De kosten van het visum Sri Lanka zijn afhankelijk van het gekozen visumtype, de verblijfsduur en de gewenste levertijd. Voor een zakenreis of vakantie in Sri Lanka voldoet een e-visum, ook wel ETA genoemd. Hiermee kan tot 30 dagen in Sri Lanka worden verbleven.

Kosten van het e-visum Sri Lanka

De basiskosten van het elektronische visum voor Sri Lanka bedragen € 69,95 per persoon. Deze basisprijs is van toepassing op alle toeristische reizen met een verblijfsduur in Sri Lanka van maximaal 30 dagen. Daaronder vallen vakanties, maar ook het bezoeken van vrienden of familie.
Een toeristenvisum voor Sri Lanka aanvragen

Visumkosten voor zakenreizigers

Ook zakenreizigers kunnen gebruikmaken van het elektronische visum voor Sri Lanka. Voor zakenreizigers wordt echter een toeslag van € 10,00 per persoon in rekening gebracht, deze komt bovenop de basisprijs die geldt voor toeristen.
Een zakenvisum voor Sri Lanka aanvragen

Levertijden en spoedprocedure

De levertijd van het visum Sri Lanka bedraagt gemiddeld 3 dagen. Let op: dit is een gemiddelde, dus geen maximum. Voor reizigers die hun visum al op korte termijn nodig hebben, bestaat er de mogelijkheid tot het indienen van een spoedaanvraag. Daarvoor wordt een toeslag in rekening gebracht van € 17,50 per persoon. Met spoed ingediende aanvragen worden gemiddeld al binnen 23 minuten na het voldoen van de kosten van het visum toegekend. De spoedtoeslag is gelijk voor zakelijke en toeristische visums.

Het indienen van een aanvraag met spoedlevering kan middels het normale aanvraagformulier. Daarin kan worden aangegeven dat een spoedlevering gewenst is, waarna de verwerking automatisch sneller zal verlopen.

Kan ik nog andere bijkomende kosten verwachten?

De visumkosten en spoedtoeslag die hierboven zijn genoemd, zijn totaalprijzen. Deze zijn dan ook inclusief alle noodzakelijk consulaire kosten, servicekosten, administratiekosten en belastingen. Er worden géén transactiekosten in rekening gebracht, welke betaalmethode u ook kiest.

Het is tevens mogelijk om een groepsaanvraag in te dienen voor meerdere personen tegelijk, die samen naar Sri Lanka reizen. De kosten per persoon zijn dan gelijk aan losse aanvragen, maar het aanvragen gaat eenvoudiger en sneller omdat veel gegevens slechts eenmaal ingevuld hoeven te worden.

De kosten van het visum Sri Lanka kunnen eenvoudig online worden voldaan middels:
iDEALBancontactMastercardVisaAmerican ExpressPayPal

Zijn de levertijden gegarandeerd?

Levertijden van visums kunnen nooit worden gegarandeerd. Aanvragen worden handmatig verwerkt en er kan altijd een onvoorziene steekproef-controle plaatsvinden. Dit geldt ook voor aanvragen waarbij voor een spoedlevering is gekozen. Als u gebruikmaakt van de spoedprocedure, dan gaat een Nederlandstalige visumspecialist binnen 24 uur met uw aanvraag aan de slag en dient deze de aanvraag in bij de immigratiedienst van Sri Lanka. In de praktijk gaat dit doorgaans (veel) sneller, waardoor de gemiddelde (maar niet gegarandeerde) levertijd van 23 minuten kan worden gehaald. Vanaf het moment dat de immigratiedienst van Sri Lanka de aanvraag in behandeling heeft genomen, kan VisumBuitenland.nl geen enkele invloed meer uitoefenen op de snelheid waarmee de aanvraag wordt verwerkt.


VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,99 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.