Het visum voor Sri Lanka is eenvoudig te verkrijgen, middels de online aanvraagprocedure. Die bestaat uit drie stappen. Het aanvragen start met het invullen van het digitale aanvraagformulier. Vervolgens kan het visum online worden betaald. En ten slotte wordt het visum toegekend, waarvan een bevestiging per e-mail en sms wordt verzonden.

Voorbereiding invullen visumaanvraagformulier

Voorbereiding op het invulllen
Voordat u uw visum aanvraagt is het slim om enkele zaken na te gaan. Controleer allereerst of u voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor het visum voor Sri Lanka. Hoewel de meeste reizigers, zowel zakelijk als voor vakanties, hieraan voldoen is het altijd fijn te weten dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Behalve het voldoen aan de voorwaarden is het ook belangrijk dat uw reisduur valt binnen de geldigheidstermijn van het visum. Die is normaal 30 dagen, maar deze termijn kan verlengd worden. Lees daarvoor meer op de pagina over de geldigheidstermijn van het visum Sri Lanka.

Een groepsaanvraag indienen

Het is mogelijk in één aanvraagformulier alle visums aan te vragen voor alle reizigers die samen naar Sri Lanka gaan. Dat scheelt tijd bij het aanvragen van de visums. De contactgegevens en reisgegevens hoeven dan namelijk maar één keer te worden ingevoerd en niet voor elke reiziger opnieuw. Ook hoeft er dan maar één betaling te worden uitgevoerd. Uiteraard is het ook mogelijk alsnog voor elke reiziger een losse aanvraag in te dienen. Als u gebruik wilt maken van een groepsaanvraag van meerdere reizigers kunt u hetzelfde formulier gebruiken. Onderaan het formulier vindt u de knop ‘voeg een reiziger toe’ waarna extra invulvelden verschijnen voor elke toegevoegde reiziger.

Voor een groepsaanvraag heeft u de volgende gegevens nodig:

  1. Uw contactgegevens
  2. De reisgegevens (reisdoel en aankomstdatum)
  3. De paspoortgegevens van elke reiziger

Stap voor stap het formulier invullen

Stap 1: Contactgegevens van de aanvrager

Het eerste deel van het aanvraagformulier van het visum Sri Lanka bestaat uit het invullen van de contactgegevens. Als er voor meerdere reizigers tegelijk een visum wordt aangevraagd hoeven de contactgegevens maar één keer te worden ingevuld. Als niet alle reizigers op hetzelfde adres wonen is dat geen probleem, vul dan het adres in van de persoon die het formulier invult.

Contactgegevens invullen voor het visum Sri LankaContactgegevens invullen voor het visum Sri Lanka

Stap 2: Reisgegevens

Het tweede deel van het formulier bestaat uit vragen over de reis zelf. Standaard worden er drie vragen gesteld, namelijk wanneer u aankomt, of u uw aanvraag met spoed wilt laten behandelen en wat het reisdoel is. Indien u aangeeft dat u naar Sri Lanka reist als doorreis en het land binnen 48 uur alweer verlaat, dan wordt ook gevraagd wat uw eindbestemming is en of u één of twee dagen in Sri Lanka blijft.

De aankomstdatum die u invult mag een schatting zijn. De geldigheid van het visum (30 dagen) gaat pas in om het moment dat u aankomt in Sri Lanka. Dus als u enkele dagen eerder of later aankomt dan u heeft ingevuld heeft dat geen gevolgen voor de maximale verblijfsduur in Sri Lanka. U mag maximaal 90 dagen eerder of later aankomen dan de ingevulde verwachte aankomstdatum.

Gebruikmaken van de spoedlevering wordt aangeraden als u op korte termijn naar Sri Lanka wilt reizen. Meestal wordt het visum voor Sri Lanka binnen enkele dagen goedgekeurd. Indien u gebruik maakt van de spoedlevering ontvangt u het visum vrijwel zeker binnen een uur (gemiddeld al na 23 minuten). Desondanks kan geen garantie worden gegeven over de levertijd; de immigratiedienst van Sri Lanka behoudt zich het recht voor om steekproefsgewijs visumaanvragen apart te nemen voor een uitgebreidere controle voor toekenning.

Stap 3: Paspoortgegevens

De derde stap in het formulier bestaat uit het invullen van de paspoortgegevens. Ook indien u voor meerdere reizigers tegelijk een visum wilt regelen met één aanvraagformulier moet dit deel voor elke reiziger worden ingevuld. U kunt extra reizigers toevoegen door onderaan het formulier op de blauwe knop ‘Voeg een reiziger toe’ te klikken. Alle gegevens waarnaar in deze stap wordt gevraagd vindt u op het paspoort van de reiziger. Controleer dit deel van het formulier extra goed; een foutief ingevuld paspoortnummer resulteert in een ongeldig visum. Dit kan grote gevolgen voor uw reis hebben.

Paspoortgegevens invullen voor het visum Sri LankaPaspoortgegevens invullen voor het visum Sri Lanka

Stap 4: Werkgeverinformatie en achtergrondvragen

Het laatste deel van het formulier bestaat uit het invullen van de functieomschrijving en het beantwoorden van twee achtergrondvragen. Let op: de functieomschrijving is de enige vraag in het formulier die in het Engels beantwoord moet worden.

Werkgeverinformatie invullen voor het visum Sri LankaWerkgeverinformatie en achtergrondinformatie invullen voor het visum Sri Lanka

Stap 5: Controleren en betalen van de aanvraag

Nadat alle gegevens zijn ingevuld voor alle reizigers waarvoor een visum wordt verlangd kunt u klikken op de groene knop “Visum aanvragen”. U gaat dan naar de afrondende pagina, waar alle ingevulde gegevens nogmaals worden opgesomd. Het is erg aan te raden alle gegevens nog een keer na te lopen en vooral de paspoortgegevens nogmaals te controleren op fouten. Ziet u een fout? Klik dan op ‘bewerken’ om een correctie aan te brengen. Wanneer alles volledig en juist is ingevuld dient u akkoord te gaan met de voorwaarden door een vinkje te plaatsen. Vervolgens kiest u de door u gewenste betaalmethode en voert u de betaling uit. Direct na het voldoen van de betaling wordt de aanvraag in behandeling genomen. Indien u de spoedlevering heeft aangevraagd kunt u uw visum al binnen 23 minuten per e-mail ontvangen.

Nu aan de slag

Wilt u direct aan de slag met het invullen van het aanvraagformulier voor het visum Sri Lanka? Druk dan op onderstaande groene knop om het formulier te openen.

Open het aanvraagformulier Visum Sri Lanka

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,99 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.