraag in te dienen. Dit doet u door in het aanvraagformulier een vinkje te zetten bij ‘Spoedlevering’. Door het visum met spoed aan te vragen, wordt de standaard gemiddelde levertijd van 7 dagen gereduceerd naar 24 uur. Voor spoedaanvragen geldt een toeslag ter hoogte van € 17,50 per persoon. Vertrekt u binnen 10 dagen? Dan kunt u via VisumBuitenland.nl alleen nog een visum aanvragen als u een spoedaanvraag indient.

Ambassaderegistratie

U kunt er ook voor kiezen uw reisplannen te delen met de Nederlandse ambassade in India. Dit stelt de ambassade in staat om u op de hoogte te brengen over eventuele gewijzigde veiligheidssituaties in India. Als u uw reis registreert door middel van een ambassaderegistratie, kan de ambassade contact met u opnemen in crisissituaties en u informeren over hoe u risico’s kunt vermijden. U kunt de ambassaderegistratie zelf indienen via een website van de Nederlandse overheid of toevoegen aan uw visumaanvraag via deze website. Als u dit doet, wordt de ambassaderegistratie voor u ingediend. Hierdoor hoeft u zelf niet nogmaals alle gegevens in te vullen.

CO2-compensatie

Een andere optie waarvan u gebruik kunt maken, is CO2-compensatie. U kunt de CO2-uitstoot van uw heen- en terugvlucht eenvoudig compenseren door in het aanvraagformulier van het visum India het betreffende veld aan te vinken. De toeslag die u hiervoor betaalt, wordt gebaseerd op de gemiddelde uitstoot van een directe heen- en terugvlucht in economyclass naar uw reisbestemming. De toeslag die u betaalt voor de CO2-compensatie wordt volledig geïnvesteerd in VCS-gecertificeerde projecten. Meer hierover leest u in dit artikel over de CO2-compensatie via VisumBuitenland.nl.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10,25 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10,25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 50,47 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.