Het NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland is geldig voor een onbeperkt aantal reizen gedurende een periode van 2 jaar. De geldigheidsduur van 2 jaar gaat in op het moment van toekenning. Elk verblijf in Nieuw-Zeeland mag maximaal 3 aaneengesloten maanden duren en u mag gedurende een tijdsbestek van 1 jaar nooit langer dan 6 maanden in het land verblijven. Let er ook op dat de geldigheid van het visum gekoppeld is aan de geldigheid van uw paspoort.

Uw visum voor Nieuw-Zeeland is 2 jaar geldig

De geldigheid van uw NZeTA gaat in zodra uw aanvraag is goedgekeurd en het visum Nieuw-Zeeland is toegekend. Vanaf de dag van toekenning mag u 2 jaar lang gebruikmaken van uw visum. Binnen deze 2 jaar mag u een onbeperkt aantal keer naar Nieuw-Zeeland reizen. Wilt u meerdere reizen naar Nieuw-Zeeland maken? Dat is dus toegestaan, maar let er wel op dat u voor elke reis aan alle voorwaarden van het visum moet voldoen. Verder is het belangrijk om te weten dat uw visum Nieuw-Zeeland verloopt als u een nieuw paspoort aanvraagt. Als uw paspoort bijna verloopt moet u dus altijd eerst een nieuw paspoort aanvragen voordat u een visumaanvraag voor Nieuw-Zeeland indient.

De toegestane verblijfsduur bedraagt 3 maanden

Dat het visum Nieuw-Zeeland 2 jaar geldig is, betekent niet dat u 2 jaar lang in het land mag blijven. Elk afzonderlijk verblijf in Nieuw-Zeeland mag namelijk maximaal 3 maanden duren. U moet het land dus altijd binnen 3 maanden na aankomst weer verlaten. Het is niet mogelijk om deze verblijfsduur te verlengen. Het is echter wel toegestaan om het land voor een korte periode te verlaten om daarna met hetzelfde visum opnieuw maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland te verblijven. Verder moet u er rekening mee houden dat u binnen een tijdsbestek van 12 maanden nooit meer dan 6 maanden in Nieuw-Zeeland mag doorbrengen. Dat is niet toegestaan en leidt tot de intrekking van uw NZeTA reistoestemming.
Vraag nu een visum Nieuw-Zeeland aan

Wandelpad door Nieuw-Zeelands bergenNieuw-Zeeland staat bekend om de prachtige natuur.

Als de geldigheidsduur van uw visum Nieuw-Zeeland bijna verloopt

Heeft u een visum Nieuw-Zeeland waarvan de geldigheid (bijna) verlopen is? Het is niet mogelijk om de geldigheidsduur van een NZeTA te verlengen. U kunt wel alvast een nieuw visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen. U kunt op elk moment een nieuwe aanvraag indienen, ongeacht of u al over een geldige reistoestemming beschikt of niet. Een nieuwe aanvraag overschrijft alle eerder toegekende NZeTA’s. Het is altijd aan te raden de visumaanvraag voor Nieuw-Zeeland ruim voor vertrek in te dienen.

Elektronische koppeling paspoort aan visum

Verloopt uw paspoort binnenkort?
Het is erg belangrijk om te controleren dat uw paspoort nog lang genoeg geldig is voor uw reis naar Nieuw-Zeeland. In het aanvraagformulier voor het visum Nieuw-Zeeland vult u uw paspoortnummer in, waarmee het NZeTA elektronisch aan uw paspoort wordt gekoppeld. Dus als uw paspoort verloopt of het paspoortnummer niet klopt, is uw visum Nieuw-Zeeland ongeldig. Als u een nieuw paspoort aanvraagt, loopt uw oude paspoort automatisch af. U mag dan dus niet meer reizen met het oude paspoort en het daaraan gekoppelde NZeTA.

Uw paspoort moet op de dag van uw vertrek uit Nieuw-Zeeland nog minimaal 3 maanden geldig zijn. Let er dus goed op dat uw paspoort nog lang genoeg geldig is, zodat u niet in de problemen komt bij aankomst in Nieuw-Zeeland. Lees voor meer informatie hierover de voorwaarden voor reizen met een NZeTA.

In deze gevallen kan uw NZeTA eerder verlopen

In sommige gevallen kan de geldigheid van uw visum Nieuw-Zeeland eerder verlopen of kan de reistoestemming worden ingetrokken. De geldigheid verloopt in deze gevallen:

  • Uw paspoort is niet (meer) geldig (lees meer over de voorwaarden aan uw paspoort).
  • U kunt niet aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt voor uw verblijf in Nieuw-Zeeland.
  • U bezit bij aankomst in Nieuw-Zeeland geen ticket voor de terug- of doorreis.
  • U heeft een ernstige, besmettelijke ziekte waardoor u mogelijk een risico vormt voor de volksgezondheid van Nieuw-Zeeland.
  • U bent veroordeeld tot een gevangenisstraf.
  • U wordt verdacht van een misdrijf dat kan leiden tot een gevangenisstraf.
  • U bent in dienst getreden van een organisatie in Nieuw-Zeeland en gaat daar betaalde of onbetaalde werkzaamheden verrichten.
  • U reist naar Nieuw-Zeeland voor een medische behandeling.

In al deze gevallen verloopt de geldigheid uw visum Nieuw-Zeeland of kan uw reistoestemming worden ingetrokken. In sommige gevallen is het mogelijk om opnieuw een visum voor Nieuw-Zeeland aan te vragen, maar u moet voor elke aanvraag voldoen aan alle voorwaarden voor reizen met dit type visum voor Nieuw-Zeeland.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,91 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.