Visum Sri Lanka aanvragen

Direct online aanvragen

Het visum voor Sri Lanka

Voor een vakantie naar Sri Lanka is een visum vereist. U kunt uw visum online aanvragen met het Nederlandstalige formulier op deze website. De kosten bedragen € 79,95 per persoon (zie specificatie).

Bekijk video met uitleg

Eenvoudig uw visum online aanvragen

1. Visum aanvragen

Visum Sri Lanka aanvragen

Start uw visumaanvraag middels het invullen van dit online aanvraagformulier voor het visum Sri Lanka.

2. Online afrekenen

Betalen voor het visum

Vervolgens kunt u uw visum Sri Lanka veilig online betalen. Dat kan met iDeal, Bancontact, creditcard of PayPal.

3. Visum ontvangen

Visum met spoed via e-mail

U ontvangt uw officiële visum per e-mail. Bij spoedaanvragen gemiddeld al 30 minuten na het voldoen van de betaling.

Alles wat u moet weten over het visum Sri Lanka

Heb ik een visum of ETA nodig en welk type moet ik aanvragen? Als u naar Sri Lanka reist voor een vakantie, heeft u altijd een visum nodig. Ook kinderen hebben een eigen visum nodig om het land in te kunnen reizen. De enige uitzondering op de visumplicht geldt voor inwoners van Sri Lanka, Tsjechië, de Malediven, Singapore en de Seychellen.

Toeristen en zakenreizigers die maximaal 30 dagen in Sri Lanka verblijven, kunnen gebruikmaken van een eenvoudig online aan te vragen visum. Dit e-visum werd eerder nog Electronic Travel Authorization ofwel 'ETA' genoemd. Hiermee kunt u naar Sri Lanka reizen voor een vakantie, cruise of familiebezoek.

Visum verlengen in Colombo

Wilt u langer dan 30 dagen in Sri Lanka verblijven?
Sinds april 2024 is het niet meer mogelijk om na aankomst in Sri Lanka bij het kantoor van de immigratiedienst in Colombo de toegestane verblijfsduur te verlengen. Als u langer dan 30 dagen in Sri Lanka wilt blijven, wordt aangeraden al voor vertrek een visum met een langere geldigheidsduur aan te vragen.Visumregels voor Sri Lanka

Lees de volgende visumregels en voorwaarden aandachtig, voordat u uw visum (ETA) online aanvraagt:

  • U kunt uw visum al aanvragen voordat uw reis is geboekt. Na toekenning mag u zelfs nog besluiten om 90 dagen eerder of later naar Sri Lanka te reizen dan ingevuld in het aanvraagformulier (uitleg over de geldigheidsduur).
  • U mag 30 dagen in Sri Lanka verblijven. U mag met het visum een keer in het land arriveren. Daarom is het niet mogelijk het land tussentijds te verlaten en met hetzelfde visum nogmaals naar Sri Lanka te reizen.
  • Uw paspoort moet op de dag van aankomst in Sri Lanka nog ten minste 6 maanden geldig zijn. Houd er rekening mee dat dit hetzelfde paspoort moet zijn als dat u gebruikt heeft voor uw visumaanvraag.
  • Bij aankomst moet u een boekingsbevestiging kunnen laten zien van de terugreis of doorreis naar een ander land. Hiermee kunt u aantonen dat u de intentie heeft om Sri Lanka binnen 30 dagen weer te verlaten.
  • De immigratiedienst kan u steekproefsgewijs vragen om aan te tonen dat u voldoende financiële middelen heeft om uw reis te bekostigen. Zorg dat u uw banksaldo (digitaal) kunt laten zien.
  • Bent u diplomaat, journalist, beroepsfotograaf of mediaproducent? Dan kunt u uw visum niet online aanvragen. U moet in dat geval een speciaal visum aanvragen bij de ambassade van Sri Lanka. Ook als u alleen toeristisch reist.
  • Met een online verkregen visum is het niet toegestaan journalistieke of politieke activiteiten te verrichten. Ook het maken van professionele foto's of video's is niet toegestaan. Conferenties bijwonen mag wel, maar niet als het journalistieke of politieke conferenties betreft.


Aan de slag met uw visumaanvraag

Voldoet u aan de visumvoorwaarden die hierboven worden genoemd? Dan kunt u uw visum Sri Lanka aanvragen met het Nederlandstalige online aanvraagformulier op deze website. U hoeft alleen uw paspoort en een digitale pasfoto bij de hand te hebben.

Het invullen van het aanvraagformulier duurt meestal niet langer dan een kwartier. Als u wilt, kunt u ook een groepsaanvraag indienen. Zo kunt u alle visa voor uw hele reisgezelschap tegelijk aanvragen. Dit doet u eenvoudig door onderaan in het formulier te klikken op 'Voeg een reiziger toe'. Lees meer tips over het invullen van het aanvraagformulier.


Kosten van de visa voor Sri Lanka

Na het invullen van het aanvraagformulier voldoet u de kosten van het visum Sri Lanka. Voor het toeristenvisum bedragen de kosten € 79,95 per persoon, inclusief consulaire kosten, servicekosten en belastingen. Zodra uw betaling is ontvangen, wordt uw aanvraag gecontroleerd op veelvoorkomende invulfouten. Zodra alles in orde is, wordt uw aanvraag ter keuring aangeboden bij de immigratiedienst in Sri Lanka.


Levertijd en spoedlevering

Visa voor Sri Lanka worden gemiddeld na 4 dagen toegekend. U ontvangt dan een e-mail, waarmee u uw visum kunt bekijken en downloaden. Gaat u al binnen 7 dagen op reis? Dan kunt u via VisumBuitenland.nl alleen nog een visum aanvragen als u kiest voor een spoedlevering. U betaalt daarvoor een toeslag van € 17,50 per persoon. Aanvragen met spoed worden gemiddeld al na 30 minuten goedgekeurd. Let op, ook dit is een gemiddelde en nadrukkelijk geen maximale levertijd.


Direct uw visum Sri Lanka aanvragen

U kunt uw visum Sri Lanka nu meteen aanvragen. Heeft u nog vragen? Lees dan de veelgestelde vragen en antwoorden.


Samenvatting

Miniatuur video met uitleg over het visum
Doel Toeristisch
Inreizen Eenmaal
Verblijf Tot 30 dagen
Levertijd Normaal: gemiddeld 4 dagen
Spoed: gemiddeld 30 minuten
Kosten € 79,95 (zie specificatie) per visum
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Ervaringen met het visum Sri Lanka

 4042 mensen beoordelen het visum Sri Lanka met een 9,2 /10 

Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,26 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.