Nieuwsbericht | | 14-04-2022 | ±3 minuten leestijd

Met een totaal van ongeveer 1,4 miljard inwoners heeft India de op een na grootste bevolking ter wereld. De uitgestrekte bossen zijn ook het leefgebied van vele inheemse dieren zoals Bengaalse tijgers, Aziatische olifanten en Indische eenhoornige neushoorns. In dit artikel leest u meer over de beste nationale parken in India om wilde dieren te spotten en hoe u een visum India kunt aanvragen.

Vereiste documenten om India in te reizen

Om India in te mogen reizen, heeft u een speciaal toeristenvisum nodig. Dit visum is eenvoudig online aan te vragen via een digitaal aanvraagformulier. Nadat uw visum is toegekend, krijgt u het visum per e-mail toegestuurd. Dit e-visum heeft een geldigheidstermijn van 30 dagen en hiermee kunt u ook maximaal 30 dagen in India verblijven. Wat dit kort inhoudt, is dat u India in kunt reizen binnen een periode van 30 dagen. Deze periode gaat in vanaf het moment dat uw visumaanvraag wordt goedgekeurd. U kunt de geldigheidstermijn ervan terugvinden op het visum zelf.

Het kan zo zijn dat u da de toekenning van het visum besluit om op een andere datum India in te reizen dan op de datum die u had aangegeven in het visum. In principe hoeft u deze nieuwe datum niet door te geven aan de immigratiedienst, zolang de nieuwe datum binnen de geldigheidstermijn van 30 dagen ligt vanaf de toekenning van het visum. Uw vertrekdatum mag echter ook buiten deze geldigheidstermijn liggen, zolang u niet langer dan 30 aaneengesloten dagen in India verblijft. Stel dat u op de laatste dag van de geldigheidstermijn in India aankomt, dan kunt u alsnog 30 dagen in India verblijven.

Bandhavgarh National Park

Het Bandhavgarh National Park heeft een oppervlakte van 105 km² en ligt in het district Umaria dat deel uitmaakt van de deelstaat Madhya Pradesh. Het park staat erom bekend dat het de hoogste concentratie aan Bengaalse tijgers heeft vergeleken met enig ander park in India, of misschien zelfs ter wereld. Er leven hier ook veel andere dieren. Het park herbergt honderden soorten vogels, vlinders en een apensoort, de hoelmans of grijze langoeren. Deze apen zijn heilig in het hindoeïsme. Dit nationale park is geopend van oktober tot juni. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Habalpur (200 km) en Khajuraho (250 km). Een safari moet hier online worden geboekt. Als u het park vanuit de lucht wilt verkennen, kunt u ervoor kiezen een safari per luchtballon te boeken.

Kanha National Park

Met zijn bossen, bamboegewassen en graslanden vormde Kanha National Park het decor voor Het Jungleboek van R. Kipling. Dit tijgerreservaat ligt in de deelstaat Madhya Pradesh en beslaat een oppervlakte van 110 km². Naast Bengaalse tijgers leven er in het park vele diersoorten zoals de Indische luipaard, het barashingahert (een moerashert dat bekend staat als “het juweel van Kanha”) en een groot aantal vogelsoorten. Dit reservaat is alom bekend en wordt gerespecteerd om zijn conservatieprogramma’s die gericht zijn op het behoud van bedreigde diersoorten. Het park is geopend van oktober tot juni en ook hier moet een safari online worden geboekt. De dichtstbijzijnde luchthaven en het dichtstbijzijnde treinstation bevinden zich in Jabalpur (160 km).

Kaziranga National Park

Het Kaziranga National Park, gelegen in de deelstaat Assam, werd in 1985 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De bossen van dit nationale park zijn het leefgebied van twee derde van de totale wereldpopulatie van de Indische eenhoornige neushoorn. Met zijn 430 km² aan weides, lagunes en bossen herbergt het park een grote verscheidenheid aan diersoorten. Er leven hier bijna 40 soorten zoogdieren. Het park kan ook worden verkend met een olifantensafari, die online moet worden geboekt. Zoals de meeste andere Indiase reservaten blijft dit nationale park tijdens de zomermaanden gesloten vanwege de moessons. De dichtstbijzijnde luchthaven in de buurt van het Kaziranga National Park is Rowriah Airport, die 96 kilometer van het park vandaan ligt.

Het visum India aanvragen

Als u op safari wilt gaan in India, moet u voor vertrek een visum India aanvragen. U kunt ervoor kiezen een elektronisch visum voor India aan te vragen (e-visum India). Dit type visum heeft de laagste kosten en de snelste behandelingstijd. U kunt uw visum India makkelijk online aanvragen via een online-aanvraagformulier, dus het is niet meer nodig om hiervoor naar een ambassade of consulaat te gaan.