Het NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland is geldig voor een onbeperkt aantal reizen binnen de geldigheidstermijn van 2 jaar. Deze geldigheidstermijn gaat direct in wanneer het visum wordt toegekend. Elk verblijf in Nieuw-Zeeland mag maximaal 3 aaneengesloten maanden duren. U mag in een periode van 365 dagen in totaal nooit langer dan 6 maanden in het land verblijven.

Direct uw visum Nieuw-Zeeland aanvragen

Uw visum voor Nieuw-Zeeland is 2 jaar geldig

De geldigheid van uw NZeTA gaat in zodra uw aanvraag is goedgekeurd en het visum Nieuw-Zeeland is toegekend. Vanaf de dag van toekenning mag u 2 jaar lang een onbeperkt aantal keer naar Nieuw-Zeeland reizen. Reist u opnieuw naar Nieuw-Zeeland met een visum dat u eerder heeft gebruikt? Let er dan op dat ook uw volgende reis voldoet aan alle voorwaarden van de visa voor Nieuw-Zeeland.

Houd er rekening mee dat de geldigheid van uw visum direct vervalt wanneer u een nieuw paspoort gaat gebruiken. Heeft u een nieuw paspoort? Dan moet u daarmee geheel opnieuw een visum aanvragen.

De toegestane verblijfsduur bedraagt 3 maanden

Dat het visum Nieuw-Zeeland 2 jaar geldig is, betekent niet dat u 2 jaar lang in het land mag blijven. Elk afzonderlijk verblijf in Nieuw-Zeeland mag namelijk maximaal 3 maanden duren en moet geheel binnen de geldigheidsduur van uw visum vallen. U moet het land dus altijd verlaten voordat de 2-jarige geldigheidsduur verlopen is en u mag nooit meer dan 3 aaneengesloten maanden in het land doorbrengen.

Het is niet mogelijk om de toegestane verblijfsduur te verlengen. Het is echter wel toegestaan om het land voor een korte periode te verlaten om daarna met hetzelfde visum opnieuw maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland te verblijven. Let er wel op dat u na het verlopen van uw visum niet meer in het land mag zijn. Verder moet u er rekening mee houden dat u binnen een tijdsbestek van 12 maanden nooit meer dan 6 maanden in Nieuw-Zeeland mag doorbrengen. Dat is niet toegestaan en leidt tot de intrekking van uw NZeTA reistoestemming.

Wandelpad door Nieuw-Zeelands bergenNieuw-Zeeland staat bekend om de prachtige natuur.

De geldigheidsduur van uw visum Nieuw-Zeeland verlengen

Verloopt de geldigheidstermijn van uw visum binnenkort? Het is niet mogelijk om de geldigheidsduur van uw NZeTA te verlengen. Wel kunt u alvast een nieuw visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen. U kunt op elk moment een nieuwe aanvraag indienen. Ook als u nog over een geldig visum beschikt. Een nieuwe aanvraag overschrijft alle eerder toegekende visa voor Nieuw-Zeeland. Het is aan te raden uw visumaanvraag altijd ruim voor vertrek in te dienen.

Inreisregels voor Nieuw-Zeeland

Verloopt uw paspoort binnenkort?
Uw paspoort moet op de dag van uw vertrek uit Nieuw-Zeeland nog minimaal 3 maanden geldig zijn. Let er dus goed op dat uw paspoort nog lang genoeg geldig is, zodat u niet in de problemen komt bij aankomst in Nieuw-Zeeland.

In het aanvraagformulier voor het visum Nieuw-Zeeland vult u uw paspoortnummer in. Daarmee wordt het NZeTA elektronisch aan uw paspoort gekoppeld. Als uw paspoort verloopt, of als het paspoortnummer niet overeenkomt, is uw visum ongeldig. Als u een nieuw paspoort aanvraagt, is uw oude paspoort niet meer geldig. U mag dan dus niet meer reizen met het oude paspoort en het daaraan gekoppelde NZeTA.


Situaties waardoor de geldigheid van uw visum vervalt

In deze gevallen kan uw visum Nieuw-Zeeland haar geldigheid al binnen 2 jaar verliezen:

  • U kunt niet aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt voor uw verblijf in Nieuw-Zeeland.
  • U bezit bij aankomst in Nieuw-Zeeland geen ticket voor de terug- of doorreis.
  • U heeft een ernstige, besmettelijke ziekte waardoor u mogelijk een risico vormt voor de volksgezondheid.
  • U bent veroordeeld tot een gevangenisstraf.
  • U wordt verdacht van een misdrijf dat kan leiden tot een gevangenisstraf.
  • U treedt in dienst bij een organisatie in Nieuw-Zeeland en verricht betaalde of onbetaalde werkzaamheden.
  • U reist naar Nieuw-Zeeland voor een medische behandeling.
  • Uw paspoort is niet lang genoeg geldig (lees meer over de voorwaarden aan uw paspoort).

In alle bovenstaande situaties vervalt de geldigheid uw visum direct. U kunt altijd opnieuw een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen. Daarvoor moet u uiteraard wel weer voldoen alle visumvoorwaarden.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,08 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.