Nieuwsbericht | | 08-04-2022 | ±3 minuten leestijd

Als het gaat om fenomenale natuur, staat Nieuw-Zeeland ver bovenaan de ranglijst. Van regenwouden tot besneeuwde bergtoppen en van wilde kusten tot dampende vulkanen, u vindt het er allemaal. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan het behoud van deze ongerepte natuurgebieden. In totaal nemen de 13 nationale parken zo’n 29.000 km2 in beslag, bijna 11% van de totale oppervlakte. Om ze allemaal te bezoeken, is een uitdaging. Daarom hebben we hier voor u een top 4. Als u van plan bent om een rondreis Nieuw-Zeeland te maken, vraag dan tijdig uw visum Nieuw-Zeeland aan.

Tongariro National Park

Laten we beginnen met het oudste nationale park. Het vulkanische landschap werd in 1894 omgedoopt tot Tongariro National Park, nadat het gebied werd geschonken aan de regering door de Maori-bevolking. In dit rotsachtige landschap liggen drie actieve vulkanen omringd door onder andere turquoise meren en indrukwekkende lavavelden. Het park ligt op het noordereiland, ten zuiden van Lake Taupo, en is makkelijk te bereiken via Highway 47 en 48. Er zijn door het hele park wandelroutes uitgestippeld van verschillende lengtes. Deze gaan langs lavastromen, bossen, vulkanische kraters, meren en warmwaterbronnen.

Kahurangi National Park

Het Kahurangi National Park mag niet ontbreken aan de top 4, met alle uitzonderlijke flora en fauna die in dit grote gebied voorkomen. Doordat deze natuur lange tijd geïsoleerd is geweest, kon ze volledig haar gang gaan. Er leven bedreigde vogelsoorten, zoals de kiwi en de kaka, en er zijn plantensoorten die nergens anders op de wereld groeien. Langs de kust kunnen reizigers ook zeehonden spotten. Wandelingen kunnen hier dagen in beslag nemen. De bekendste route, de Heaphy Track, duurt gemiddeld 5 dagen en is 78 km lang. Onderweg komt u verschillende hutten tegen om te overnachten. In de zomer zijn deze snel vol, dus wees op tijd met reserveren, of neem een tent mee. Met uw visum Nieuw-Zeeland kunt u tot 3 maanden achter elkaar in het land verblijven. In deze tijd kunt u veel parken bezoeken.

Fiordland National Park

In het zuid-westen van het Zuidereiland ligt het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland, Fiordland, met een oppervlakte van maar liefst 12.500 km². De naam geeft al weg dat het een paradijs van fjorden is, maar ook watervallen, meren, en bossen vol bijzondere dieren. Het is de natste plek op aarde en ook de regio met de meeste regenval van Nieuw-Zeeland, maar dat mag de pret niet drukken. U kunt dagenlang op ontdekkingsreis gaan, zowel te voet als met de kajak. Ga op zoek naar inheemse flora en fauna in een van de ruigste natuurgebieden op aarde. U kunt in dit park, dat een van de beste wandelgebieden ter wereld heeft, naast de kiwi, takahe en de pukeko, zelfs pinguïns tegenkomen. Met een geldigheidstermijn van 2 jaar van het visum Nieuw-Zeeland, kunt u meerdere keren naar Nieuw-Zeeland reizen om alles rustig te bekijken.

Abel Tasman National Park

In 1642 kwam de Nederlander Abel Tasman als eerste Europeaan aan op Nieuw-Zeeland. Ondanks dat hij verjaagd werd door de Maori, is het park naar hem vernoemd. Tegenwoordig is het een populaire toeristenplek, met name door de gouden stranden en azuurblauwe wateren. U kunt er zowel de kust als het natuurrijke binnenland verkennen. Ook in dit kleinste nationale park zijn wandelpaden die meerdere dagen in beslag nemen, zoals de Coast Track van 51 km.

Vraag uw visum Nieuw-Zeeland aan

Voor het bezoeken van dit paradijs op aarde, heeft u een visum nodig. Deze NZeTA is eenvoudig online aan te vragen. Let ook goed op de visumvoorwaarden voor een zorgeloze reis naar het bijzondere Nieuw-Zeeland.