NZeTA aanvragen

Het visum voor Nieuw-Zeeland

Het visum Nieuw-Zeeland (NZeTA), voor een vakantie of zakenreis

Visumvrij naar Nieuw-Zeeland reizen is niet meer mogelijk vanaf 1 oktober 2019. Zakenreizigers en toeristen van alle leeftijden kunnen online een NZeTA aanvragen. Dit visumtype voor Nieuw-Zeeland kost € 49,95 per persoon.


Om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) te beperken heeft Nieuw-Zeeland een tijdelijk inreisverbod ingesteld.
Lees wat dat betekent voor uw visum en reisplannen op de pagina met alle informatie over corona in Nieuw-Zeeland.

Online aanvragen in drie eenvoudige stappen

1. Visum aanvragen

Visum Nieuw-Zeeland aanvragen

Elke visumaanvraag start met het invullen van het online aanvraagformulier. Dat duurt slechts enkele minuten.

2. Veilig betalen

Visumkosten betalen

Vervolgens kan de betaling, veilig en gemakkelijk, worden voldaan per iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Visum uitprinten

NZeTA uitprinten en meenemen naar Nieuw-Zeeland

Na toekenning wordt het visum Nieuw-Zeeland (NZeTA) per e-mail toegestuurd. Print het uit en neem het mee op reis.

Uitleg over het visum voor Nieuw-Zeeland

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Nieuw-Zeeland? Alle reizigers die per vliegtuig of cruiseschip naar Nieuw-Zeeland reizen hebben een visum nodig. Alleen reizigers met een Nieuw-Zeelands of Australisch paspoort worden uitgezonderd. Online een NZeTA aanvragen is de goedkoopste, snelste en eenvoudigste manier om aan de visumplicht te voldoen. Controleer voor het aanvragen of aan alle voorwaarden wordt voldaan, zoals de maximale verblijfsduur van 3 maanden.

Wat is een NZeTA? Een NZeTA is een elektronische reisvergunning (visa waiver) voor Nieuw-Zeeland. De afkorting staat voor “New Zealand electronic Travel Authority”. Wie online een NZeTA aanvraagt, hoeft geen visum in het paspoort te laten aanbrengen bij de ambassade. Een NZeTA wordt na toekenning digitaal aan een paspoort gekoppeld en is vergelijkbaar met het ETA voor Australië en het eTA voor Canada. Waar op deze website wordt gesproken over het visum Nieuw-Zeeland wordt, tenzij anders vermeld, het NZeTA bedoeld.


Visumvoorwaarden en geldigheidstermijn

Om gebruik te kunnen maken van de eenvoudige online aanvraagprocedure van het NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland, moet aan de onderstaande voorwaarden worden voldaan. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de geldigheidstermijn en de maximale verblijfsduur per reis.

Toegestane reisdoelen met het NZeTA?

Waarvoor is het online aan te vragen visum geschikt?

 • Toerisme (waaronder vakanties en het bezoeken van vrienden of familie)
 • Zakenreizen (waaronder conferenties, trainingen en andere bijeenkomsten)
 • Sollicitaties naar betaalde of onbetaalde banen in Nieuw-Zeeland
 • Deelname aan onbetaalde amateursport
Wat is de geldigheidstermijn van het visum Nieuw-Zeeland?

Hoe lang is het NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland geldig?
De geldigheidstermijn bedraagt twee jaar, vanaf de dag van toekenning. Met één visum kan een onbeperkt aantal keer naar Nieuw-Zeeland gereisd worden. Elk verblijf mag maximaal 3 aaneengesloten maanden duren. In elke periode van 12 maanden mag in totaal maximaal 6 maanden in Nieuw-Zeeland verbleven worden.


Overige voorwaarden om met een NZeTA te mogen reizen, bestaan eruit dat de reiziger:

 • een paspoort moet bezitten dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Nieuw-Zeeland
 • bij aankomst al een retour- of doorreisticket moet bezitten
 • bij aankomst moet kunnen aantonen over voldoende financiën te beschikken om de reis te kunnen voltooien
 • niet in dienst mag treden bij een organisatie in Nieuw-Zeeland (niet betaald en niet als vrijwilliger)
 • geen ernstige, overdraagbare ziektes mag hebben en geen grote medische problemen mag verwachten
 • geen risico mag vormen voor de veiligheid, openbare orde of rechtshandhaving
 • geen gevangenisstraf opgelegd gekregen mag hebben of verdacht mag worden van een feit dat hiertoe kan leiden


Het visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen

Hoe kan ik het visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen? Het aanvragen van een visum voor een vakantie of zakenreis naar Nieuw-Zeeland (het NZeTA) kan volledig online, middels het online aanvraagformulier op deze website. Na het invullen van het aanvraagformulier en het voldoen van de kosten, moet een pasfoto worden geüpload. Vervolgens wordt de aanvraag gekeurd door de immigratiedienst in Nieuw-Zeeland. Zodra de aanvraag is goedgekeurd wordt dit per sms-bericht bevestigd en wordt het visum per e-mail toegestuurd. Het is dan direct te gebruiken.

Hoe lang voor vertrek moet ik het visum aanvragen? De normale levertijd is vijf werkdagen. Als dat niet snel genoeg is, kan de optie ‘spoedleveringʼ in het aanvraagformulier worden geselecteerd. De aanvraag wordt dan direct in behandeling genomen, wat in 90% van de gevallen binnen een uur een toegekend visum oplevert. Er kan echter geen enkele garantie worden gegeven op de levertijden, ook niet bij spoed. Ook bestaat de kans dat een aanvraag wordt afgekeurd, al is die kans erg klein. Als een aanvraag wordt afgekeurd, dan moet een ander visumtype worden aangevraagd, wat soms enkele weken kan duren. De immigratiedienst van Nieuw-Zeeland raadt daarom aan om het NZeTA zo vroeg mogelijk aan te vragen. Het is niet nodig om al een vlucht of overnachting geboekt te hebben om een visum aan te kunnen vragen.

Wat kost een visum Nieuw-Zeeland? De overheid van Nieuw-Zeeland heft een toeristenbelasting, de zogenaamde “International Visitor Conservation and Tourism Levy” (IVL). Deze toeristenbelasting bedraagt 35 Nieuw-Zeelandse dollars en is inbegrepen in de visumprijs. De totale kosten van een NZeTA, inclusief toeristenbelasting, visumkosten en verwerkingskosten bedragen € 49,95 per persoon. Indien gebruik wordt gemaakt van een spoedaanvraag komt daar een toeslag bij van € 17,50 per persoon.

Waar kan ik terecht met vragen en problemen? Lees allereerst de veelgestelde vragen met antwoorden over het visum Nieuw-Zeeland. Vindt u ook daar geen antwoord of oplossing? Neem dan contact op met het Visum Supportcenter.


Samenvatting visum Nieuw-Zeeland

ReisdoelZakelijk of toeristisch
Geldigheid2 jaar
ReizenOnbeperkt aantal inreizen
VerblijfMaximaal 3 maanden per bezoek
Normaal5 werkdagen levertijd
SpoedMet 90% kans binnen een uur geleverd
Kosten€ 49,95 (inclusief toeristenbelasting)
AanvraagAlleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Reizigers over het visum Nieuw-Zeeland

3041 mensen beoordelen het visum voor Nieuw-Zeeland met een 9,2/10 
Beoordelingen van gebruikers

VisumBuitenland.nl is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.nl maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de overheid van Nieuw-Zeeland. Het is tevens mogelijk het visum aan te vragen bij de immigratiedienst van Nieuw-Zeeland (47 NZD, via immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze verwerken. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.