Nieuwsbericht | | 27-05-2022 | ±3 minuten leestijd

Nieuw-Zeeland is wereldwijd vooral bekend om zijn schilderachtige landschappen en zijn inheemse Maori-cultuur. Miljoenen toeristen bezoeken dit land elk jaar om de stranden, kliffen en meren, maar ook musea, paleizen en galeries te bezichtigen. Als u even geen zin hebt in natuur en cultuur en een dagje gewoon plezier wilt maken, zult u zonder al te veel moeite een pret- of waterpark vinden die aan uw behoeften voldoet. Om uw keuze makkelijker te maken, vindt u hier drie pret- of waterparken die zeker een bezoekje waard zijn. Vergeet niet uw visum Nieuw-Zeeland (NZeTA) aan te vragen voor u naar Nieuw-Zeeland reist.

Rainbow’s end – Auckland

Bovenaan de lijst staat Rainbowʼs End, momenteel het grootste pretpark in Nieuw-Zeeland. Het park ligt in Manukau City, op slechts 20 minuten rijden van het stadscentrum van Auckland. Het park werd geopend in 1982 en had in het begin alleen maar een paar botsautootjes. In de jaren daarna is het park flink uitgebreid door meerdere attracties toe te voegen, waardoor het in de loop van de tijd is uitgegroeid tot het bekendste en grootste pretpark van Nieuw-Zeeland met meer dan 20 verschillende attracties.

Of u nu met familie of vrienden reist, de kans is groot dat u de attractie vindt die het beste bij u past. Het park omvat ook Kidz Kingdom, een familie-entertainmentcentrum voor kinderen onder de acht jaar.

Agrodome – Rotorua

Deze landbouwgrond van 350 hectare is aan de ene kant omgeven door de natuur en ligt daarnaast dicht bij het stadscentrum van Rotorua. Agrodome biedt de ultieme boerderijervaring en verwelkomt al meer dan veertig jaar toeristen van over de hele wereld. Mensen komen naar dit wereldberoemde park om kennis te maken met de vriendelijke dieren die op dit landgoed leven en die tijdens het bezoek aan het park met de hand gevoerd kunnen worden. Het aantal dieren dat in dit park leeft, is indrukwekkend. In het park leven namelijk 26 verschillende schapenrassen, 10 runderrassen, ezels, herten, geiten, paarden, vogels en nog veel meer.

In het park kunt u ook een bezoek brengen aan de Farmyard Nursery, waar babydieren van verschillende diersoorten kunnen worden benaderd, geknuffeld en gefotografeerd. Sinds 2018 heeft het park ook Valais Blacknose geïntroduceerd, een schapensoort die nergens anders in Nieuw-Zeeland te vinden is. Het park biedt ook verschillende activiteiten zoals schapen scheren, koeien melken en baby dieren voeren.

Waimarino – Tauranga

Waimarino Adventure Park is een waterpark gelegen aan de Wairoa-rivier en ligt tegelijkertijd op slechts 10 minuten van het stadscentrum van Tauranga. Het park werd opgericht in 1975, toen een gedeelte van de rand van de Wairoa-rivier werd aangekocht met de bedoeling een plek te creëren waar mensen van alle leeftijden terecht konden om te leren kajakken. Het begon met slechts 6 kajaks in een kleine schuur en sindsdien is het Waimarino Park altijd blijven uitbreiden.

Tegenwoordig is het park aanzienlijk gegroeid en kan men er aan veel verschillende activiteiten deelnemen, zoals bergbeklimmen, waterglijbanen en beachvolleybal. Het aantal verschillende ervaringen dat dit waterpark te bieden heeft, maakt het tot de perfecte plaats voor een uitstapje met vrienden of familie.

Uw visum Nieuw-Zeeland aanvragen

Om deze parken en alle andere adembenemende bezienswaardigheden van dit land te bezoeken, heeft u een visum nodig. Het aanvragen van uw elektronisch visum voor Nieuw-Zeeland, of NZeTA, vereist een eenvoudige procedure. Alle stappen voor het aanvragen van uw NZeTA, wat staat voor ‘New Zealand electronic Travel Authorityʼ, kunt u online doorlopen met het aanvraagformulier. Na goedkeuring wordt uw visum digitaal aan uw paspoort gekoppeld. Het Nieuw-Zeelandse visum kost € 59,95 en is twee jaar geldig vanaf de dag van goedkeuring. Dit type visum staat een onbeperkt aantal reizen naar Nieuw-Zeeland toe. Elke reis mag echter niet langer duren dan drie opeenvolgende maanden.