Nieuwsbericht | | 11-09-2020 | ±4 minuten leestijd

Droomt u ook altijd weg bij het zien van de prachtige beelden en landschappen die voorbij komen in de Lord of the Rings films? Voor wie deze prachtige landschappen graag in levenden lijve wil zien, is het een goed idee om een reis te maken naar Nieuw-Zeeland: de prachtige beelden die in de film te zien zijn, zijn hier opgenomen. Let op: alle Nederlanders en Belgen dienen voor vertrek een visum voor Nieuw-Zeeland (NZeTA) aan te vragen.

Prachtige landschappen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland, ook wel het "land van de lange witte wolk" genoemd, is een land gekenmerkt door adembenemend mooie landschappen. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen na het zien van de Lord of the Rings films Nieuw-Zeeland bovenaan zetten op hun lijstje met landen waar ze graag heen zouden willen. Nieuw-Zeeland heeft voor ieder wat wils: gletsjers, onstuimige rivieren, heldere meren, geisers, natuurreservaten, stranden... noem het maar op. In dit artikel noemen we een aantal Lord of the Rings filmlocaties, maar dit zijn zeker niet de enige bezienswaardigheden die het land te bieden heeft. Wie naar het land van de kiwi's wil, of het nu is om de filmlocaties te bezoeken of te genieten van al het andere dat Nieuw-Zeeland te bieden heeft, moet voor vertrek een visum Nieuw-Zeeland (NZeTA) aanvragen.

Treed in de voetsporen van Frodo en Bilbo

Niet alle filmlocaties zijn op het eerste gezicht te herkennen, aangezien er in de films special effects zijn gebruikt. De bekendste filmlocatie, Hobbiton oftewel The Shire, is echter goed te herkennen. Hobbiton bevindt zich op het Noordereiland, op zo'n 10 kilometer van Matamata. Gelegen tussen de groene heuvels, ziet men hier de schattige huisjes van de hobbits. Houd er rekening mee dat het - vooral in de zomer - verstandig is om van tevoren een ticket te boeken, anders zou het zomaar kunnen dat alle tours vol zitten.

Hobbiton, Nieuw-Zeeland

Hobbiton, Nieuw-Zeeland

Het is bovendien belangrijk om ruim voor vertrek een visum Nieuw-Zeeland aan te vragen. Het toeristenvisum voor Nieuw-Zeeland, ook wel NZeTA genoemd, heeft een geldigheidstermijn van 2 jaar en het verblijf in Nieuw-Zeeland mag maximaal 3 aaneengesloten maanden duren: meer dan genoeg om een mooie rondreis te maken!

Het Noordereiland

Naast Hobbiton bevinden zich ook onder andere Mount Doom (oftewel Mount Ngauruhoe) en Mordor (Whakapapa) zich op het Noordereiland. Beide locaties zijn te vinden in het Tongariro National Park, het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland, gekozen als filmlocatie voor Mordor. In het park zijn drie actieve vulkanen te vinden, waaronder Mount Ngauruhoe, welke te beklimmen is. In het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland bevindt zich bovendien Gollum's Pool: de iconische Tawhai Falls. Tongariro National Park is ook voor reizigers die geen fan zijn van de Lord of the Rings films absoluut de moeite waard: het park staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Waar Tongariro National Park werd gekozen als ideale filmlocatie voor het duistere Mordor, werd een ander park gekozen als basis voor het magische Rivendell: Kaitoke Regional Park. Met de eeuwenoude bomen en kabbelende beekjes begrijpt men al snel waarom deze locatie gekozen is als thuishaven voor de elven.

Het Zuidereiland

Niet alleen op het Noordereiland zijn filmlocaties te vinden. Aangezien het visum voor Nieuw-Zeeland 2 jaar geldig is en elk verblijf 3 maanden mag duren, is het goed mogelijk zowel het Noorder- als het Zuidereiland te bezoeken. Op het Zuidereiland, vlakbij Queenstown, ligt bijvoorbeeld Lake Wakatipu. Dit is het meer dat terug te zien is in de scènes waarin Lothlorien, het oude bos van Midden-Aarde, voorkomt. Het is het derde grootste meer van Nieuw-Zeeland en het bevindt zich in een adembenemend landschap, omringd door bergen en steile, rotsachtige hellingen.

Vergeet het visum voor Nieuw-Zeeland niet

Naast de vele locaties die zijn gebruikt in de Lord of the Rings films, heeft Nieuw-Zeeland nog ontelbaar veel meer mooie landschappen en bezienswaardigheden te bieden. Reizigers die de filmlocaties willen bezoeken doen er goed aan al voor vertrek een tour te boeken, vooral voor het populaire Hobbiton. Voor alle reizigers geldt bovendien de visumplicht, vergeet dus niet voor vertrek het visum voor Nieuw-Zeeland aan te vragen. Het visum aanvragen kan gemakkelijk en snel via het online aanvraagformulier op deze website. Het visum voor Nieuw-Zeeland (NZeTA) kost € 59,95 per persoon. In deze prijs zijn de kosten van de verplichte International Visitor Conservation and Tourism Levy al inbegrepen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Nieuw-Zeeland is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Nieuw-Zeeland.