Het aanvragen van een toeristenvisum Sri Lanka kost € 69,95 per reiziger. Deze prijs is inclusief alle transactiekosten, consulaire kosten, servicekosten en belastingen. Na het invullen van het aanvraagformulier kunnen de kosten eenvoudig en veilig worden voldaan middels iDeal, Bancontact, creditcard, PayPal of Trustly.

Elektronische aanvraagprocedure

De eenvoudigste manier om een visum Sri Lanka aan te vragen, is online. Het indienen van de aanvraag bestaat uit het invullen van een online formulier en het voldoen van de kosten. Aanvragers hoeven niet naar de ambassade of het consulaat en hoeven ook geen documenten in te leveren. Het visum wordt na toekenning digitaal verstrekt en is geschikt voor toeristische, zakelijke en enkele medische reisdoelen. Het visum kan ook voor een overstap of een cruise met stop in Sri Lanka worden gebruikt. Reizigers moeten rekening houden met de toegestane verblijfsduur van 30 dagen en enkele visumvoorwaarden.

Opbouw visumkosten

Het visum voor een toeristische reis kost € 69,95 per reiziger. Deze prijs is opgebouwd uit:

  • Consulaire kosten. Dit zijn de kosten die de immigratiedienst berekent voor de keuring van visumaanvragen. Voor het toeristenvisum bedragen de consulaire kosten 52,08 USD per persoon.
  • Servicekosten. Deze kosten bedragen € 21,39 per visum Sri Lanka en worden door VisumBuitenland.nl in rekening gebracht voor het controleren en verwerken van uw aanvraag en voor alle gewenste en noodzakelijke ondersteuning van Nederlandstalige visumspecialisten.
  • Belastingen. Het gaat hierbij om de door de overheid geheven btw, deze kosten zijn inbegrepen in de servicekosten.
  • Transactiekosten. Deze kosten voor de verwerking van financiële transacties zijn ook inbegrepen in de servicekosten.

Alle bovenstaande kosten zijn inbegrepen in de totaalprijs van het toeristenvisum. Na betaling van de totaalprijs van het visum worden er achteraf dus nooit meer kosten toegevoegd. Wel wordt er een toeslag berekend in het geval van een zakelijke reis en als u ervoor kiest gebruik te maken van een aantal optionele diensten. De hoogte van deze toeslagen wordt duidelijk aangegeven in het aanvraagformulier.

Zakenreizen
In het geval van een zakenreis wordt er een toeslag van € 10,00 per reiziger berekend. Deze komt bovenop de reguliere visumprijs. De reden hiervoor is dat de immigratiedienst in Sri Lanka een hogere prijs vraagt voor de verwerking van visumaanvragen voor zakelijke reizen.

Spoedaanvragen
In het aanvraagformulier kunt u ervoor kiezen om een spoedaanvraag in te dienen. Spoedaanvragen worden met urgentie verwerkt, waardoor de gemiddelde levertijd een stuk lager is dan bij een standaardaanvraag. De toeslag die berekend wordt voor een spoedlevering bedraagt € 17,50 per reiziger.

Visum met spoed nodig?

Visum op korte termijn nodig? Dien dan een spoedaanvraag in
Tegenover standaardaanvragen, die gemiddeld binnen 3 dagen worden verwerkt, worden spoedaanvragen gemiddeld al binnen 23 minuten gekeurd. De reden hiervoor is dat spoedaanvragen prioriteit krijgen en dus meteen na het indienen in behandeling worden genomen. Als u het visum op korte termijn wilt ontvangen, wordt daarom aangeraden om een spoedaanvraag in te dienen.


Betaalmethoden

U kunt de kosten van de visumaanvraag online voldoen na het invullen van het aanvraagformulier. U kunt gebruikmaken van de volgende betaalmethodes: iDeal, Bancontact, creditcard, PayPal en Trustly. Voor geen van deze betaalmethodes worden aanvullende transactiekosten berekend.

U kunt de volgende betaalmethoden gebruiken om de kosten van het visum te voldoen:
iDEALBancontactMastercardVisaAmerican ExpressPayPal

Levertijden

De gemiddelde levertijd van het visum Sri Lanka bedraagt 3 dagen. Spoedaanvragen worden gemiddeld al binnen 23 minuten gekeurd. Daarmee zijn de levertijden van visumaanvragen die online worden ingediend aanzienlijk korter dan die van aanvragen voor fysieke visa via de ambassade van Sri Lanka. Ongeacht de relatief korte levertijden, is het aan te raden om uw aanvraag altijd ruim op tijd in te dienen. Vanwege de lange geldigheidsduur van het visum voor Sri Lanka en de werkwijze van VisumBuitenland.nl kunt u uw aanvraag zo vroeg indienen als u wilt. Het is wel belangrijk dat u ongeveer weet wanneer u in Sri Lanka zult aankomen, omdat u in het formulier een schatting van uw aankomstdatum moet invullen. Uw daadwerkelijke aankomstdatum mag maximaal 3 maanden eerder of later zijn dan de aankomstdatum die u in het formulier invult.
Een toeristenvisum voor Sri Lanka aanvragen

Vertragingen in de verwerking van visa

De genoemde levertijden zijn gemiddelden, maar hiervoor gelden geen garanties. Veel aanvragen zullen sneller verwerkt worden, maar het kan in uitzonderlijke gevallen ook gebeuren dat de verwerking van een visumaanvraag vertraging oploopt. Dit kan bijvoorbeeld komen door een steekproefcontrole door de immigratiedienst van Sri Lanka, maar ook door technische storingen of feestdagen. Ook voor spoedaanvragen kunnen de levertijden nooit worden gegarandeerd.

Groepsaanvragen
Heeft u een groepsaanvraag ingediend om zo voor meerdere reizigers tegelijkertijd een visum aan te vragen? Aanvragen binnen een groepsaanvraag worden per reiziger individueel gekeurd. Hierdoor komt het regelmatig voor dat aanvragen van sommige reizigers eerder gekeurd worden dan die van andere reizigers binnen dezelfde groepsaanvraag. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een willekeurige steekproefcontrole. Een langere verwerkingstijd betekent niet dat er iets mis is of dat de aanvraag in kwestie een grotere kans heeft om afgekeurd te worden. Voor de kosten per visum Sri Lanka maakt het niet uit of u individuele aanvragen of een groepsaanvraag indient. In het geval van een groepsaanvraag heeft u echter wel de mogelijkheid om de kosten van alle visa tegelijkertijd te voldoen.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,39 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.