Het visum voor Sri Lanka is eenvoudig online aan te vragen met een digitaal formulier. Het invullen van dit formulier duurt maar enkele minuten. Op deze pagina leest u welke gegevens u moet aanleveren, hoe u de betaling kunt voldoen, hoe u het visum ontvangt en hoe u het visum vervolgens gebruikt voor uw reis naar Sri Lanka.

Samenvatting van de aanvraagprocedure

De visumplicht voor Sri Lanka geldt voor alle reizigers, met uitzondering van personen die over een paspoort beschikken van Sri Lanka, de Malediven, Singapore of de Seychellen. Het benodigde visum kan eenvoudig online worden aangevraagd. Om een visum aan te vragen voor uw reis naar Sri Lanka, dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. U vult het online aanvraagformulier in.
  2. U controleert goed of de ingevulde gegevens kloppen.
  3. Als de gegevens kloppen, voldoet u de kosten.
  4. Na toekenning kunt u het visum downloaden en uitprinten.
  5. Bij aankomst in Sri Lanka dient u het visum samen met uw paspoort te laten zien.


Open het aanvraagformulier

Tijdens het invullen van het aanvraagformulier is voor elk invulveld meer uitleg beschikbaar. Als u het aanvraagformulier invult op uw computer of laptop, ziet u deze uitleg aan de rechterkant. Kiest u ervoor het formulier in te vullen op uw tablet of smartphone? Dan kunt u de uitleg bekijken door op het icoontje met het vraagteken te klikken bij het desbetreffende invulveld. Nadat u de aanvraag heeft afgerond, wordt u per e-mail op de hoogte gehouden over de voortgang van uw visumaanvraag. Als u wilt, kunt u dus ook zonder verdere uitleg beginnen met het indienen van uw aanvraag. Open hiervoor het aanvraagformulier voor het visum Sri Lanka.

Lees verder als u zich afvraagt welke gegevens precies benodigd zijn of als u op zoek bent naar een stapsgewijze uitleg over de gehele aanvraagprocedure voor het visum Sri Lanka.

Stap voor stap het formulier invullen

U begint uw visumaanvraag voor Sri Lanka met het openen van het aanvraagformulier. Dit formulier bestaat uit drie delen, namelijk een deel met betrekking tot de contactgegevens, een deel over de reisgegevens en een deel over de gegevens van de reiziger(s). In dit laatste deel vult u voor elke reiziger de paspoortgegevens en de beroepsinformatie in en geeft u antwoord op een aantal achtergrondvragen. Het is mogelijk om een groepsaanvraag in te dienen en zo tegelijkertijd meerdere visa voor Sri Lanka aan te vragen. Dit doet u door te klikken op de knop ‘Voeg een reiziger toe’. U kunt maximaal 10 reizigers aan een aanvraag toevoegen. In het geval van een groepsaanvraag vult u de contact- en reisgegevens slechts eenmaal in. De overige onderdelen van het formulier moeten voor iedere reiziger apart worden ingevuld. Houd hiervoor de paspoortgegevens van iedere reiziger bij de hand.

1. Contactgegevens
In het eerste deel van het formulier vult u uw eigen contactgegevens in. Het gaat hierbij om uw e-mailadres, telefoonnummer en woonadres.

2. Reisgegevens
In het tweede deel van het aanvraagformulier dient u een verwachte aankomstdatum in Sri Lanka in te vullen. Dit mag een schatting zijn. Uw daadwerkelijke aankomstdatum mag maximaal 3 maanden afwijken van de datum die u hier invult. In dit deel van het aanvraagformulier kunt u ook aangeven of u gebruik wilt maken van een spoedlevering en moet u het doel van uw reis aangeven.

3. Gegevens over de reiziger(s)
In het derde en laatste gedeelte van het formulier vult u de paspoortgegevens van iedere reiziger afzonderlijk in. Het is uitermate belangrijk dat deze gegevens juist zijn, vul deze dus nauwkeurig in. Nadat u de paspoortgegevens heeft ingevuld, dient u voor elke reiziger de functietitel of het beroep in te vullen. Dit doet u in het Engels. Vervolgens moet voor elke reiziger antwoord worden gegeven op drie achtergrondvragen.

De aanvraag indienen
Zodra de gegevens van alle reizigers zijn ingevuld, klikt u op de groene knop onderaan het formulier om de aanvraag in te dienen.

De gegevens controleren en de betaling voldoen

Na het indienen van uw aanvraag wordt u doorgestuurd naar de controlepagina. Hier ziet u alle gegevens die u heeft ingevuld. Controleer of alle gegevens 100% juist zijn. In dit stadium van de aanvraagprocedure kunnen wijzigingen nog eenvoudig worden doorgevoerd. Zodra uw aanvraag voor het visum Sri Lanka in behandeling is genomen, kunt u de gegevens niet meer wijzigen.

Nadat u de gegevens heeft gecontroleerd, kiest u een betaalmethode om de kosten van de visumaanvraag te voldoen. Het is mogelijk om te betalen met iDEAL, Bancontact, creditcard, PayPal, Trustly, Google Pay of Apple Pay. Zodra de betaling is voltooid, wordt uw aanvraag meteen in behandeling genomen. De keuring van uw aanvraag neemt gemiddeld 4 dagen in beslag. Spoedaanvragen worden gemiddeld binnen 30 minuten gekeurd.

Het visum downloaden en uitprinten

Zodra uw visumaanvraag voor Sri Lanka is goedgekeurd, ontvangt u daarvan een bevestiging per e-mail. In deze e-mail vindt u een link naar uw persoonlijke statuspagina, een beveiligde onlineomgeving. Ook bevat de e-mail instructies over hoe u de reistoestemming vanaf deze pagina kunt openen, downloaden en uitprinten. Het is verstandig om alle visa binnen uw aanvraag twee keer uit te printen.

Bewaar minstens één kopie van uw visum in uw handbagage. Het is niet verplicht om het visum te printen en mee te nemen, maar het kan handig zijn als u tijdens de grenscontrole in Sri Lanka een kopie van het visum kunt overhandigen. Neem ook uw paspoort mee. Let op: dit moet hetzelfde paspoort zijn als het paspoort dat u heeft gebruikt bij het invullen van het formulier.

Komt u er na toekenning van het visum achter dat de gegevens op uw visum niet overeenkomen met de gegevens op uw paspoort? Dan is uw visum niet geldig. Nadat uw aanvraag in behandeling is genomen is het niet meer mogelijk gegevens te wijzigen. Het is ook niet mogelijk om een nieuw visum aan te vragen om eventuele fouten te corrigeren. Echter, u kunt alsnog met het toegekende visum naar Sri Lanka reizen. In veel gevallen is het mogelijk om fouten kosteloos te laten corrigeren door de immigratiedienst op het vliegveld in Sri Lanka. Dit kost wel wat tijd. Houd er rekening mee dat er bij grotere fouten mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,12 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.