Nieuw-Zeeland is in Nederland en België vertegenwoordigd door een ambassade in Den Haag en Brussel. De ambassade in Brussel is ook de officiële vertegenwoordiging van Nieuw-Zeeland binnen de Europese Unie. De ambassades hebben verschillende taken, maar ze verwerken geen visumaanvragen voor Nieuw-Zeeland.

Taken van de Nieuw-Zeelandse ambassade

De ambassades van Nieuw-Zeeland hebben verschillende functies. Aan de ene kant is de ambassade de officiële Nieuw-Zeelandse vertegenwoordiging in het buitenland. Daarmee zijn de ambassades verantwoordelijk voor de politieke en economische relaties tussen Nieuw-Zeeland en andere landen. Verder vertegenwoordigen de ambassades Nieuw-Zeeland bij de vele internationale organisaties die in Nederland en België zijn gevestigd, zoals het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof en de instellingen van de Europese Unie. Nieuw-Zeeland heeft geen consulaat in de Benelux.

Aan de andere kant ondersteunt de ambassade Nieuw-Zeelanders in Nederland, België en Luxemburg bij verschillende zaken. Zo kunnen personen met de Nieuw-Zeelandse nationaliteit paspoorten, ID-kaarten en andere officiële documenten die enkel door de regering worden verstrekt aanvragen bij de ambassade. Visumaanvragen voor Nieuw-Zeeland kunnen echter niet bij de ambassade worden ingediend. De ambassade is niet betrokken bij het verwerken van visumaanvragen. Dat is namelijk de taak van de immigratiedienst. Europeanen kunnen eenvoudig online een NZeTA visum aanvragen.

Visumaanvragen worden niet door de ambassade verwerkt

Wilt u een visum Nieuw-Zeeland aanvragen? Dit kan niet via de ambassade. De reden hiervoor is dat visumaanvragen via een elektronisch systeem van de immigratiedienst worden verwerkt. Dit heeft veel voordelen. Zo hoeven aanvragers geen papieren formulieren en documenten bij de ambassade in te leveren, maar kunnen ze de aanvraag comfortabel vanuit huis online indienen. Voor de ambassademedewerkers betekent dit bovendien minder werk, waardoor ze zich op hun andere taken kunnen richten.

Interessante informatie over visa voor Nieuw-Zeeland

De populairste visumtypes voor Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland biedt een groot aantal verschillende visumtypes aan. De meest gebruikte visa zijn het Visitor Visa en het NZeTA. Beide visa zijn bedoeld voor een tijdelijk verblijf in Nieuw-Zeeland, zoals vakanties of zakenreizen. Ook korte studiereizen of bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken zijn toegestaan, maar met beide visa mag men niet werken in Nieuw-Zeeland.

Het grootste verschil tussen de twee reisvergunningen zit in de aanvraagprocedure. Het NZeTA is voor reizigers uit een beperkt aantal landen beschikbaar, waaronder Nederland en België. Reizigers uit deze landen kunnen gebruikmaken van een eenvoudigere aanvraagprocedure, waarbij visumaanvragen vaak al binnen 5 dagen worden goedgekeurd (in het geval van spoed vaak zelfs al binnen 24 uur). Om een Visitor Visa aan te vragen moet meer informatie worden aangeleverd. Omdat de aanvraag voor dit visum handmatig gekeurd wordt, kan de verwerking meerdere weken in beslag nemen. Bovendien is dit visum veel duurder dan een NZeTA.


Visum Nieuw-Zeeland aanvragen

U vraagt een visum voor Nieuw-Zeeland eenvoudig online aan. Nederlanders, Belgen en andere reizigers met een nationaliteit die in aanmerking komt kunnen middels het online aanvraagformulier op deze website een NZeTA visum aanvragen. Dit visum is 2 jaar geldig en staat meerdere verblijven van telkens maximaal 3 maanden toe. Na het invullen van het formulier en het voldoen van de betaling moet alleen nog een recente pasfoto worden ingediend en dan is de aanvraag voltooid.
Open nu het aanvraagformulier

De contactgegevens van de ambassades

Heeft u vragen over de visumaanvraag voor Nieuw-Zeeland? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen over het visum Nieuw-Zeeland. De ambassades zijn maar beperkt beschikbaar voor advies rondom visumgerelateerde zaken, omdat zij zelf niet betrokken zijn bij de verwerking van aanvragen. Heeft u een andere vraag met betrekking tot de taken van de Nieuw-Zeelandse ambassade? Neem dan contact op via de onderstaande contactgegevens.

Den Haag: New Zealand Embassy to The Netherlands
Adres Eisenhowerlaan 77N, 2517 KK Den Haag
Telefoon +31 (0)70 3469324
E-mail hague.info@mfat.govt.nz

De Nieuw-Zeelandse ambassade op de kaartDe Nieuw-Zeelandse ambassade in Den Haag bevindt zich aan de Eisenhowerlaan


Brussel: New Zealand Embassy to Belgium
Adres Avenue des Nerviens 9-31, B-1040 Brussel
Telefoon +32 (0)2 5121040
E-mail nzemb.brussels@mfat.govt.nz

De Nieuw-Zeelandse ambassade op de kaartDe Nieuw-Zeelandse ambassade in Brussel bevindt zich aan de Avenue des Nerviens


VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,79 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.