Nieuwsbericht | | 23-07-2021 | ±4 minuten leestijd

Colombo is niet alleen de hoofdstad van het land, maar ook een strategisch punt voor de Aziatische handelsroutes. Colombo wordt beschouwd als de meest kosmopolitische stad van Sri Lanka en heeft een rijke geschiedenis en cultureel aanbod. Vergeet bij het plannen van uw reis naar Sri Lanka niet om een bezoek aan Colombo op uw lijstje te zetten!

Maar eerst het visum Sri Lanka aanvragen

Naast het plannen van de plaatsen die u wilt bezoeken tijdens een reis naar Sri Lanka moet u ook ETA Sri Lanka aanvragen. Dit elektronische visum voor Sri Lanka is heel eenvoudig online aan te vragen. Hiervoor moet u eerst het aanvraagformulier invullen en dan de kosten van € 49,95 per persoon voldoen. Daarna zal uw visumaanvraag in behandeling worden genomen. Zodra het visum Sri Lanka is afgegeven, gaat de geldigheidstermijn van 30 dagen in. Ook de maximale verblijfsduur met een elektronisch visum voor Sri Lanka bedraagt 30 dagen. Dit geeft u voldoende tijd om de hoofdstad van Sri Lanka te bezoeken en andere delen van dit fascinerende land te ontdekken.

Houd rekening met de voorwaarden van het ETA Sri Lanka. Zo moet u bij aankomst in Sri Lanka bijvoorbeeld al in het bezit zijn van een retourticket of een ticket voor een aansluitende vlucht. Ook moet uw paspoort op het moment van aankomst nog ten minste 6 maanden geldig zijn.

Colombo en zijn brede culturele aanbod

De hoofdstad van de dichtstbevolkte stad van Sri Lanka heeft een grote verscheidenheid aan culturele podia. Ondanks het feit dat er tot 2009 een burgeroorlog woedde, heeft een snelle stadsplanning ervoor gezorgd dat deze kleurrijke stad met een rijke geschiedenis tot bloei is gekomen. Hieronder vindt u meer informatie over enkele van de meest interessante plaatsen die u niet mag missen tijdens een verblijf in Colombo.

Independence Memorial Hall

Deze ruimte is ideaal voor het ontdekken van Sri Lanka’s koloniale geschiedenis. Gebouwd als eerbetoon aan de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië in 1948, is dit gebouw populair bij zowel toeristen als lokale studenten. Ook vinden hier nationale evenementen plaats, zoals begrafenissen van publieke figuren en de jaarlijkse viering van de onafhankelijkheid.

Viharamahadevi Park

Niet ver van de Independence Memorial Hall (ongeveer een half uur lopen) ligt een van de beroemdste groene zones van Colombo: het Viharamahadevi Park. Het is het grootste en oudste park van de stad. Zoals in de rest van de stad zijn de bomen hier reusachtig, dankzij de toenemende milieubeschermingswetten van Colombo. Eerder was het park beter bekend als Victoria Park, vernoemd naar koningin Victoria van Engeland tijdens de Britse kolonisatie, maar in 1951 werd het hernoemd naar koningin Viharamahadevi.

Nationaal Museum

Aan de andere kant van het Viharamahadevi Park ligt het Nationaal Museum van Colombo, dat bekend staat om zijn representatieve weergave van de Sri Lankaanse geschiedenis. Dit gebouw in koloniale stilj bevat belangrijke elementen van het historische en culturele erfgoed van het land, waaronder kunstwerken en relikwieën uit het koninkrijk Anuradhapura uit de 4e eeuw v. Chr. De toegangsprijs bedraagt ongeveer 500 roepies (iets meer dan € 2).

Boeddhistische tempel Gangaramaya

Maar liefst 70% van de bevolking van Sri Lanka is boeddhistisch. De Gangaramaya tempel symboliseert perfect het Sri Lankaanse boeddhisme. Dit heiligdom uit het einde van de 19e eeuw bevat een heilige bodhiboom en meerdere boeddhabeelden van verschillende formaten, en wordt bezocht door zowel toeristen als pelgrims. De eclectische architectuur in Singalese, Thaise, Hindoïstische en Chinese stijl is bijzonder opmerkelijk. De Gangaramaya tempel ligt aan het Beira meer, een meer van 65 hectare in het centrum van de hoofdstad, wat het een ideale plek maakt om te ontspannen na een dag bezienswaardigheden bezoeken.

Een stad vol vermaak

Naast het grote culturele aanbod en de interessante geschiedenis, valt Colombo op door de vele uitgaansgelegenheden en de mogelijkheden om het lokale leven te ervaren. Deze bruisende stad met 13 verschillende wijken heeft van alles te bieden.

Stadspark Galle Face Green

Een van de meest iconische plaatsen van Colombo is de Galle Face Green, een park langs de waterkant van de stad. Op deze authentieke plek vindt u een groene vlakte, waar u kunt sporten of vliegeren, en vele eetkraampjes. Het is de ideale plek om lokale gerechten te proeven en te ontspannen terwijl u geniet vam het uitzicht op de Indische Oceaan.

Pettah Markt

Deze enorme en levendige openlucht markt ligt naast het Fort Railway Station en beslaat de hele wijk Pettah. U vindt er van alles, van kleding, levensmiddelen en souvenirs tot antiek, sieraden en elektronica. Hoewel de officiële ingang wordt gemarkeerd door de klokkentoren van Khan, is de markt zo groot dat hij vanaf verschillende punten kan worden betreden. Het is de ideale plek om uit de eerste had het dagelijkse leven van de inwoners van de hoofdstad van Sri Lanka te ervaren.