Visum Sri Lanka aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor Sri Lanka

Als u naar Sri Lanka reist voor zaken of een vakantie, moet u vooraf een visum aanvragen. Dat kan gemakkelijk online, met een Nederlandstalig aanvraagformulier. De kosten bedragen € 69,95 per visum (zie specificatie).

Bekijk video met uitleg

Hoe werkt het online aanvragen?

1. Visum aanvragen

Visum Sri Lanka Aanvragen

Vraag een visum Sri Lanka aan middels het online aanvraagformulier. Invullen duurt slechts 5 minuten.

2. Online afrekenen

Betalen voor het visum

Na het invullen betaalt u de visums veilig en eenvoudig met iDeal, Bancontact, Creditcard of PayPal.

3. Officieel visum

Visum met spoed via e-mail

U ontvangt uw visum per e-mail. Bij spoedaanvragen gemiddeld al 23 minuten na het voltooien van de betaling.

Uitleg over het visum

Visum nodig? Alle Nederlandse en Belgische reizigers naar Sri Lanka moeten een geldig visum bezitten. Sri Lanka’s visa zijn ingedeeld in drie categorieën: visa voor zakenreizen, visa voor toerisme en visa voor doorreizen. Het aanvragen van het juiste visum is eenvoudig. Dit doet u voor vertrek door het aanvraagformulier in te vullen, de bijbehorende betaling uit te voeren en ten slotte te wachten tot het visum automatisch per e-mail wordt toegezonden. Heeft u haast, omdat u al snel naar Sri Lanka reist? Kies dan voor de spoedaanvraag, welke gemiddeld al na 23 minuten wordt afgerond.

Wat wordt bedoeld met het “Visum Sri Lanka”, het “e-visum Sri Lanka” en het “ETA Sri Lanka”? De meeste reizigers verblijven niet langer dan 30 dagen in Sri Lanka. Voor deze reizigers is er de mogelijkheid een digitale variant van het visum aan te vragen. Deze variant wordt ook wel het e-visum of ETA genoemd. Het voordeel van deze digitale versie van het visum is dat de reiziger deze eenvoudig online kan aanvragen. Als u minder dan 30 dagen in Sri Lanka wilt blijven hoeft u dus niet voor uw visumaanvraag naar de ambassade in Den Haag of Brussel. U kunt de aanvraag volledig online indienen. Nu het visum Sri Lanka aanvragen.

Visum verlengen in Colombo

Wilt u langer dan 30 dagen in Sri Lanka verblijven? Dan kunt u op deze website het 30 dagen geldige visum aanvragen. Vervolgens gaat u na aankomst in Sri Lanka naar het Immigration Services Centre (No. 330, Galle Road, Colombo 03 Sri Lanka, +94-727-591-591). Daar kunt u deze laten verlengen tot maximaal 90 dagen.


Geldigheid en voorwaarden

Om Sri Lanka in te mogen reizen dient elke reiziger met de Nederlandse of Belgische nationaliteit in het bezit te zijn van een geldig visum (ETA). Dit ETA is zes maanden geldig, waarin één keer het land in mag worden gereisd, met een maximum verblijfsduur van 30 dagen. Op het moment van aanvragen hoeft nog geen vliegticket geboekt te zijn. Wel moet tijdens het reizen naar Sri Lanka al een ticket voor de terugweg geboekt zijn. Ook moet de reiziger kunnen aantonen voldoende over financiële middelen te beschikken om het verblijf in Sri Lanka te kunnen bekostigen. Ten slotte dient de reiziger een paspoort te bezitten dat op het moment van aankomst in Sri Lanka nog minimaal zes maanden geldig is.

Tijdens een reis naar Sri Lanka dient elke reiziger dus te beschikken over:

  1. Een paspoort dat op de aankomstdatum nog minimaal 6 maanden geldig is
  2. Een vliegticket van een retourvlucht of doorvlucht
  3. Voldoende financiële middelen om het verblijf te bekostigen

Wilt u in Sri Lanka gaan werken? Alleen als het een zakenreis betreft kunt u op deze website een zakenvisum aanvragen. In dienst treden bij een organisatie die gevestigd is in Sri Lanka, er gaan wonen of studeren kan alleen met een specifiek visum dat u dient aan te vragen bij de ambassade.


Visum aanvragen

Uw aanvraag voor dit visum kunt u 24 uur per dag online indienen via deze website. Dat kunt u doen voor uzelf, maar ook voor uw hele reisgezelschap tegelijk, in één keer. Dat bespaart tijd. Ook kunt u een aanvraag indienen voor iemand anders, wel heeft u daarvoor de paspoortgegevens van deze reiziger nodig. In dit formulier geeft u aan of het een zakelijke reis, een vakantie of overstap in Sri Lanka betreft. Een visum voor Sri Lanka kost € 69,95 per persoon. Voor het zakenvisum geldt een toeslag van € 10,00. Betalen kan op vier manieren; met iDeal, PayPal, Creditcard of Bancontact.

Visum Sri Lanka met spoed

Zonder visum kunt u Sri Lanka niet binnenreizen. Het is daarom aan te bevelen tijdig te starten met uw aanvraag, zodat het visum zeker op tijd is toegekend. Indien u binnen 72 uur verwacht aan te komen, dien dan een spoedaanvraag in; deze wordt gemiddeld al na 23 minuten goedgekeurd. U dient hiervoor het normale aanvraagformulier in te vullen en vervolgens “Spoed” aan te vinken in dit formulier. Vervolgens wordt de aanvraag direct in behandeling genomen. Er worden geen garanties gegeven over de levertermijn van visums voor Sri-Lanka, ook niet als er spoed is.

Op reis naar Sri Lanka

Nadat u per e-mail de bevestiging heeft ontvangen dat uw visumaanvraag is goedgekeurd kunt u op reis naar Sri Lanka. In het vliegtuig krijgt u een zogenaamde Disembarkation Card. Dat is een klein papieren formulier waarop u een aantal gegevens invult, waaronder uw reisgegevens en reisdoel. Na aankomst in Sri Lanka gaat u door de paspoortcontrole, waar u het paspoort laat zien, samen met de ingevulde Disembarkation Card. Meestal wordt niet meer gevraagd naar het visum, omdat de immigratiedienst al aan de hand van het paspoortnummer kan zien dat het visum in orde is. Zorg voor de zekerheid toch dat u het visum (ETA) uitgeprint meeneemt om het in uitzonderlijke gevallen te kunnen laten zien.

Nu aan de slag met uw visumaanvraag

Start vandaag nog een aanvraag voor het visum Sri Lanka door het aanvraagformulier in te vullen. Heeft u nog vragen over de procedure of over dit document zelf? Lees dan de meest gestelde vragen en antwoorden. Mocht u hier geen antwoord op uw vraag vinden, dan kunt u uw vraag stellen aan onze Nederlandstalige klantenservice. Wij wensen u alvast een geslaagde reis en verblijf in Sri Lanka.


Samenvatting

Miniatuur video met uitleg over het visum
DoelToerisme, zaken en doorreizen
GeldigheidVanaf aankomst
Verblijf30 dagen (na verlenging 90 dagen)
LevertijdGemiddeld 3 dagen (spoed: 23 minuten)
Kosten€ 69,95 (zie specificatie) per visum
AanvraagAlleen online, nu aanvragen.

Download een informatieblad over het visum

Ervaringen met het visum Sri Lanka

3745 mensen beoordelen het visum Sri Lanka met een 9,2/10 
Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,39 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.