Er gelden een aantal voorwaarden voor reizen naar Nieuw-Zeeland met een visum Nieuw-Zeeland (NZeTA). Deze voorwaarden hebben onder andere betrekking op uw nationaliteit, uw reisdoel en de geldigheid van uw paspoort. De meeste Nederlanders en Belgen die voor een vakantie of zakenreis naar Nieuw-Zeeland reizen, voldoen aan de voorwaarden van het visum voor Nieuw-Zeeland. Het is hoe dan ook aan te raden de voorwaarden aandachtig door te nemen om problemen tijdens uw reis te voorkomen.

Nationaliteiten die in aanmerking komen voor een visum Nieuw-Zeeland

Als u gebruik wilt maken van het NZeTA, dan moet u beschikken over een paspoort van een ‘visa waiver country’. Dit zijn een aantal landen waarmee Nieuw-Zeeland afspraken heeft gemaakt die het mogelijk maken met een NZeTA te reizen. Heeft u het paspoort van Nederland, België, een ander EU-land, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk? Dan kunt u een NZeTA aanvragen en daarmee naar Nieuw-Zeeland reizen. Heeft u het paspoort van een ander land? Controleer dan op deze pagina of u ook in aanmerking komt voor dit type visum Nieuw-Zeeland.

Voorwaarden aan uw paspoort

Om gebruik te kunnen maken van het visum Nieuw-Zeeland dat via deze website kan worden aangevraagd, moet u beschikken over een geldig paspoort. Dit geldt ook voor kinderen. Het visum Nieuw-Zeeland kan worden aangevraagd met een regulier paspoort, een noodpaspoort of een Duits kinderpaspoort. Heeft u alleen een ID-kaart, rijbewijs, vluchtelingenpaspoort of verblijfsvergunning? Deze documenten kunnen niet worden gebruikt om een visum Nieuw-Zeeland aan te vragen via deze website. Uw paspoort moet op de dag dat u vanuit Nieuw-Zeeland vertrekt nog minstens 3 maanden geldig zijn.

Is uw paspoort niet lang genoeg meer geldig? Vraag dan eerst een nieuw paspoort aan en daarna een visum Nieuw-Zeeland. Als uw paspoort verloopt tijdens de geldigheidsduur van uw NZeTA, verloopt ook uw reistoestemming. Als u een nieuw paspoort aanvraagt, moet u met de nieuwe paspoortgegevens dus ook een nieuw visum Nieuw-Zeeland aanvragen.

Toegestane reisdoelen

Het visum Nieuw-Zeeland mag voor een beperkt aantal reisdoelen worden gebruikt. U mag met dit visum naar Nieuw-Zeeland reizen als het gaat om een:

  • Vakantie
  • Overstap
  • Bezoek aan familie en/of vrienden
  • Zakenreis (inclusief sollicitatiegesprekken)
  • Reis voor het beoefenen van amateursport
  • Korte studiereis


In het aanvraagformulier moet u het doel van uw reis naar Nieuw-Zeeland selecteren. U heeft hierbij de keuze uit ‘toerisme’, ‘overstap’, ‘zakelijk’ en ‘medisch’. Let op: medische reizen zijn niet toegestaan met een NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat u een foutmelding krijgt als u in het aanvraagformulier aangeeft dat het doel van uw reis ’medisch’ is. U kunt het visum Nieuw-Zeeland dan niet via deze website aanvragen. Reist u enkel voor een korte overstap naar Nieuw-Zeeland? Lees dan voordat u de aanvraag indient de informatie op de pagina over overstappen in Nieuw-Zeeland. Zijn meerdere van de toegestane reisdoelen van toepassing op uw reis? Kies in het aanvraagformulier dan altijd voor ‘toerisme’, want dan zijn alle hierboven genoemde activiteiten toegestaan.

Staat uw reisdoel niet in de lijst? Dan komt u niet in aanmerking voor het NZeTA en moet u een ander soort visum aanvragen bij de Nieuw-Zeelandse immigratiedienst. Dit geldt onder andere als u van plan bent in dienst te treden bij een Nieuw-Zeelandse organisatie.

Een geldig paspoort en een visum zijn verplicht voor reizen naar Nieuw-ZeelandEen reis naar Nieuw-Zeeland vergt een goede voorbereiding.

Overige voorwaarden voor reizen met een visum Nieuw-Zeeland

Er zijn nog een aantal andere voorwaarden waaraan reizigers moeten voldoen als ze met een NZeTA naar Nieuw-Zeeland willen reizen. Deze hebben betrekking op de reisplannen en de achtergrond van de reiziger.

Reisplannen

Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moet u over een retour- of doorreisticket beschikken en deze aan een douanebeambte kunnen laten zien. Het is niet nodig om verdere reisplannen te maken of accommodaties te boeken voordat u naar Nieuw-Zeeland vertrekt. Het is echter altijd verstandig om vooraf te bedenken wat u in Nieuw-Zeeland wilt doen en om een aantal eerste overnachtingen te boeken. De Nieuw-Zeelandse immigratiedienst zou het namelijk verdacht kunnen vinden als u zonder plannen het land inreist.

Achtergrond van de reiziger

Ten slotte gelden er nog een aantal voorwaarden met betrekking tot de persoonlijke achtergrond van elke reiziger. Als u met een visum Nieuw-Zeeland wilt reizen, moet u kunnen aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om uw volledige verblijf in Nieuw-Zeeland te bekostigen. Dit kan bijvoorbeeld door een recent bankafschrift te tonen.

Bovendien mag u het visum Nieuw-Zeeland niet gebruiken als u ooit bent veroordeeld tot een gevangenisstraf of als u wordt verdacht van een misdrijf dat mogelijk tot een gevangenisstraf zou kunnen leiden. Ook moet u een goede gezondheid hebben. Als u een ernstige, overdraagbare ziekte heeft en/of mogelijk een grote last vormt voor de gezondheidsvoorziening in Nieuw-Zeeland, kan u de toegang tot het land worden geweigerd.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Vraag dan uw visum voor Nieuw-Zeeland aan

Als u aan alle voorwaarden voldoet, dan kunt u uw visum Nieuw-Zeeland direct aanvragen. De aanvraagprocedure neemt slechts enkele minuten in beslag en bestaat uit het invullen van een online aanvraagformulier en het aanleveren van een pasfoto. Als u niet in aanmerking komt voor een NZeTA, kunt u wellicht gebruikmaken van een ander soort visum dat door de Nieuw-Zeelandse immigratiedienst wordt verstrekt.
Direct het NZeTA aanvragen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,91 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.