Sri Lanka inreizen is alleen toegestaan met een geldig visum. Voor toeristische of zakelijke reizen kunt u het visum voor Sri Lanka online aanvragen. Om in aanmerking te komen voor dit online aan te vragen visum moet u voldoen aan alle voorwaarden die op deze pagina worden genoemd.

Direct het visum Sri Lanka aanvragen

Voorwaarden van het e-visum of ETA Sri Lanka

De informatie op deze pagina heeft betrekking op het elektronische visum (e-visum) voor Sri Lanka dat online kan worden aangevraagd. Deze reistoestemming wordt ook wel ETA genoemd. Vanwege de eenvoudige aanvraagprocedure en relatief lage kosten is dit het meest populaire visumtype voor Sri Lanka. Wie niet voldoet aan alle voorwaarden die op deze pagina genoemd worden, kan vaak alsnog op reis. In dat geval moet echter wel een ander soort visum worden aangevraagd bij de ambassade.

Voor reizen naar Sri Lanka zijn een paspoort en een visum bijna altijd noodzakelijkBereid uw reis naar Sri Lanka goed voor

Nationaliteit en paspoort

De eerste voorwaarde van het visum Sri Lanka heeft te maken met de nationaliteit van de reiziger. Heeft u de nationaliteit van een land in de Europese Unie, zoals Nederland of België? Dan komt u in aanmerking voor het visum Sri Lanka en voldoet u dus aan deze voorwaarde. Dat is ook het geval als u de nationaliteit heeft van Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of een land in Noord- of Zuid-Amerika. Heeft u een andere nationaliteit? Bekijk dan op deze pagina of u met uw nationaliteit mogelijk alsnog in aanmerking komt. Als dit niet zo is, ziet u hier ook hoe u in uw situatie alsnog een reistoestemming kunt verkrijgen.

Om naar Sri Lanka te mogen reizen moet u over een paspoort beschikken dat bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig is. Het paspoort waarmee u reist, moet hetzelfde paspoort zijn dat gebruikt is voor de visumaanvraag. Is uw paspoort niet lang genoeg meer geldig? Vraag dan eerst een nieuw paspoort aan en dien daarna pas uw visumaanvraag in. Ook kinderen en baby’s moeten een eigen paspoort en visum bezitten. Voor de visumaanvraag kan een regulier paspoort, een noodpaspoort of een Duits kinderpaspoort worden gebruikt.

Beroep

In het aanvraagformulier moet het beroep van iedere reiziger worden ingevuld. Bent u diplomaat, journalist, professioneel fotograaf of mediaproducent? Dan kunt u uw visum niet online aanvragen, ook niet als u alleen voor een vakantie naar Sri Lanka reist. Het maakt in dit geval dus niet uit wat u in Sri Lanka gaat doen. Als u een van deze beroepen heeft, dient u een afspraak te maken bij een consulaat of ambassade om een speciaal visumtype aan te vragen.

Reisdoel

Het ETA visum voor Sri Lanka mag uitsluitend voor de volgende reisdoelen worden gebruikt:

  • toerisme
  • zakenreizen
  • medische behandelingen (bijv. Ayurvedische behandelingen)
  • overstappen

Onder toerisme vallen recreatieve activiteiten zoals het bezoeken van bezienswaardigheden, musea of stranden, deelnemen aan sport-, muziek- of andere evenementen, het bezoeken van familie/vrienden of bijvoorbeeld het volgen van yogalessen. Onder zakenreizen verstaat men onder andere het bijwonen van vergaderingen of conferenties, het volgen van korte trainingsprogramma’s of het voeren van zakelijke onderhandelingen.

Voor een overstap in Sri Lanka waarbij u maximaal 48 uur in het land doorbrengt, kunt u een specifiek overstapvisum aanvragen. Dit doet u door in het aanvraagformulier bij ‘Doel reis’ te kiezen voor ‘Overstap (niet per cruiseschip)’. Maakt u een cruisereis met een stop in Sri Lanka? Selecteer dan altijd een toeristisch reisdoel.

Met het e-visum is het niet toegestaan om in dienst te treden bij een organisatie in Sri Lanka, ook niet voor vrijwilligerswerk. Het is met het ETA ook niet toegestaan om journalistieke of politieke activiteiten te verrichten of professionele opnames te maken (foto of video). Ook het bijwonen van conferenties of bijeenkomsten rondom deze onderwerpen is niet toegestaan. Voor al deze activiteiten moeten speciale visa worden aangevraagd.
Ik voldoe aan alle voorwaarden en wil het visum aanvragen

Opgelet

Documenten die u bij aankomst in Sri Lanka moet kunnen tonen
De immigratiedienst controleert alle reizigers die Sri Lanka inreizen. Bij aankomst moet u een geldig paspoort en een visum of ETA kunnen overhandigen. Verder bent u verplicht om al een ticket voor de terug- of doorreis vanuit Sri Lanka te hebben geboekt. De immigratiedienst kan om een boekingsbevestiging vragen. Ten slotte moet u kunnen aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikken om het gehele verblijf in Sri Lanka te kunnen bekostigen. Dit kan bijvoorbeeld met een recent bankafschrift of met de app van uw bank. Zorg dat u al deze documenten in uw handbagage bewaart, zodat u ze altijd direct kunt laten zien en uw vakantie of zakenreis probleemloos van start kan gaan.


Voldoet u niet aan alle voorwaarden?

Alleen reizigers die aan alle genoemde voorwaarden voldoen komen in aanmerking voor het online aan te vragen elektronische visum voor Sri Lanka. Wie niet aan de voorwaarden voldoet, moet een ander type visum aanvragen. Twijfelt u of u aan de voorwaarden voldoet of heeft u nog andere vragen? Bekijk dan de pagina met de veelgestelde vragen en antwoorden.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,78 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.