Nieuwsbericht | | 23-07-2021 | ±3 minuten leestijd

Omdat India zo budgetvriendelijk is, is het een ideale bestemming voor backpackers. Voordat u op avontuur gaat in dit land moet u een aantal voorbereidingen treffen, zoals het nemen van de benodigde vaccinaties, het uitstippelen van uw route en het aanvragen van een visum India om het land überhaupt te kunnen betreden.

India, een populaire bestemming voor backpackers

Volgens gegevens uit 2019 ontving India dat jaar bijna 18 miljoen toeristen. Onder deze grote toevloed van reizigers bevindt zich een groot aantal backpackers, aangetrokken door deze fascinerende en uiterst goedkope bestemming. Dat India voor Europese toeristen erg goedkoop is, komt onder meer door de zwakkere munt en de vele goedkope opties wat betreft eten, vervoer en accommodatie. Daarnaast maken de cultuur, de keuken en de vriendelijke mensen een reis naar India tot een unieke en onvergetelijke ervaring.

Vaccinaties, het visum India en andere voorbereidingen

Voordat u naar India reist, moet u een aantal essentiële voorbereidingen treffen, zoals het inplannen van een aantal vaccinaties. Hoewel het alleen verplicht is om u tegen gele koorts in te eten, is het ook verstandig om enkele andere vaccinaties te nemen, bijvoorbeeld tegen ziektes als tetanus, difterie, tyfus, rabiës en hepatitis A en B.

Om naar India te reizen, moet u ook een visum aanvragen. Het toeristenvisum voor India, dat u op deze website kunt aanvragen, is een jaar geldig. Gedurende deze geldigheidsperiode van een jaar mag u maximaal 90 dagen in het land verblijven. Dit geeft backpackers genoeg tijd om het land te leren kennen en van de geweldige cultuur te genieten. U dient rekening te houden met een aantal voorwaarden als u het visum India aanvraagt. Zo moet u bijvoorbeeld in het bezit zijn van een retourticket en een paspoort dat nog minstens een maand geldig is bij aankomst. De kosten van het visum India bedragen € 39,95 en kunnen gemakkelijk en veilig worden voldaan met de meest gangbare online betaalmethoden. Na goedkeuring (gemiddeld binnen één week) wordt het visum India per e-mail verzonden. U dient het visum uit te printen en mee te nemen gedurende heel uw reis.

Zodra u deze verplichte formaliteiten hebt geregeld, is het tijd om uw reis te plannen. Gezien de enorme omvang van het land is het raadzaam een plan te maken voor de route die u wilt volgen en de plaatsen die u wilt bezoeken. De enorme diversiteit van India en zijn duizend en één bezienswaardigheden maken dit een moeilijk proces. Een van de belangrijkste must-see routes voor elke reiziger is de “gouden driehoek”: Delhi (de hoofdstad), Agra (waar de Taj Mahal zich bevindt) en Jaipur (de “Roze Stad”). Een ander zeer aan te bevelen route is de zuidelijke kustroute, die begint in Mumbai en via Mangalore zijn weg vervolgt naar Cochin.

Vervoer, accommodatie en eten

Het lage budget dat u nodig heeft is, zoals eerder genoemd, één van de grote voordelen van backpacken in India. Ten eerste is overnachten in India vaak veel goedkoper dan op andere bestemmingen. Voor 400 roepies per nacht per persoon (ongeveer € 5) kunt u overnachten in een hostel van goede kwaliteit.

Ook de Indiase keuken is een van de sterke punten van het land. Het is niet alleen een plezier voor het gehemelte, maar ook voor uw portemonnee. U kunt in een lokaal restaurant eten voor slechts € 1 per persoon, en een meer verfijnd à la carte restaurant kost meestal rond de € 5 per persoon. Wees u er echter van bewust dat voedsel voor veel reizigers vaak de hoofdoorzaak van gezondheidsproblemen in India is. Het drinken van kraanwater, de grote hoeveelheid kruiden in de Indiase keuken en het gebrek aan hygiëne op sommige plaatsen leiden vaak tot diarree. Het is daarom raadzaam extra voorzorgsmaatregelen te nemen, medicijnen tegen diarree bij u te dragen en orale rehydratatiemiddelen (ORS) in te nemen.

India beschikt over een uitgebreid vervoersnetwerk, waardoor het gemakkelijk is lange afstanden af te leggen. De bus en de trein zijn de voordeligste vervoersmiddelen. Een treinreis van maximaal 10 uur in Sleeper Class (de beste optie wat betreft prijs en comfort) kost ongeveer 400 roepies. Een lokale busrit van zo’n 3 uur kost ongeveer 100 roepies (iets meer dan € 1). In de steden zijn taxi’s en tuk-tuks comfortabeler en sneller, hoewel ze iets duurder zijn (minimaal 20 roepies of 20 cent per enkele reis).